Η Επιτροπή Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων της Pattaya εξετάζει το ενδεχόμενο να συνεχίσει νόμιμα τα πλωτά εστιατόρια στον κόλπο της Πατάγια, τις υπηρεσίες τζετ σκι, το αλεξίπτωτο κ.λπ.

Πατάγια -

Η Επιτροπή Θαλάσσιων Επιχειρήσεων της Pattaya συγκεντρώθηκε χθες, 7 Μαΐου, για να σχεδιάσει πρόχειρες κατευθυντήριες γραμμές για να ακολουθήσουν οι υπεύθυνοι των θαλάσσιων επιχειρήσεων, προκειμένου να ανοίξουν νόμιμα τα εστιατόρια πλωτών κόλπων, καθώς και υπηρεσίες τζετ σκι, αλεξίπτωτο και άλλες θαλάσσιες δραστηριότητες. 

Το TPN σημειώνει ότι ορισμένες θαλάσσιες επιχειρήσεις έχουν «ανοιχτεί» ανεπίσημα τον τελευταίο καιρό, αν και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης θεωρεί πολλά από τα εστιατόρια στον κόλπο ως χώρους διασκέδασης, οι οποίοι λόγω των κανονισμών Covid-19 στην πραγματικότητα δεν έχουν ανοίξει ακόμη νομίμως.

Ο κ. Pramote Tubtim, ο διευθυντής της πόλης, προήδρευσε σε μια συνάντηση στο Δημαρχείο της Pattaya για να παρουσιάσει τις τυπικές αρχές για τη διεξαγωγή θαλάσσιων επιχειρήσεων με πολλά σχετικά άτομα που παρευρίσκονται στη συνάντηση, όπως ιδιοκτήτες εστιατορίων bay και χειριστές τζετ σκι και ρυμουλκών.      

Σύμφωνα με το ανεπίσημο πόρισμα της επιτροπής, οι επιχειρηματίες πρέπει να έχουν κουκέτα σε καθορισμένο χώρο και να προσαρτούν σημαδούρες σε κάθε κουκέτα χωρίς να εμποδίζουν τη διαδρομή του σκάφους. Πρέπει επίσης να διασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοί τους λαμβάνουν εκπαίδευση για την ασφάλεια του νερού και να έχουν πάντα ένα κιτ πρώτων βοηθειών επί του σκάφους.

Η επιτροπή τόνισε ότι οι δραστηριότητες στα σκάφη δεν πρέπει να είναι επιζήμιες για την κουλτούρα της Ταϊλάνδης και ότι τα σόου ή η ψυχαγωγία θα πρέπει να είναι «παραδοσιακές παραστάσεις ταϊλανδέζικου στυλ», οι οποίες νομικά αποκλείουν τις ιδέες για μεγάλα σκάφη τύπου «πάρτι».

Υπήρξαν προηγούμενες ανησυχίες σχετικά με ορισμένες εκπομπές και ψυχαγωγία που προσφέρονται σε πλωτά εστιατόρια, σημειώνει το TPN μέσα ενημέρωσης, όπως το να έχουν χορευτές ντυμένους με μπικίνι ή ζωντανούς DJs, κάτι που οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι δεν είναι «παραδοσιακό».

Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, πρέπει να προετοιμάσουν δοχεία λυμάτων και σκουπιδιών και να τα μεταφέρουν στην ακτή για διάθεση.

Όλες οι τρέχουσες προτάσεις περιμένουν έγκριση από τις ανώτερες αρχές του Τσονμπούρι, συμπεριλαμβανομένου του Κυβερνήτη, από την ώρα του Τύπου. 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.