Γκολφ: Ο ήρωας της πατρίδας Patty Tavatanakit στην κορυφή μετά την Ημέρα 1 της σειράς Aramco Team - Μπανγκόκ. Η ομάδα Hillier προηγείται στα τέσσερα

12 Μαΐου, Μπανγκόκ: Η Patty Tavatanakit της Ταϊλάνδης ηγείται του 1 εκατομμυρίου δολαρίων Aramco Team Series - Μπανγκόκ κατά ένα μετά από έναν εναρκτήριο γύρο έξι κάτω από την ισοτιμία στο Thai Country Club.

Ο κόσμος #13 εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το πλεονέκτημα της έδρας για να τερματίσει ένα πάνω από την Ισπανίδα στάρλετ Ana Pelaez, πηγαίνοντας στον δεύτερο γύρο της Παρασκευής.

Η ομάδα Hillier, με αρχηγό την Whitney Hillier της Αυστραλίας και με την Chonlada Chayanun - να παίζει στο σπίτι της - η Krista Bakker από τη Φινλανδία και ο ερασιτέχνης Pattanan Amatanon προηγούνται στα μισά του δρόμου στο φορμάτ του τουρνουά, μετά από λανάρισμα χαμηλό ημέρας -16.

«Ήταν πραγματικά διασκεδαστικό», είπε ο Tavatanakit, ο πρωτάρης LPGA 2021 της χρονιάς. “Κράτησα τον γύρο μου να πηγαίνει καλά. Το σχήμα της ομάδας είναι λίγο διαφορετικό. Το να μπορείς να παίζεις με όλους την ίδια στιγμή και να κάνεις πουλάκια, να τα επευφημείς, είναι πολύ καλό συναίσθημα.

«Είναι μια μορφή που σας χαλαρώνει. Ήμουν πραγματικά ήρεμος σήμερα και ένιωθα ότι τα λάθη ήταν εντάξει, γιατί είχα και άλλους ανθρώπους εκεί [να υποστηρίξουν] επίσης.»

Αντί να επιλέξει το ξενοδοχείο παικτών, η Tavatanakit μένει με την οικογένειά της στην Μπανγκόκ αυτή την εβδομάδα – και έχει έναν φίλο από το σπίτι, τον Dan, στην τσάντα της.

Ερωτηθείς εάν το να είμαι ένας από τους ήρωες της πατρίδας έφερε μαζί του ένα επιπλέον επίπεδο αγωνιστικής πίεσης, ο 22χρονος πρόσθεσε: «Θέλω να τα πάω καλά όπου κι αν παίζω. Αντιμετωπίζω κάθε εβδομάδα σαν ένα κανονικό γεγονός, ανεξάρτητα από το πού βρίσκομαι, επομένως είμαι εδώ για να παίξω ένα άλλο τουρνουά. 

“Σήμερα διάβασα πολύ καλά τα πράσινα. Στην πραγματικότητα, εξεπλάγην που δεν είχα πραγματικά περισσότερες σωστές αναγνώσεις ή σωστά διαλείμματα στους γύρους προπόνησης, αλλά σήμερα νομίζω ότι ήμουν λίγο πιο συγκεντρωμένος και ο Dan με βοήθησε πραγματικά.»

Η πρωτοφανής Ισπανίδα σταρ, Ana Pelaez, κάθεται μια πίσω μετά από μια αρκετά αξιοσημείωτη ημέρα έναρξης 67 ετών χωρίς μπόγους.

Η 24χρονη έφτασε στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης μόλις το βράδυ της Τρίτης, αφού εξασφάλισε μια καθυστερημένη είσοδο στη διοργάνωση 1 εκατομμυρίου δολαρίων μετά τη σοκ της νίκης της στο εξάχρονο στο Madrid Ladies Open.

Με τις καταιγίδες να καθυστερούν την απογευματινή της προπόνηση της Τετάρτης, η Pelaez – η οποία οδήγησε για πέντε ώρες και στη συνέχεια πήρε τρεις πτήσεις σε 24 ώρες για να φτάσει στην Μπανγκόκ – έφτασε στο Thai Country Club σήμερα το πρωί έχοντας παίξει μόνο τις εννέα τρύπες του και περπατώντας οι δίαυλοι των οπών 10 έως 13.

Εκείνο το βράδυ, χρησιμοποίησε το Google Earth για να δει τι αντιμετώπιζε στο κλείσιμο πέντε τρυπών του μαθήματος. Σήμερα, τερμάτισε πουλάκι-πουλάκι-πουλάκι για ένα εκπληκτικό πεντάποντο.

«Ειλικρινά, είμαι πραγματικά άφωνος», είπε ο Pelaez. “Είχα έναν υπέροχο γύρο. Διασκεδασα πολυ. Έπρεπε να κάνω υπομονή γιατί άρχισα par, par, par, birdie, par, birdie – μετά δεν πήρα άλλο πουλάκι μέχρι την τρύπα 16. Και μετά τελείωσα με τρία στη σειρά, οπότε είμαι εξαιρετικά χαρούμενος . Μια τόνωση της αυτοπεποίθησης για το αύριο.

“Είμαι απλά χαρούμενος που καταφέραμε να βάλουμε τα πάντα στη θέση τους και που είμαι εδώ. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είμαι πραγματικά ξύπνιος μετά από τόσα ταξίδια και όλα τα συναισθήματα. Θα έπρεπε να σπαταλήσω, αλλά είμαι καλός!â€

Η ομάδα Whitney Hillier έχει το δικό της πλεονέκτημα μίας βολής στην ημέρα λήξης του ομαδικού διαγωνισμού της Aramco Team Series - $500,000 της Μπανγκόκ.

Το σύνολο των 16-under τους ήταν αρκετό για να τους δώσει ένα λεπτό πλεονέκτημα προχωρώντας στον αποφασιστικό τελικό γύρο της Παρασκευής. 

«Μόλις φτιάξαμε πουλιά νωρίς», είπε η Αυστραλή Γουίτνεϊ, η οποία είναι μισή Ταϊλανδή. «Είχαμε μια καλή ατμόσφαιρα και όλοι γελούσαν αρκετά καλά» όλοι γελούσαν και χαρούμενοι. Λοιπόν, ναι, καλή ομάδα. Παίξαμε καλά.»

Η ομάδα Simmermacher - Magdalena Simmermacher (ARG), Charlotte Liautier (FRA), Isabella Deilert (SWE) και ερασιτέχνης Sirapob Yapala - βρίσκονται στην 15η θέση κάτω από την ισοτιμία, μία μπροστά από τις ομάδες με αρχηγό της Σκωτίας Kylie Henry και Patty Tavatanakit.

Η σειρά Aramco Team Series - Μπανγκόκ συνεχίζεται αύριο, με την τελευταία ημέρα της ομαδικής της μορφής και τον δεύτερο από τους τρεις γύρους στον ατομικό διαγωνισμό αξίας 500,000 $.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.aramcoteamseries.com 

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/