Ανάλυση/Γνώμη: Ασκείται πίεση στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης από όλες τις κατευθύνσεις να ρίξει και να χαλαρώσει τους περιορισμούς του Covid-19, αλλά δεν θα συμβεί ακόμα. Να γιατί.

Ταϊλάνδη-

  Φαίνεται ότι κάθε μέρα ένας άλλος οργανισμός, ένωση, ομάδα, επιχείρηση ή κάτι παρόμοιο είναι στις ειδήσεις που προτείνουν/απαιτούν/ζητούν από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να άρει ή να χαλαρώσει τους περιορισμούς του Covid-19, ειδικά το Test and Go και το Thailand Pass.

Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες το Ομοσπονδία Ταϊλανδικών Βιομηχανιών (FTI), Εμπορικό Επιμελητήριο της Ταϊλάνδης, Ταϊλανδικό Συμβούλιο Τουρισμού, Ταϊλανδική Ένωση Ξενοδόχων, Ταϊλανδική Ένωση Ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένου του One Voice στην Πατάγια και πολλά άλλα έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να απαλλαγεί βασικά από την Ταϊλάνδη Pass and Test and Go. Ορισμένοι ζήτησαν επίσης την άρση της σχεδόν ενός έτους νομικής απαγόρευσης στη νυχτερινή ζωή και στα μπαρ.

Δεν πρόκειται για μικρούς παίκτες που ζητούν να χαλαρώσουν τους κανόνες, αλλά ισχυρές ομάδες και εταιρείες που αντιπροσωπεύουν δισεκατομμύρια μπατ. Πριν από αρκετούς μήνες οι φωνές ήταν κυρίως μικρότερες ομάδες και οργανώσεις αλλά με σχεδόν όλες τις ομάδες της κυβερνητικής αντιπολίτευσης να εντάσσονται στη χορωδία των φωνών και τώρα ομάδες όπως Η FTI λέγοντας ότι οι περιορισμοί μπορούν να πάνε, δεν είναι πλέον μια μικρή κίνηση.

Αυτό έρχεται καθώς και άλλες χώρες που περιβάλλουν την Ταϊλάνδη χαλαρώνουν τους κανόνες και τους περιορισμούς εισόδου, πολλές από τις οποίες το κάνουν πολύ πιο εύκολο. Αυτό, με τη σειρά του, έχει προκαλέσει τη μαζική τουριστική βιομηχανία της Ταϊλάνδης να αναρωτηθεί τι συμβαίνει;

Για να είμαστε δίκαιοι, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έχει χαλαρώσει σιγά-σιγά ορισμένους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένου ενός τεστ RT-PCR πριν από το ταξίδι και του αριθμού των ημερών καραντίνας για τους μη εμβολιασμένους. Έχουν ανακοινώσει ένα σχέδιο αντιμετώπισης του Covid19 ως ενδημικού έως τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο. Αυτό, ωστόσο, δεν είναι αρκετά γρήγορο για όσους βασίζονται στον τουρισμό.

Έτσι, καθώς χώρες όπως η Σιγκαπούρη, το Βιετνάμ, η Καμπότζη και άλλες χαλαρώνουν τους περιορισμούς και αφήνουν τους τουρίστες να επιστρέψουν πιο εύκολα ή να ανοίξουν πλήρως όλους τους επιχειρηματικούς τομείς, γιατί η Ταϊλάνδη ακολουθεί μια πολύ πιο αργή και προσεκτική διαδρομή; Εξάλλου, ο τουρισμός στην Ταϊλάνδη είναι υπεύθυνος για ένα σημαντικό (αλλά συχνά συζητείται πόσο) τοις εκατό του ΑΕΠ.

Επίσης, φυσικά, Η απώλεια πολλών Ρώσων τουριστών λόγω του τρέχοντος πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας οδήγησε πολλές φωνές να ζητήσουν από την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να προχωρήσει ταχύτερα στη χαλάρωση και την άρση των περιορισμών.

Λοιπόν, ας δούμε γιατί η Ταϊλάνδη δεν κινείται πιο γρήγορα. Σύμφωνα με τον υπουργό Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul, περίπου 2 εκατομμύρια ηλικιωμένοι και ευάλωτοι δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί πλήρως. Ναι, πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους είναι από επιλογή, αλλά η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης κάνει ό,τι μπορεί για να παρακαλέσει ουσιαστικά αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν.

