Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης προειδοποιεί για ξαφνικές πλημμύρες λόγω έντονων βροχοπτώσεων στις περισσότερες περιοχές της Ταϊλάνδης αυτό το Σαββατοκύριακο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Εθνική -

  Το Μετεωρολογικό Τμήμα της Ταϊλάνδης (TMD) σήμερα, 19 Μαΐου, ανακοίνωσε προειδοποίηση καιρού για έντονες έως πολύ έντονες βροχοπτώσεις στην άνω Ταϊλάνδη και στο νότο που ενδέχεται να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες από τις 20 έως τις 23 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ένας ισχυρός νοτιοδυτικός μουσώνας επικρατεί στη Θάλασσα Ανταμάν και στον Κόλπο της Ταϊλάνδης, ενώ ένα ενεργό χαμηλό κελί πάνω από τον κόλπο του Μαρταμπάν θα περάσει τη Μιανμάρ στον άνω Βορρά και τον Άνω Βορειοανατολικό.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πρόβλεψη για καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους σε όλες τις περιοχές της χώρας με μεμονωμένες έντονες έως πολύ ισχυρές βροχές στα βόρεια, τα βορειοανατολικά, τα κεντρικά, τα ανατολικά, την Μπανγκόκ και τις γύρω περιοχές και τα νότια.

น้ำท่วม
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Οι πληγείσες περιοχές είναι οι εξής:

20 2022 Μαΐου

Βόρειος: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Phrae, Sukhothai, Phichit, Phitsanulok, Phetchabun, Kamphaeng Phet και Tak.

Βορειοανατολικός: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Nakhon Phanom, Chaiyaphum και Nakhon Ratchasima.

Κεντρικός: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Kanchanaburi, Suphan Buri και Ratchaburi, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ και της γειτονιάς της.

Ανατολή: Nakhon Nayok, Prachinburi, Chonburi, Rayong, Chanthaburi και Trat.

Νότος: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga και Phuket.

21 - 22 Μάιος 2022

Βόρειος: Mae Hong Son, Chiang Mai, Chiang Rai, Lamphun, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Phichit, Phitsanulok, Phetchabun, Kamphaeng Phet και Tak.

Βορειοανατολικός: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Mukdahan, Chaiyaphum, Khon Kaen, Kalasin, Maha Sarakham, Roi Et, Yasothon, Amnat Charoen, Nakhon Ratchasima, και Buriram, Ουμπόν Ρατσατάνι.

Κεντρικός: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong, Suphan Buri, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Kanchanaburi και Ratchaburi, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ και της γειτονιάς της

Ανατολή: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi και Trat.

Νότος: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Surat Thani, Ranong, Phang Nga και Phuket.

23 2022 Μαΐου

Βόρειος: Chiang Rai, Lampang, Phayao, Nan, Phrae, Uttaradit, Sukhothai, Phichit, Phitsanulok, Phetchabun, Kamphaeng Phet και Tak.

Βορειοανατολικός: Loei, Nong Khai, Bueng Kan, Nong Bua Lamphu, Udon Thani, Sakon Nakhon, Nakhon Phanom, Chaiyaphum, Mukdahan, Amnat Charoen και Ubon Ratchathani.

Κεντρικός: Nakhon Sawan, Uthai Thani, Chainat, Suphan Buri, Lop Buri, Saraburi, Sing Buri, Ang Thong, Phra Nakhon Si Ayutthaya, Nakhon Pathom, Samut Songkhram, Samut Sakhon, Kanchanaburi και Ratchaburi, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ και της γειτονιάς της

Ανατολή: Nakhon Nayok, Prachinburi, Sa Kaeo, Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi και Trat.

Νότος: Phetchaburi, Prachuap Khiri Khan, Chumphon, Ranong, Phang Nga, Phuket και Krabi.

ΦΩΤΟ: Naewna

Εν τω μεταξύ, ο άνεμος και τα κύματα στη Θάλασσα Ανταμάν και τον Κόλπο θα ενισχυθούν στα 2-3 μέτρα ύψος στη Θάλασσα Ανταμάν και πάνω στα 3 μέτρα με καταιγίδες ενώ περίπου 1-2 μέτρα ύψος αναμένονται στον άνω Κόλπο και στην κάτω Θάλασσα Ανταμάν , και πάνω από 2 μέτρα ύψος με καταιγίδες.

Όλα τα μικρά πλοία θα πρέπει να προχωρούν με προσοχή και να παραμείνουν στην ακτή κατά τη διάρκεια καταιγίδων. Οι άνθρωποι πρέπει να προσέχουν από σοβαρές συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν ξαφνικές πλημμύρες. Όλες οι μεταφορές θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικές κατά τη διάρκεια της προειδοποίησης. Οι αγρότες πρέπει να προετοιμαστούν και να βοηθήσουν στην αποφυγή ζημιών στις καλλιέργειες.

 

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.