Η National Alliance for Tobacco Free Thailand υπέβαλε ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης για την υποστήριξη της απαγόρευσης του ηλεκτρονικού τσιγάρου

Μια συλλογή από ηλεκτρονικά τσιγάρα,

Μπανγκόκ -

Η Εθνική Συμμαχία για την Χωρίς Καπνό Ταϊλάνδη υπέβαλε ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό και την υπουργική επιτροπή, υποστηρίζοντας την απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων στην Ταϊλάνδη.

Ο αξιότιμος καθηγητής Δρ. Somsri Phaosawat, πρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας για την Χωρίς Καπνό Ταϊλάνδη, είπε στους δημοσιογράφους ότι το δίκτυο υπέβαλε την επιστολή στην κυβέρνηση στις 26 Απριλίου με θέμα να υποστηρίξει την απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης ηλεκτρονικών τσιγάρων.

Η επιστολή ανέφερε αρκετούς υποστηρικτικούς λόγους, συμπεριλαμβανομένων μελετών που έδειχναν πόσες χώρες που δεν επέβαλαν την απαγόρευση αντιμετώπιζαν πρόβλημα αυξανόμενου ποσοστού χρήσης ηλεκτρονικού τσιγάρου μεταξύ παιδιών και νέων. Ως εκ τούτου, πολλές περισσότερες χώρες άρχισαν να θεσπίζουν νόμους που απαγορεύουν την εισαγωγή και πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων. Υπάρχουν συνολικά 32 χώρες που έχουν απαγορεύσει τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

«Θα ήθελα να επαινέσω τον Anutin Charnvirakul, Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Δημόσιας Υγείας, που στάθηκε στο ύψος του στόχου του και έδωσε προτεραιότητα στη δημόσια υγεία, μη υποστηρίζοντας την εισαγωγή και την πώληση όλων των μορφών ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η κοινωνία της Ταϊλάνδης δεν θα πορευόταν ποτέ προς μια κοινωνία χωρίς καπνό, εάν η κυβέρνηση επέτρεπε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα στη χώρα. Επειδή τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ήταν στην πραγματικότητα μια μορφή τσιγάρου», είπε ο Δρ Somsri.

Ο Amorn Leelarasamee, πρώην πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Ταϊλάνδης, δήλωσε στη συμφωνία ότι υπήρχε ένα δίκτυο για την υποστήριξη των ηλεκτρονικών τσιγάρων, που φέρεται να είχε σχέση με τη βιομηχανία καπνού, που διέδιδε ειδήσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, πολιτικών, υπουργών και μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων για να πείσουν την κυβέρνηση να καταργήσει την απαγόρευση για δικό τους όφελος.

Σύμφωνα με τη δήλωση του πρώην προέδρου, η ομάδα φέρεται επίσης να παραμόρφωσε τα στοιχεία για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα για να πείσει τους ανθρώπους ότι τα ηλεκτρονικά τσιγάρα ήταν ασφαλή προϊόντα και ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να τα ελέγχει χωρίς να επηρεάζει τα παιδιά και τους νέους.

Ωστόσο, η δράση της Εθνικής Συμμαχίας έρχεται σε αντίθεση με αυτό κατά τη διάρκεια πρόσφατης δήλωσης του υπουργού Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (ΔΕΣ) που Μόλις ζήτησε από την Επιτροπή Ελέγχου Καπνού να επανεξετάσει την απαγόρευση, με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση πρέπει να παράσχει περισσότερες επιλογές στο κοινό, καθώς έχει το δικαίωμα να επιλέξει ελεύθερα τις προτιμήσεις του.

Είπε ότι οι πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων θα πρέπει να νομιμοποιηθούν για τη σωστή είσπραξη φόρων καθώς, στις μέρες μας, οι καπνιστές τα αγόραζαν παράνομα διαδικτυακά, κάτι που θα μπορούσε εύκολα να βρεθεί σε οποιαδήποτε δημοφιλή πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Η νομιμοποίηση θα μπορούσε ακόμα να βρίσκεται υπό τον έλεγχο της κυβέρνησης σε παρόμοια κατάσταση με τα κανονικά τσιγάρα, είπε.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.