Οι επιχειρηματίες στη Songkhla είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους Μαλαισιανούς ταξιδιώτες αφού η κυβέρνησή της συμφωνήσει να ανοίξει εκ νέου τα σύνορα Ταϊλάνδης-Μαλαισίας

Songkhla -

Ο ιδιωτικός τομέας Songkhla στην περιοχή Sadao σχεδίαζε να υποδεχτεί Μαλαισιανούς τουρίστες μετά την έγκριση της κυβέρνησης της Μαλαισίας για το άνοιγμα των συνόρων Ταϊλάνδης-Μαλαισίας, με ισχύ από την 1η Απριλίου.

Ο Δρ. Sitthiphong Sitthiphatprapha, σύμβουλος της Ένωσης Επιχειρηματιών Dan Nok και ξενοδόχος στο Sadao, είπε χθες, 9 Μαρτίου, ότι είχε διευκρινιστεί ότι η κυβέρνηση της Μαλαισίας είχε συμφωνήσει να ανοίξει ξανά την πλευρά των συνόρων της τον Απρίλιο, ενώ η Ταϊλάνδη είχε ήδη το έκανε την 1η Μαρτίου για να καλωσορίσει τους κατοίκους της Ταϊλάνδης στο πλαίσιο του προγράμματος «Test&Go».

Οι ντόπιοι στη συνοριακή περιοχή της συνοικίας Sadao και στη Songkhla είδαν το άνοιγμα των συνόρων ως ευκαιρία για την τόνωση της εγχώριας οικονομίας και του τουρισμού. Τις επόμενες 40 ημέρες, ο ιδιωτικός τομέας και οι τοπικοί φορείς θα συζητούσαν διάφορα προληπτικά μέτρα για να διασφαλίσουν τη συμβατότητα με τους κανονισμούς της Μαλαισίας, καθώς η χώρα είχε ανακοινώσει τον Covid-19 ως ενδημικό και ήταν σε θέση να ανοίξει τη χώρα με περισσότερα μέτρα χαλάρωσης ενώ η Ταϊλάνδη εφάρμοζε το "Test&Go" που δεν ήταν συμβατό. Αυτό ήταν το πιο ανησυχητικό θέμα που πρέπει να συζητηθεί και να οριστικοποιηθεί επειγόντως, δήλωσε ο Δρ. Sitthiphong.

Ο σύμβουλος είπε επίσης ότι οι ιδιωτικοί τομείς ήθελαν να προσελκύσουν Μαλαισιανούς ταξιδιώτες καθώς ήταν η κύρια ομάδα-στόχος τουριστών για την αναζωογόνηση των τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων μετά από δύο χρόνια ησυχίας. Οι χειριστές ετοιμάζονταν επίσης για την επαναλειτουργία.

Και πρόσθεσε: «Υπήρχαν περισσότερα από 30 ξενοδοχεία στη Songkhla που έχουν προκριθεί με το «SHA» και το «SHA ​​Plus». Από αυτά, πέντε από αυτά βρίσκονταν κοντά στα σύνορα Sadao. Ωστόσο, η κυβέρνησή μας πρέπει να ξεκαθαρίσει τις προϋποθέσεις εισόδου στη χώρα, προκειμένου να δημιουργηθούν αμοιβαίες συνεννοήσεις και να βεβαιωθεί ότι τα μέτρα δεν θα εμποδίσουν ή θα περιορίσουν τους ταξιδιώτες».

«Για παράδειγμα, το συνοριακό σημείο ελέγχου Ταϊλάνδης-Μαλαισίας θα μπορούσε να οργανώσει μια «Εμβολιασμένη Ταξιδιωτική Λωρίδα (VTL)» που θα επέτρεπε στους επιλέξιμους εμβολιασμένους ταξιδιώτες να εισέλθουν στη χώρα χωρίς καραντίνα εάν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, όπως ακριβώς έκανε η αίτηση της Μαλαισίας στη Σιγκαπούρη».

Φωτογραφία: Nation TV

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.