Ο συντονιστής του Ταϊλανδικού Δικτύου Νεολαίας είναι κατηγορηματικά κατά των προτάσεων φιλοξενίας για παράταση των νόμιμων ωρών κατανάλωσης αλκοόλ, άρση της απαγόρευσης πώλησης αλκοόλ το απόγευμα

Kanchanaburi -

  Ο Teerapat Kahawong, Συντονιστής του Δικτύου Νεολαίας Against New Drinkers, ζήτησε αυστηρή τιμωρία πενταετούς κλεισίματος για χώρους διασκέδασης που παραβιάζουν τους κανόνες για το αλκοόλ και αντιτάχθηκε σε πρόταση από τον τομέα της νυχτερινής διασκέδασης και της ψυχαγωγίας για παράταση της περιόδου κατανάλωσης αλκοόλ για τη μείωση των προβλημάτων τόσο μεταξύ των επιχειρηματιών όσο και οι πελάτες.

Η δήλωσή του έγινε μετά από έφοδο της αστυνομίας σε μια αγορά Kanchanaburi, η οποία ανακάλυψε ένα τροποποιημένο εστιατόριο που πουλούσε τακτικά αλκοολούχα ποτά σε ανήλικους ανηλίκους.

Στη συνέχεια, ο συντονιστής του δικτύου ζήτησε από τον κυβερνήτη της επαρχίας να διατάξει μια σοβαρή τιμωρία τουλάχιστον πέντε ετών προσωρινού κλεισίματος σε περίπτωση παραβίασης τροποποιημένων εστιατορίων ή μπαρ. Και αν βρεθεί κάποιος χώρος που βρίσκεται κοντά σε εκπαιδευτικό ίδρυμα, θα πρέπει να κλείσει οριστικά.

Έφερε επίσης έντονη αντίρρηση στην πρόταση των φορέων της ταϊλανδέζικης νυχτερινής διασκέδασης και ψυχαγωγίας να νομιμοποιήσουν τις ώρες κατανάλωσης αλκοόλ μεταξύ 2:00 μ.μ. και 5.00 μ.μ., με το σκεπτικό ότι θα προκαλούσε περισσότερα προβλήματα στην κοινωνία και ο νόμος ήταν ήδη λογικός. Το TPN σημειώνει ότι ο νόμος, ο οποίος ισχύει εδώ και περίπου πενήντα χρόνια, έχει επικριθεί έντονα πρόσφατα από τη βιομηχανία φιλοξενίας, ειδικά σε τουριστικές περιοχές, δηλώνοντας ότι πρέπει να τροποποιηθεί ή να αφαιρεθεί στις τουριστικές ζώνες και ότι οι τουρίστες δεν καταλάβαιναν γιατί μπορούσαν να μην πίνουν νόμιμα αλκοόλ το απόγευμα σε χώρους που ακολουθούν το νόμο. Ωστόσο, η TPN σημειώνει επίσης ότι η επιβολή αυτού του κανόνα είναι ποικίλη και ασυνεπής, στην καλύτερη περίπτωση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Police Thailand News

Ο Teerapat πρόσθεσε: «Ένας χώρος που έχει ακολουθήσει αυστηρά τη νομοθεσία και πουλά νόμιμα αλκοόλ σε νόμιμους πελάτες δεν θα πρέπει να επηρεάζεται από αυτήν την οδηγία. Θα ήθελα να επαινέσω και να ενθαρρύνω τους χειριστές που ακολούθησαν τους κανόνες».

«Και θα ήθελα να αντιταχθώ στην πρόταση για εκπτώσεις αλκοόλ μεταξύ 2:00 και 5:00 μ.μ. γιατί θα δημιουργούσε περισσότερα προβλήματα και ήταν καλύτερο να πουληθεί σύμφωνα με τους κανόνες που ορίζει ο νόμος», κατέληξε ο Teerapat.

Ο Teerapat ήταν επίσης αντίθετος με τη νόμιμη παράταση των ωρών κατανάλωσης σε τουριστικές ζώνες όπως το Πουκέτ και η Πατάγια μέχρι τις 4:00 π.μ., δηλώνοντας ότι η οργάνωσή του ένιωθε ότι τα μεσάνυχτα ήταν αρκετά αργά και οι μεταγενέστερες ώρες απλώς έφεραν περισσότερα κοινωνικά προβλήματα.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/