Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης επέστρεψε στην Ταϊλάνδη, προσκαλώντας τον Μπάιντεν να επισκεφθεί και πολλά άλλα

Εθνική -

Ο κ. Thanakorn Wangboonkongchana, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δημοσίευσε λεπτομέρειες σχετικά με την Ειδική Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ-ASEAN, ενώ ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha φθάνει πίσω στην Ταϊλάνδη.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός ήταν ευγνώμων για τη συμμετοχή του προέδρου των ΗΠΑ στην Ειδική Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ-ASEAN για την ενίσχυση της 45χρονης σχέσης μεταξύ των ΗΠΑ και των μελών του ASEAN εν μέσω των συνεχιζόμενων κρίσεων σε όλο τον κόσμο.

Ο πρωθυπουργός είπε στη συνάντηση ότι καθώς ο κόσμος κινείται προς την «Επόμενη Κανονική» εποχή, όλα τα μέλη θα πρέπει να επικεντρωθούν στις ακόλουθες τρεις πτυχές:

Πρώτον, η παγκόσμια ασφάλεια είναι απαραίτητη για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Πρέπει να διατηρήσουμε μια ατμόσφαιρα εμπιστοσύνης μεταξύ των χωρών. Ισχυρές χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, θα πρέπει να βρουν τη βέλτιστη λύση στα προβλήματα και είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός ειρηνικού κόσμου.

Δεύτερον, η ψηφιοποίηση θα ωθήσει τον κόσμο μπροστά. Αναφέρεται ότι πάνω από 60 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν γίνει χρήστες του Διαδικτύου από την εκδήλωση του Covid-19. Αυτό δείχνει ότι η ASEAN θα γίνει σύντομα μια από τις μεγαλύτερες ψηφιακές αγορές και η Ταϊλάνδη είναι πλήρως αφοσιωμένη στην ανάπτυξη ψηφιακής υποδομής που θα επιτρέψει σε όλες τις χώρες να ανταγωνίζονται επί ίσοις όροις σε αυτήν την αγορά.

Τρίτον, απαιτείται πιο σοβαρή δράση για την κλιματική αλλαγή. Κάθε χώρα δεν πρέπει να δίνει προτεραιότητα στην οικονομική ανάπτυξη έναντι της προστασίας του περιβάλλοντος. Η Ταϊλάνδη έχει δεσμευτεί να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο μηδέν έως το 2065. Εάν κάθε χώρα επενδύσει περισσότερα στην ανάπτυξη φιλικών προς το περιβάλλον καινοτομιών και στην κοινή χρήση τους, ίσως μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο πολύ νωρίτερα.

Επιπλέον, τα μέλη του ASEAN και ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκαναν μια κοινή δήλωση οράματος που κάλυψε οκτώ θέματα ως εξής:

  1. Συνεργασία στη δημόσια υγεία
  2. Οικονομική συνεργασία
  3. Ναυτιλιακή συνεργασία
  4. Ανθρωπιστική συνεργασία
  5. Προώθηση της ανάπτυξης στην υποπεριφέρεια
  6. Αξιοποίηση τεχνολογίας και προώθηση της καινοτομίας
  7. Αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής
  8. Συνεργασία σε περιφερειακά και διεθνή θέματα

Μετά την ομιλία, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης κάλεσε τον Πρόεδρο των ΗΠΑ στη συνάντηση της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην Μπανγκόκ στα τέλη του τρέχοντος έτους. 

-=-=-=-=-=-=-=-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/