Ο πρόεδρος της Minor International William Heinecke προτρέπει την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να ακυρώσει όλα τα μέτρα εισόδου το συντομότερο δυνατό για την τόνωση του τουρισμού

Μπανγκόκ -

Ο πρόεδρος της Minor International William Heinecke υπέβαλε ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό χθες, 18 Απριλίου, καλώντας την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να ακυρώσει το πρόγραμμα εισόδου «Thailand Pass» και το πρόγραμμα «Test & Go» το συντομότερο δυνατό για να βοηθήσει στην ανάκαμψη της τουριστικής βιομηχανίας της χώρας.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης πρόκειται να συναντηθεί αργότερα αυτή την εβδομάδα για να συζητήσουν προτάσεις για τη χαλάρωση των μη δημοφιλών προγραμμάτων ή ακόμα και ενδεχομένως να τα εξαλείψουμε εντελώς, αν και το τελευταίο είναι μακρινό, σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, παρά τον αρνητικό αντίκτυπο του προγράμματος στους αριθμούς αφίξεων τουρισμού.

Η Heinecke ανέφερε στην επιστολή ότι παρόλο που ο αριθμός των ξένων αφίξεων στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi αυξανόταν μετά την ακύρωση των προ της άφιξης τεστ Covid-19, ο ημερήσιος αριθμός των διεθνών αφίξεων ήταν μόνο 11,623 άτομα την ημέρα, σημαντικά χαμηλότερος από πάνω από 50,000 άτομα την ημέρα. τον Απρίλιο του 2019.

Η επιστολή έγραφε: «Παρά την ακύρωση του προ της άφιξης τεστ Covid-19, οι επισκέπτες στην Ταϊλάνδη εξακολουθούν να υποχρεούνται να ολοκληρώσουν μια περιττή σειρά βημάτων, συμπεριλαμβανομένων των τεστ RT-PCR προκράτησης, προπληρωμένων διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο, υποχρεωτικής υγείας ασφάλιση και πολλά άλλα προκειμένου να εξασφαλίσετε βίζα ή/και πάσο Ταϊλάνδης. Οι επισκέπτες πρέπει να υποβληθούν σε πάρα πολλές απαιτήσεις πριν φτάσουν στην Ταϊλάνδη σε σύγκριση με πολλές άλλες χώρες που είναι πλέον εντελώς ανοιχτές, συμπεριλαμβανομένης της κοντινής Καμπότζης.»

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι πολλές χώρες που βασίζονται στον διεθνή τουρισμό, όπως η Σιγκαπούρη, έχουν ήδη ανακαλέσει τα πολύπλοκα μέτρα εισόδου για να τονώσουν την ανάκαμψη του εγχώριου τουρισμού και των οικονομιών τους. Συνέστησε στον Πρωθυπουργό να καταργήσει τα μέτρα εισόδου της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος «Thailand Pass» και «Test & Go», δηλώνοντας ότι μόνο ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού ή/και ιατρικά έγγραφα που αποδεικνύουν τον εμβολιασμό θα πρέπει να είναι αρκετό.

Η δήλωση υπογράμμισε επίσης τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα που θα βοηθούσε στην αναζωογόνηση της τουριστικής βιομηχανίας και θα τονώσει την οικονομία μετά την οικονομική δυσπραγία δύο ετών περιορισμών στα σύνορα, κλεισίματος επιχειρήσεων, απαγόρευσης κυκλοφορίας και πολλά άλλα λόγω του Covid-19 στην Ταϊλάνδη.

«Οι προσπάθειες (της κυβέρνησης και του ιδιωτικού τομέα), μαζί με τη συγκεκριμένη και απλή επικοινωνία σχετικά με τις απαιτήσεις εισόδου, είναι ζωτικής σημασίας για την επιτυχία του τουρισμού στην Ταϊλάνδη», πρόσθεσε.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.