Το σύστημα «Thailand Pass» και οι δοκιμές ATK μπορεί να ανακληθούν εάν η εγχώρια κατάσταση του Covid-19 χαλαρώσει, λέει ο υπουργός Δημόσιας Υγείας

Μπανγκόκ -

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul είπε στους δημοσιογράφους σήμερα, 27 Απριλίου, ότι η κυβέρνηση μπορεί να ανακαλέσει το σύστημα «Thailand Pass» και τις αυτοδιαχειριζόμενες δοκιμές ATK και να τυποποιήσει τον Covid-19 ως ενδημική ασθένεια σε εθνικό επίπεδο, αφού η κατάσταση της πανδημίας χαλαρώσει.

Ο υπουργός δήλωσε ότι οι αρχές παρακολούθησαν στενά τη γενική κατάσταση του Covid-19 και τις καθημερινές λοιμώξεις στην Ταϊλάνδη που σταδιακά μειώνονταν, καθώς και τον αριθμό των ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση με πνευμονία και άλλα σοβαρά συμπτώματα. Η μείωση ήταν σύμφωνη με τις προθέσεις του υπουργείου και της κυβέρνησης που ήθελαν να χαλαρώσουν περισσότερα μέτρα για τον Covid-19.

Όσον αφορά το σχέδιο ανακήρυξης του Covid-19 ως ενδημικής ασθένειας, ο Anutin είπε ότι οι περισσότερες επαρχίες ήταν έτοιμες και πρόθυμες να συνεργαστούν. Κάθε κυβερνήτης της επαρχίας, ως πρόεδρος της Επαρχιακής Επιτροπής Μεταδοτικών Ασθενειών, γνώριζε τις πολιτικές της κυβέρνησης και τις ανάγκες των ανθρώπων της που ήθελαν να έχουν μια κανονική ζωή για να κερδίζουν τα προς το ζην.

ΦΩΤΟ: BMA Health

Το σχέδιο για την ενδημική νόσο πρέπει να προχωρήσει με τα ίδια πρότυπα και διαδικασίες σε εθνικό επίπεδο και δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μόνο σε ορισμένες περιοχές/επαρχίες όπως ένα sandbox, σύμφωνα με τον Anutin.

Οι διοικητές των επαρχιών μπορεί να έχουν θεσπίσει άλλα κατάλληλα μέτρα που θα εφαρμοστούν μεταξύ των κατοίκων της περιοχής, αλλά πρέπει να εγκριθούν από τις επαρχιακές αρχές δημόσιας υγείας. Άρα, θα ήταν στην ίδια κατεύθυνση με τα εθνικά μέτρα.

ΦΩΤΟ: BMA Health

Ο Υπουργός είπε: «Στην πραγματικότητα, βαδίζαμε προς τον στόχο να γίνει ο Covid-19 ενδημική ασθένεια καθημερινά. Τα μέτρα είτε ακυρώθηκαν είτε έγιναν λιγότερο αυστηρά. Το RT-PCR και το «Test&Go», για παράδειγμα».

«Τώρα, έχουμε προτείνει μόνο ένα self ATK για διεθνείς αφίξεις. Ήταν ακόμα εκεί καθώς δεν θέλαμε να πανικοβληθεί το κοινό κατά τη διάρκεια και μετά το Songkran. Εάν είχαν περάσει 1-2 εβδομάδες και δεν υπήρχαν νέες μολύνσεις, το υπουργείο θα μπορούσε να προτείνει τη δοκιμή ATK καθώς και την ακύρωση του Ταϊλάνδης Pass τελικά».

Ο Anutin ευχαρίστησε επίσης το κοινό για την προηγούμενη συνεργασία στη συμμόρφωση με τα προληπτικά μέτρα και τη λήψη εμβολιασμών που είχαν ως αποτέλεσμα τον σταθερό αριθμό καθημερινών λοιμώξεων μετά την περίοδο Songkran.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.