Εκπρόσωποι NPO συγκεντρώνονται μπροστά από το Κυβερνητικό Μέγαρο στην Μπανγκόκ για να αντιταχθούν στο Σχέδιο Οργανωτικών Δραστηριοτήτων

ΦΩΤΟ: Thaipost

Μπανγκόκ -

Εκπρόσωποι αστικών μη κερδοσκοπικών οργανώσεων στην Ταϊλάνδη συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Κυβερνητικό Σώμα σήμερα, 24 Μαΐου, για να αντιταχθούν στους προτεινόμενους κανονισμούς για τους ελέγχους των δημοσίων συγκεντρώσεων και άλλους κανονισμούς στον νόμο περί οργανωτικών δραστηριοτήτων.

Ο Somboon Khamhang, κορυφαίος περιβαλλοντολόγος από την ομάδα Chana Ruk Thin, είχε οδηγήσει τους διαδηλωτές από τα Ηνωμένα Έθνη, όπου είχαν πραγματοποιήσει ολονύκτια διαμαρτυρία από τη Δευτέρα, στο Κυβερνητικό Μέγαρο σήμερα το πρωί για να διαμαρτυρηθούν στο πλαίσιο της εκστρατείας «8 χρόνια: σταματήστε το NCPO επέκταση εξουσιών».

Ζήτησαν να τερματιστεί η εξέταση του σχεδίου Οργανωτικών Δραστηριοτήτων της κυβέρνησης που, σύμφωνα με δήλωσή τους, εμποδίζει τις δραστηριότητες ΜΚΟ/ΜΚΟ καθώς και άλλους κανονισμούς που αναστέλλουν τις δημόσιες συγκεντρώσεις για να περιορίσουν τις απόψεις, τις εκφράσεις και την άσκηση δικαιωμάτων και ελευθεριών.

Ομάδες αστυνομικών που ελέγχουν το πλήθος και δύο υδροφόρα βρίσκονταν επίσης κοντά για να διατηρήσουν την ειρήνη και την τάξη και να ζητήσουν από τους διαδηλωτές να συγκεντρωθούν ειρηνικά. Οι εκπρόσωποι της ομάδας έφτασαν τελικά στο Κυβερνητικό Μέγαρο όπου συνάντησαν την υπουργό του Πρωθυπουργού Anucha Nakasai.

Έλαβε το αίτημα της ομάδας και υποσχέθηκε να μελετήσει τις υποθέσεις και να τις παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο για εξέταση. Οι διαδηλωτές επέμειναν ότι θα συνεχίσουν να συγκεντρώνονται μέχρι να καταλήξει η κυβέρνηση.

วิษณุ เผย นายก ฯ รับ ข้อ สังเกต ม็อบ ยัน ห้าม ชุมนุม แต่ ให้ แจง แจง เงิน สนับสนุนตปท สนับสนุนตปท.

Εν τω μεταξύ, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Wissanu Krea-ngam δήλωσε ότι η κυβέρνηση αναγνώρισε τη συγκέντρωση και τον σκοπό της. Αρχικά, συντάχθηκε ο νόμος για τις οργανωτικές δραστηριότητες για να εξεταστεί αρχικά κάθε ιδιωτικός οργανισμός που ενδέχεται να λάβει κεφάλαια από ξένες εταιρείες/υποκαταστήματα. Αυτά τα ιδρύματα/ενώσεις υποχρεούνται να αναφέρουν την οικονομική τους κατάσταση, σύμφωνα με το προσχέδιο.

«Το προσχέδιο μπορεί να αναστατώσει τους αδελφούς και τις αδερφές που συμμετείχαν στις ΜΚΟ/ΜΚΟ. Αλλά θα θέλαμε να εξετάσουμε εάν το προσχέδιο δεν θα περιλαμβάνει εγχώριους οργανισμούς που δεν εμπλέκουν ξένες παρεμβάσεις ή υποστήριξη και δεν απέχουν από οποιεσδήποτε μορφές δημόσιας συγκέντρωσης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.