Ο υποψήφιος δήμαρχος της Πατάγια, Μπομπ Κιτισάκ, από το Προοδευτικό Κίνημα, εξετάζει το σύστημα διαχείρισης χωματερών και λυμάτων στο Koh Larn

Πατάγια -

Ο Kittisak "Bob" Ninwattanatochai, υποψήφιος δήμαρχος της Πατάγια και ο Thanathorn Juangroongruangkit, ο πρόεδρος του Progressive Movement Association, επισκέφτηκαν το Koh Larn αυτή την εβδομάδα για να επιθεωρήσουν τον χώρο υγειονομικής ταφής, το σύστημα διαχείρισης λυμάτων και πολλά άλλα.

Την Πέμπτη, 28 Απριλίου, ο Μπομπ και ο Θανάθορν πήγαν σε μια χωματερή στο Κο Λαρν, η οποία λέγεται από ορισμένους κατοίκους του Κο Λαρν ότι ξεχείλιζε και αγνοήθηκε. Αρχικά, τα απόβλητα στο Koh Larn θα μεταφέρονταν στην ηπειρωτική χώρα της Πατάγια για διάθεση, αλλά η μεταφορά αντιμετώπισε δυσλειτουργία με τα λύματα από τα σκουπίδια που διαρρέουν στη θάλασσα. Από το 2014, οι αρχές δεν μπόρεσαν να μεταφέρουν τα απόβλητα, με αποτέλεσμα να έχουν αφεθεί στο Koh Larn. 

Ο Μπομπ δήλωσε ότι η πόλη Πατάγια ξόδευε 192 εκατομμύρια ετησίως, ή περίπου το 12% του προϋπολογισμού της, για τη διάθεση των απορριμμάτων. Για τα απόβλητα στο Koh Larn, η πόλη σχεδίαζε να προσλάβει ένα ιδιωτικό ίδρυμα για την κατασκευή μιας μονάδας αποτέφρωσης, η οποία θα κόστιζε περίπου 1.9 δισεκατομμύρια μπατ για την εξάλειψη ενός τόνου σκουπιδιών, σημειώνοντας το υψηλότερο κόστος διάθεσης απορριμμάτων ανά τόνο στη χώρα. Ο Bob ισχυρίστηκε ότι αυτή η υψηλή εκτίμηση δεν είχε ακόμη λάβει υπόψη το κόστος ταξινόμησης και αποθήκευσης.

Ο Bob συνέχισε ότι το Koh Larn δημιούργησε έναν υπέροχο χώρο για την Pattaya από κατά μέσο όρο δέκα χιλιάδες καθημερινούς επισκέπτες. Ως εκ τούτου, ο αποτελεσματικός και βιώσιμος τρόπος για να απαλλαγούμε από τα απόβλητα όπως η ανακύκλωση χρειάζεται να ξεκινήσει σε κάθε νοικοκυριό. Ωστόσο, η πόλη της Πατάγια έχει διαθέσει μόνο 135,000 μπατ για συγκέντρωση εκστρατειών προς το παρόν, επομένως ήθελε να δώσει μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό το τμήμα, το οποίο πίστευε ότι θα εξοικονομούσε πολύ προϋπολογισμό για τη διάθεση των απορριμμάτων μακροπρόθεσμα. Όσο για το εργοστάσιο αποτέφρωσης, είπε ότι έπρεπε να το εξετάσουμε περισσότερο, ήθελε να αφήσουμε τους κατοίκους να αποφασίσουν αν το ήθελαν πραγματικά ή όχι. Το δυναμικό μιας μονάδας αποτέφρωσης, σημειώνει η TPN, έχει συζητηθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Εκτός από το πρόβλημα των απορριμμάτων, ο Bob και ο Thanathorn πήγαν στην παραλία Samae για να επιθεωρήσουν τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων και ενημερώθηκαν από τους ενδιαφερόμενους πολίτες ότι δεν λειτουργούσε σωστά. 

Σύμφωνα με τον Bob και τον Thanathorn, το εργοστάσιο λειτούργησε για τελευταία φορά σε πλήρη δυναμικότητα πριν από την πανδημία Covid-19, αλλά από τότε λειτουργούσε λανθασμένα, με αποτέλεσμα το νερό να μην επεξεργάζεται καλά πριν απελευθερωθεί στη θάλασσα.  

Ο Thanathorn δήλωσε ότι το εργοστάσιο χρειαζόταν καθαρισμό, επισκευές και κάποια εγκατάσταση gadget, ειδικά τον ελεγκτή ποιότητας νερού. Μια μικρή επένδυση όπως αυτή θα έκανε μια μεγάλη αλλαγή, είπε ο Thanathorn.   

«Είτε πρόκειται για σκουπίδια είτε για λύματα, εάν δεν γίνει σωστή διαχείριση, θα γίνει περιβαλλοντικό πρόβλημα για τη θάλασσα και θα βλάψει την πηγή εισοδήματος για τους κατοίκους του Koh Larn και της Pattaya. Η πόλη Pattaya είναι άμεσα υπεύθυνη για αυτά τα θέματα. Σίγουρα έχουμε τη δυνατότητα να λύσουμε αυτά τα προβλήματα και θα δράσουμε αμέσως αν μας δοθεί η ευκαιρία», είπε ο Thanathorn σε μια ομάδα κατοίκων του Koh Larn.   

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.