Το Τμήμα Προστασίας της Άγριας Ζωής εξετάζει τον «έλεγχο των γεννήσεων» για ταχέως αυξανόμενο πληθυσμό άγριων ελεφάντων στο Chonburi και σε άλλες ανατολικές επαρχίες

Ανατολική Ταϊλάνδη -

Το Τμήμα Εθνικών Πάρκων, Άγριας Ζωής και Προστασίας Φυτών σχεδιάζει να πραγματοποιήσει αντισύλληψη άγριων ελεφάντων σε πέντε επαρχίες στην ανατολική περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του Chonburi, αφού το ποσοστό γονιμότητας αυξήθηκε στο 8 τοις εκατό ετησίως, προκαλώντας υπερπληθυσμό και αναστάτωση στις κοινότητες.

Ο Phadet Laithong, διευθυντής του Γραφείου Προστασίας της Άγριας Ζωής του τμήματος, ασχολήθηκε με το πρόβλημα των άγριων ελεφάντων σε δασικές περιοχές σε πέντε ανατολικές επαρχίες, συγκεκριμένα Chachoengsao, Chonburi, Rayong, Chanthaburi και Sa Kaeo, την Παρασκευή και είπε ότι το τμήμα είχε περιορίσει την περιοχή οικοτόπου. για τους άγριους ελέφαντες με επαρκή τροφή και νερό και θα απωθούσε το κοπάδι που ζούσε έξω από την περιοχή στον προβλεπόμενο χώρο.

Εν τω μεταξύ, το Τμήμα έδινε πληροφορίες στο κοινό σχετικά με τις συμπεριφορές των ελεφάντων και τι θα μπορούσαν να κάνουν για να βοηθήσουν τα ζώα να επιστρέψουν στη φύση. Ένα από αυτά περιλαμβάνει «ανθρώπινους φράχτες» στους οποίους οι κάτοικοι της περιοχής θα μπορούσαν να αναφέρουν στις αρχές εάν εντόπιζαν έναν άγριο ελέφαντα σε μια κοινοτική περιοχή.

มีประชากรเพิ่มร้อยละ 8 ต่อปี

Ο Διευθυντής ανέφερε επίσης ότι ο πληθυσμός των ελεφάντων στο καταφύγιο άγριας ζωής Khao Ang Rue Nai ήταν περίπου 270 ελέφαντες, σύμφωνα με έρευνα το 2018, ενώ ο συνολικός αριθμός άγριων ελεφάντων στα δάση των πέντε ανατολικών επαρχιών ήταν περίπου 423 ελέφαντες. Ωστόσο, το τρέχον ποσοστό γεννήσεων είναι τώρα περίπου στο 8 τοις εκατό ετησίως, με αποτέλεσμα μια σημαντική αύξηση των άγριων ελεφάντων σε πέντε επαρχίες σημαντικά σε περίπου 470-480 ελέφαντες.

Ως εκ τούτου, το τμήμα και οι ειδικοί εξέταζαν το ενδεχόμενο ελέγχου του ποσοστού γεννήσεων στις περιοχές. Η διαδικασία δεν πρέπει να επηρεάζει την κοινωνική δομή των άγριων ελεφάντων και πρέπει να διεξάγεται στο πλαίσιο ακαδημαϊκών σπουδών.

«Το μέγεθος του ελέγχου εξαρτάται από τη δομή του πληθυσμού και το μέγεθος του δάσους… Υπάρχουν κατευθυντήριες γραμμές έρευνας που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Προσπαθήσαμε να αυξήσουμε την αφθονία των δασών μαζί με την αξιολόγηση της περιοχής και την εκτίμηση του αριθμού των πληθυσμών των ελεφάντων και των δασικών εκτάσεων», πρόσθεσε ο Phadet.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.