Ανάλυση: Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης διπλασιάζει τις εντολές για δημόσιες μάσκες, λέει ότι αναζητά τρόπους για να τις επιβάλει καλύτερα για τους τουρίστες

Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη-

Καθώς η Ταϊλάνδη συνεχίζει να ανοίγει και να κινείται προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης του Covid-19 ως ενδημικού, οι εντολές μάσκας φαίνεται απίθανο να αλλάξουν παρά τα τακτικά παράπονα πολλών τουριστών από χώρες χωρίς εντολές μάσκας εξωτερικού χώρου και σε πολλές περιπτώσεις εσωτερικού χώρου.

Πρώτον, Ως αναφορά, είναι οι αρχικές δηλώσεις του υπουργού Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul χθες, 11 Μαΐου.

Όπως αναφέρθηκε εν συντομία στο παραπάνω άρθρο, σε αυτό το σημείο η διατήρηση των εντολών μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, φαίνεται να είναι επί του παρόντος μέρος του σχεδίου ακόμη και αφού ο Covid19 θεωρείται ενδημικός στην Ταϊλάνδη.

Το TPN σημειώνει ότι υπάρχει συχνά μεγάλη σύγχυση λόγω ανάμεικτων μηνυμάτων στο παρελθόν σχετικά με τις εντολές μάσκας. Δεν υπάρχει νόμος για τη χρήση μάσκας, την οποία συχνά αναφέρουν οι άνθρωποι στο Διαδίκτυο, καθώς αυτό απαιτεί πολλά βήματα και την έγκριση του Κοινοβουλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με το διάταγμα έκτακτης ανάγκης που ισχύει εδώ και πάνω από δύο χρόνια, οι εντολές μασκών εμπίπτουν στα μέτρα που εφαρμόζονται επί του παρόντος σε κάθε επαρχία από επιτροπές μεταδοτικών ασθενειών και εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Αν και η επιβολή ποικίλλει ευρέως και είναι σπάνια σε πολλές τουριστικές περιοχές όπως η Πατάγια και το Πουκέτ, Κάποιος ΜΠΟΡΕΙ σίγουρα να επιβληθεί νομικά πρόστιμο βάσει των μέτρων έκτακτης ανάγκης, όπως έκανε προηγουμένως ο πρωθυπουργός Prayut Chan-O-Cha, όπως φαίνεται εδώ.

Καθώς η Ταϊλάνδη οδεύει προς τη μεταχείριση του Covid-19 ως ενδημικού, ωστόσο, πολλοί τουρίστες ήλπιζαν ότι θα διευκόλυναν την εντολή της μάσκας, τουλάχιστον σε εξωτερικούς χώρους.

Ωστόσο, με βάση τις δηλώσεις του Υπουργού Δημόσιας Υγείας, αυτή τη στιγμή το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας όχι μόνο σχεδιάζει να διατηρήσει υποχρεωτικές τις μάσκες μετά την περίοδο αντιμετώπισης του Covid-19 ως ενδημικού αλλά πιθανώς αναζητά καλύτερους τρόπους για να επιβάλει τη χρήση μάσκας, ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. και μόνο, για ξένους τουρίστες. Αυτό συμβαίνει καθώς πολλοί τουρίστες, σύμφωνα με τον Anutin, δεν ακολουθούν την εντολή της μάσκας ειδικά σε τουριστικά νησιά και περιοχές. Δεν είναι σαφές πόσο ακριβώς και ποια δεδομένα θα χρειαζόταν για να αποσυρθεί η εντολή και ο Anutin δεν σχολίασε αυτό.

Τώρα, φυσικά, όταν και εάν το διάταγμα έκτακτης ανάγκης απορριφθεί ή αφαιρεθεί, κάτι που θα εναπόκειται στον πρωθυπουργό Prayut Chan-O-Cha, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει δείξει σημάδια να το κάνει, η νομική εφαρμογή των εντολών θα γίνει πιο δύσκολη χωρίς έκτακτη ανάγκη νομοθετικά διατάγματα που επιτρέπουν κυρώσεις και πρόστιμα. Ωστόσο, με βάση τις δηλώσεις του Anutin, φαίνεται ότι ο Υπουργός Δημόσιας Υγείας διερευνά τρόπους για να καταστήσει τις μάσκες μέρος των τακτικών κανόνων ελέγχου της νόσου.

Η κατώτατη γραμμή? Προς το παρόν, η εντολή να φορούν μάσκες σε όλους τους δημόσιους χώρους στην Ταϊλάνδη, ακόμη και εκτός, είναι πιθανό να μην πάει πουθενά σύντομα.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/