Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης προτρέπει να προωθήσει το "Soft Power" μετά την εμφάνιση του κολλώδους ρυζιού μάνγκο μετά την χθεσινή εμφάνιση του Ταϊλανδού ράπερ Milli στο Coachella

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Μπανγκόκ -

Ο Πρωθυπουργός Prayut Chan-O'Cha σήμερα, 18 Απριλίου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να προωθεί τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις της Ταϊλάνδης ως «Soft Power» αφού ρωτήθηκε για την αυξανόμενη ζήτηση και το viral θέμα του κολλώδους ρυζιού Mango χθες.

Ο Πρωθυπουργός απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφων για το εάν η κυβέρνηση θα εξετάσει εάν το «κολλώδες ρύζι μάνγκο» θα προταθεί ως άυλο πολιτιστική κληρονομιά μετά Η παράσταση της Ταϊλανδέζικης ράπερ Milli στο Η Coachella χθες, στην οποία εθεάθη να τρώει ένα πιάτο με κολλώδες ρύζι μάνγκο στη σκηνή, προκαλώντας το viral θέμα και τη ζήτηση των πιάτων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Η Milli ήταν η πρώτη σόλο καλλιτέχνης που εμφανίστηκε στο Coachella από την Ταϊλάνδη στην ιστορία και έγινε η νούμερο ένα τάση του Twitter ως αποτέλεσμα στην Ταϊλάνδη μετά την ερμηνεία της που περιείχε επίσης πολιτικά μηνύματα.

Ο Πραγιούτ απλώς είπε στους δημοσιογράφους σήμερα το απόγευμα ότι η απόφαση ήταν υπό εξέταση μιας σχετικής επιτροπής. Συνέχισε να δίνει έμφαση στο πώς η χώρα έχει πολύ καλό και αξιόλογο φαγητό, πολιτισμό και τρόπο ζωής που πρέπει να προωθηθεί στην κυβερνητική εκστρατεία «Soft Power».

«Ήμουν αυτός που αποφάσισα ότι η Ταϊλάνδη έπρεπε να επιταχύνει την υποστήριξη και την ανάπτυξη της ήπιας δύναμης μας, ειδικά στους πόρους που ήδη είχαμε πολλούς, για να την κάνουμε και την Ταϊλάνδη πιο αναγνωρίσιμη», είπε.

Η ήπια δύναμη είναι ουσιαστικά ένας φανταχτερός όρος για την προώθηση της κληρονομιάς και του πολιτισμού μιας χώρας μέσω διαφόρων καναλιών, όπως το φαγητό, οι διασημότητες, η τέχνη και η ψυχαγωγία, σημειώνει το TPN.

Ο Πρωθυπουργός Prayut και η Milli δεν είχαν πάντα τις καλύτερες συνθήκες, καθώς είχαν προηγουμένως αντιπαρατεθεί το 2021, όταν ο δικηγόρος του την κατηγόρησε για συκοφαντική δυσφήμιση και προσβολή της πρωθυπουργού στο Διαδίκτυο για τον χειρισμό της πανδημίας Covid-19. Η υπόθεση διευθετήθηκε αργότερα από τον Milli πληρώνοντας πρόστιμο 2000 μπατ. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για αυτήν την ιστορία παρακάτω. Εν τω μεταξύ, καθώς το παγκόσμιο αστέρι της Milli ανατέλλει και γίνεται σύμβολο για πολλούς νέους Ταϊλανδούς, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει διευκολύνει την προσέγγισή της προς αυτήν και άλλες κορυφαίες προσωπικότητες όπως η Lisa Blackpink, καθώς ενστερνίζονται πλήρως την προσέγγιση της ήπιας δύναμης.

18χρονος Ταϊλανδός ράπερ επιβλήθηκε πρόστιμο 2,000 μπατ στο αστυνομικό τμήμα της Μπανγκόκ για φερόμενη δημόσια προσβολή του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης μέσω διαδικτύου

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.