Επιπλέον, οι μεγαλύτερες ετήσιες διακοπές της Ταϊλάνδης, το Songkran, είναι αργότερα αυτόν τον μήνα και οδήγησαν σε πολλές εβδομάδες εμπρός και πίσω σχετικά με το τι πρέπει να επιτρέπεται και τι όχι. Οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης ανησυχούν σοβαρά για το φεστιβάλ, ακόμη κι αν τα πάρτι και οι νερομαχίες απαγορεύονται για τρίτη συνεχή χρονιά. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το φεστιβάλ αφορά κυρίως τους Ταϊλανδούς που ταξιδεύουν στο σπίτι, τη μεγαλύτερη ετήσια μετανάστευση των Ταϊλανδών. Αυτό επιστρέφει στα δύο εκατομμύρια ευάλωτα άτομα.

Με τόσους πολλούς ανθρώπους να επιστρέφουν σε επαρχίες της υπαίθρου όπου ζουν πολλοί ηλικιωμένοι και ευάλωτοι, πολλοί ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί, οι υγειονομικές αρχές της Ταϊλάνδης επέλεξαν, καλώς ή κακώς, να χρησιμοποιήσουν το Songkran ως τεστ. Ναι, τουριστικές ζώνες όπως η Πατάγια και το Πουκέτ είναι ιδιαίτερα εμβολιασμένες και οι ξένοι τουρίστες και οι επιχειρήσεις που τις εξυπηρετούν είναι έτοιμες να «επιστρέφουν στη δουλειά» ούτως ή άλλως. Αλλά η μεγάλη πλειοψηφία της χώρας που δεν εξαρτάται από τον τουρισμό ή την ψυχαγωγία δεν βλέπει την ανάγκη να βιαστεί, ειδικά καθώς η Ταϊλάνδη θα παρακολουθήσει και θα δει πρώτα τι συμβαίνει σε άλλες κοντινές χώρες.

Επιπλέον, τον Μάιο, Η Μπανγκόκ και η Πατάγια πάνε στις κάλπες για πρώτη φορά μετά από πολλά πολλά χρόνια. Σχεδόν μια δεκαετία, μάλιστα, στην Πατάγια. Αυτό θα φέρει επίσης πολλούς ηλικιωμένους και ευάλωτους και θα φέρει μεγάλη κίνηση σε αυτούς τους τομείς.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ακούει ασφαλώς τον επιχειρηματικό της τομέα να παρακαλεί να χαλαρώσει τους περιορισμούς και ουσιαστικά να ανοίξει πλήρως τα σύνορα. Όσον αφορά τους φόρους και άλλα είδη, φυσικά θα επωφεληθούν επίσης. 

Από την άλλη πλευρά, σίγουρα ακούν επίσης τις ανησυχίες των γιατρών που θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο για να προσπαθήσουν να πείσουν τους ηλικιωμένους και τους ευάλωτους να εμβολιαστούν πλήρως πριν ανοίξουν ξανά τη χώρα πλήρως. Παρεμπιπτόντως, δεν θα μπούμε στη διαμάχη εδώ, σχετικά με το εάν το πλήρες άνοιγμα των συνόρων ή η νυχτερινή ζωή εγκυμονεί κινδύνους ή όχι με τόσα πολλά τοπικά κρούσματα ήδη στη χώρα. Αυτό που θα πούμε όμως είναι ότι και οι δύο πλευρές έχουν εκφράσει την άποψή τους και φαίνεται, προς το παρόν, η κυβέρνηση έχει πάρει την απόφασή της.

Κάτι που, ειλικρινά, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν. Από τότε που ξεκίνησε η πανδημία, η κυβέρνηση παρακολουθούσε κυρίως άλλες χώρες, κινήθηκε προσεκτικά και προσεκτικά και έκανε μικρά βήματα έναντι των μεγάλων (ως επί το πλείστον). Αυτή φαίνεται να είναι, προς το παρόν, η ίδια περίπτωση, και Το σχέδιο τριών τεσσάρων μηνών της Ταϊλάνδης για τη θεραπεία του Covid-19 ως ενδημικό θα παραμείνει, ακόμη και τόσο μη δημοφιλές όσο είναι σε τόσους πολλούς ανθρώπους.

Μέχρι το Songkran, και πιθανώς οι εκλογές, να είναι καλά στον καθρέφτη και η Ταϊλάνδη μπορεί να δει τα δεδομένα και των δύο δίνοντας περισσότερο χρόνο για περαιτέρω εκστρατείες εμβολιασμού, η Ταϊλάνδη, ανεξάρτητα από το τι λένε οι επικριτές, πιθανότατα θα παραμείνει μισάνοιχτη. είναι τώρα, με την πλήρη επαναλειτουργία πιθανότατα γύρω στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Προς το παρόν, κανένας από εμάς δεν μπορεί να κάνει πολλά παρά μόνο να περιμένει και να δει.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/