Οι πωλητές τροφίμων μαϊμού Khao Sam Muk εκλιπαρούν τους τουρίστες να μην ανησυχούν για την ευλογιά των πιθήκων καθώς οι πωλήσεις πέφτουν

Περιοχή Mueang, Chonburi —

  Οι πωλητές τροφίμων μαϊμού στο βουνό Khao Sam Muk παρακάλεσαν τους τουρίστες να μην ανησυχούν για την ευλογιά των πιθήκων καθώς οι πωλήσεις τους έχουν μειωθεί σχεδόν κατά 90%, σύμφωνα με αυτούς. 

Τρίτη, 31 Μαΐου, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν μια θαμπή τουριστική ατμόσφαιρα στο βουνό Khao Sam Muk στην υποπεριφέρεια Saensuk, στην περιοχή Mueang, στο Chonburi, υποτίθεται ότι λόγω του φόβου της ευλογιάς των πιθήκων που κάποιοι πίστευαν ότι μπορεί να είχε εξαπλωθεί από τους πιθήκους που κατοικούσαν στο βουνό. παρά το γεγονός ότι η Chonburi Pulic Relations δεν έχει αναφέρει ακόμη κρούσματα μόλυνσης από ευλογιά των πιθήκων στην Ταϊλάνδη και ότι τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων που αναφέρθηκαν σε άλλες χώρες δεν φαινόταν να προέρχονται από πραγματικούς πιθήκους.

Ωστόσο, ο φόβος επηρεάζει ήδη ορισμένους από τους τοπικούς πωλητές τροφίμων μαϊμού, σύμφωνα με τους ίδιους.

Μια γυναίκα τοπικός πωλητής τροφίμων μαϊμού Ο Khao Sam Muk (όνομα και ηλικία δεν παρέχονται) είπε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το Khao Sam Muk ήταν συνήθως ένα από τα κύρια τουριστικά αξιοθέατα για τους τουρίστες που έρχονταν να ταΐσουν τους πιθήκους μετά την επίσκεψη στην παραλία Bang Saen. Αλλά τώρα, οι περισσότεροι τουρίστες είχαν φύγει, υποτίθεται λόγω του φόβου της ευλογιάς των πιθήκων, είπε ο πωλητής. Παρακάλεσε τους τουρίστες να επιστρέψουν και να μην ανησυχούν για την ασθένεια επειδή οι πωλήσεις της είχαν πέσει σχεδόν κατά 90 τοις εκατό την περασμένη εβδομάδα. Υπενθύμισε στο κοινό ότι δεν είχε βρεθεί ούτε ένα κρούσμα ευλογιάς των πιθήκων απευθείας στην Ταϊλάνδη.

«Παρακαλώ μην αγχώνεστε για την ασθένεια γιατί δεν υπάρχουν ακόμη αναφορές μόλυνσης. Οι πίθηκοι στο Khao Sam Muk είναι μικροσκοπικοί, φιλικοί και απαλλαγμένοι από ασθένειες», είπε ο πωλητής.  

Ζήτησε επίσης από τις αρμόδιες αρχές να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους για την ασθένεια για να διαλύσουν τις αμφιβολίες τους γιατί οι πίθηκοι μπορεί να λιμοκτονήσουν χωρίς τους τουρίστες. 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.