Τελετουργικά βόδια προβλέπουν ευημερούσα γεωργία και ακμάζουσα οικονομία στην Τελετή Βασιλικής Οργώματος στην Μπανγκόκ

Μπανγκόκ -

Δύο ιερά βόδια έτρωγαν φασόλια και χόρτο και έπιναν νερό και ποτό στη Βασιλική Τελετή Οργώματος που πραγματοποιήθηκε στο Sanam Luang της Μπανγκόκ σήμερα το πρωί, 13 Μαΐου, προβλέποντας ότι η φετινή περίοδος καλλιέργειας ρυζιού στην Ταϊλάνδη θα είναι ευημερούσα και η οικονομία θα βελτιωθεί.

Στην τελετή προήδρευσαν η Αυτού Μεγαλειότητα ο Βασιλιάς και η Αυτή Μεγαλειότητα η Βασίλισσα και πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια μετά την παγκόσμια πανδημία του Covid-19.

Η τελετή ξεκίνησε στις 8:19 π.μ. με τα βόδια να οργώνουν ένα αυλάκι στο τελετουργικό προτού αρχίσουν οι επίσημοι να σκορπίζουν σπόρους ρυζιού, συμβολίζοντας την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου.

Στη συνέχεια προσφέρθηκαν στα βόδια εννέα είδη φαγητών και ποτών σε μια πιατέλα για μια παραδοσιακή τελετή ερμηνείας της γεωργίας. Η επιλογή νερού, φασολιών και χόρτου ερμηνεύτηκε ως άφθονη βροχή και προμήθειες τροφίμων, ενώ το ποτό σήμαινε άνετη μεταφορά, άνθηση του διεθνούς εμπορίου και ακμάζουσα οικονομία.

Ο μόνιμος γραμματέας Γεωργίας Thongplew Kongjun, ως Άρχοντας Τελετών, προσφέρθηκε επίσης τρία κομμάτια υφάσματος διαφορετικού μήκους και επέλεξε το πιο κοντό κομμάτι υφάσματος, προβλέποντας ότι θα βρέξει λίγο περισσότερο στη χώρα και οι καλλιέργειες ρυζιού στα υψίπεδα θα να είναι γόνιμα, ενώ όσοι βρίσκονται στα χαμηλότερα εδάφη μπορεί να υποστούν κάποια ζημιά ή όχι άφθονα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.