Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης δέχεται θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ, συζητά για την άμυνα της διμερούς και πολυμερούς συνεργασίας με τον Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ

Εθνική -

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν καλωσόρισε τον Πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης Prayut Chan-O'Cha και άλλους ηγέτες της Νοτιοανατολικής Ασίας στην Ουάσιγκτον, την Πέμπτη 12 Μαΐου, για τη διήμερη Ειδική Σύνοδο Κορυφής ΗΠΑ-ASEAN.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης με τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, για να συζητήσουν τη διμερή και πολυμερή συνεργασία στην περίοδο μετά την Covid-19.

Ο υπουργός Άμυνας επαίνεσε τον Ταϊλανδό ηγέτη που οδήγησε την Ταϊλάνδη στη διαχείριση και την καταπολέμηση των προκλήσεων της πανδημίας Covid-19, η οποία έχει επηρεάσει σοβαρά πολλά παγκόσμια ζητήματα, οικονομικά και κοινωνικά.

Και οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας σε πολλές πτυχές, όπως η ανάπτυξη ικανοτήτων και η ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων και του προσωπικού, η στρατιωτική εκπαίδευση/μελέτη, η κοινή στρατιωτική εκπαίδευση, η συνεργασία στον κυβερνοχώρο και το διάστημα, η αμυντική συνεργασία, καθώς και η εξάλειψη των παράνομη αλιεία και εμπορία ανθρώπων.

Σε ό,τι αφορά την περιφερειακή συνεργασία, ο Πρωθυπουργός Prayut είπε ότι η Ταϊλάνδη συμφώνησε να υποστηρίξει την αλληλεπίδραση και τον εποικοδομητικό ρόλο των ΗΠΑ στην περιοχή και τον ρόλο της στην Κεντρική Ευρώπη του ASEAN στο πλαίσιο του ASEAN Outlook on the Indo – Pacific (AOIP) που επικεντρώνεται στην αμοιβαία επωφελή συνεργασία.

Στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός συμμετείχε σε εορταστικό δείπνο στον Λευκό Οίκο, το οποίο παρέθεσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και η κυβέρνησή του το βράδυ.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.