Ο διάσημος Ταϊλανδός τραγουδιστής και τραγουδοποιός «Aed Carabao» συνθέτει τραγούδι, προτρέποντας την κυβέρνηση να παραιτηθεί από όλους τους περιορισμούς Covid-19 όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και να «προχωρήσει» τώρα

Μπανγκόκ -

Â Ο διάσημος τραγουδιστής/τραγουδοποιός Yuenyong Opakul, περισσότερο γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα «Aed Carabao», είχε κυκλοφορήσει ένα νέο τραγούδι την Πέμπτη, 17 Μαρτίου, με το όνομα «Let Go of Covid» (κυριολεκτικός τίτλος, βίντεο παρακάτω) ως μήνυμα προς την κυβέρνηση να εκφράζουν τη δυσκολία των πολιτών και προτρέπουν την κυβέρνηση να χαλαρώσει τα μέτρα.

Ο Aed έγραψε ένα μήνυμα μαζί με την ανάρτηση: «Πήγα να δώσω ένα τρόπαιο στο ποδοσφαιρικό τρόπαιο Carabao Cup στην Αγγλία πρόσφατα. Αν και η χώρα ήταν κρύα, ήταν ακόμα σε θέση να ζήσουν με τον Covid-19. Υπήρχαν σχεδόν 90,000 θεατές στο Wembley Stadium και έπρεπε να βγάλω τη μάσκα μου. Ήμουν ντροπαλός γιατί ήμουν ο μόνος που το φορούσε, νιώθοντας μαύρο πρόβατο. Έμεινα έκπληκτος που είδα τα πάντα εντελώς φυσιολογικά, όλη τη νυχτερινή ζωή ανοιχτή χωρίς κανόνες και περιορισμούς, συναυλίες και αθλήματα κανονικά, χωρίς μάσκα σε εξωτερικούς χώρους, όλα αυτά».

«Αν [η κυβέρνηση] ήθελε να κάνει σοβαρά τους περιορισμούς του Covid-19, τι θα λέγατε όπως το Shenzhen, Κίνα, αυτή τη στιγμή; Πλήρες lockdown με συγκεκριμένο χρονικό όριο. Ακόμη και στην Κίνα όπου δούλευαν πιο σκληρά από εμάς, οι άνθρωποι εξακολουθούσαν να έχουν μολυνθεί αλλά δεν φοβούνταν. Προφανώς, αυτό δεν θα λειτουργούσε ποτέ εδώ και θα πρέπει να μιμηθούμε το Ηνωμένο Βασίλειο έναντι αυτού του παράξενου μεσαίου δρόμου που έχουμε κολλήσει επί του παρόντος να βλάπτει την οικονομία, τον τουρισμό και τη νυχτερινή ζωή, τις συναυλίες και τη βιομηχανία της ψυχαγωγίας». δήλωσε ο Aed.

«Νομίζω ότι πρέπει να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε την εξάλειψη του Covid-19 από το Βασίλειο. Η Κίνα ακόμα δεν μπορούσε να το κάνει. Αλλά πρέπει να αποδεχτούμε αυτό το γεγονός και να ζήσουμε με τον Covid-19 και να το αντιμετωπίσουμε, ιατρικά, όπως κάνουμε τη γρίπη. Αυτό πρέπει να γίνει τώρα, και όχι σε τέσσερις μήνες», έγραψε.

Προέτρεψε επίσης την κυβέρνηση να ελεήσει τους ανθρώπους που έπρεπε να βγουν έξω για να κερδίσουν τα προς το ζην και στους οποίους δεν επιτρεπόταν να κάνουν επιχειρήσεις και να βιοποριστούν, αναφερόμενος συγκεκριμένα στον τεχνικά ακόμα νομικά κλειστό κλάδο της νυχτερινής διασκέδασης, όπου πολλοί οι μουσικοί βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους. Η επιχειρηματική αλυσίδα είχε πλέον σπάσει», είπε.

Ακολουθεί μια πρόχειρη μετάφραση των στίχων:

«Ω, όλοι πεθαίνουμε από την πείνα.

όλοι πεθαίνουμε από την πείνα.

Δεν ξέρω τι σκέφτεσαι

να μείνω ακίνητος και να μην κάνω τίποτα

Μια ζωή που κάποτε έπρεπε να παλέψει

για να έχει φαγητό και χρήματα

Πριν από 2 χρόνια είχε κλείσει η πόρτα της ευκαιρίας

Ωχ… Τα εμβόλια έχουν ήδη γίνει με ένεση.

Οι άρρωστοι είχαν πλέον αναρρώσει.

Υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τροχαία δυστυχήματα.

Ο Covid-19 είναι απλώς μια ασθένεια.

Η ασθένεια της πείνας είναι ακόμη πιο σοβαρή.

Παρακαλώ αφήστε το να πάει .. κύριε CCSA.

Γιατρός είσαι, όποιος είναι άρρωστος μπορεί να θεραπεύσει.

Έχετε ιατρική, γνώση και εξειδίκευση.

Η CCSA δεν είναι πρίγκιπας των διαβόλων.

και η κυβέρνηση δεν είναι Grim Reaper

Δεν μπορώ άλλο, αφεντικό.

Άρπαξε λοιπόν την κιθάρα, απερίσκεπτα.

Δεν μπορώ άλλο, αφεντικό

Γεννημένοι σαν βουβάλι, πρέπει να τρώνε γρασίδι.

Γεννημένος ως πολίτης, μια ζωή είναι πιο σημαντική από το πολιτικό σου παιχνίδι».

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.