3,200 Ρώσοι τουρίστες εγκλωβίστηκαν στο Koh Samui, το Koh Phangan και το Koh Tao λόγω σύγκρουσης Ρωσίας/Ουκρανίας και κυρώσεων

Surat Thani -

Επίτιμος Πρόξενος από το Ρωσικό Προξενείο στο Σουράτ Τάνι συναντήθηκε με τον αρχηγό της περιοχής του Κο Σαμούι σήμερα το πρωί, 9 Μαρτίου, για να συζητήσουν λύσεις για να βοηθήσουν τους Ρώσους τουρίστες που επλήγησαν από τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Επίτιμος Πρόξενος Ashwani Bajaj και ο πρόεδρος του Συλλόγου Τουριστικής Προώθησης του Koh Samui Ratchaporn Phoonsawas έφτασαν στο γραφείο της περιοχής του Koh Samui γύρω στις 10:00 π.μ. να συναντήσει τον Αρχηγό της Περιφέρειας Chayapol Inthasupha για να συζητήσει τρόπους παροχής βοήθειας σε 3,200 Ρώσους τουρίστες που ταξίδευαν στο Koh Samui, Koh Phangan και Koh Tao.

Επί του παρόντος δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους λόγω του κλεισίματος του εναέριου χώρου, των αεροπορικών εταιρειών που έκλεισαν προσωρινά λόγω κυρώσεων και να πραγματοποιήσουν πληρωμές μέσω των περισσότερων πιστωτικών καρτών και διεθνών μεταφορών λόγω απαγόρευσης επιλεγμένων μεγάλων ρωσικών εθνικών τραπεζών. Κάποιοι κατάφεραν να συνεργαστούν με την Unionpay, μια κινεζική εταιρεία, για να αποκτήσουν πρόσβαση σε κεφάλαια, αλλά πολλοί εξακολουθούσαν να δυσκολεύονται.

Αρχικά, η Ένωση Τουριστικής Προώθησης του Κο Σαμούι είχε συντονιστεί με το Γραφείο Μετανάστευσης για την παράταση της περιόδου παραμονής για Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες.

Το Ρωσικό Προξενείο θα δημιουργήσει επίσης ένα κέντρο βοήθειας Ρώσων τουριστών για να λαμβάνει παράπονα από Ρώσους τουρίστες μέσω της εφαρμογής Telegram, όπου οι αξιωματούχοι θα συλλέγουν τέτοιες πληροφορίες πριν τις προωθήσουν στη Ρωσική Πρεσβεία στην Ταϊλάνδη για να αναζητήσουν λύσεις.

Χιλιάδες Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες είναι ουσιαστικά αποκλεισμένοι σε όλη την Ταϊλάνδη λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, με τους περισσότερους στις περιοχές Surat Thani, Phuket και Pattaya. Οι αξιωματούχοι συνεχίζουν να εργάζονται με τη Ρωσική Πρεσβεία, την Ταϊλανδική Μετανάστευση και τις σχετικές τουριστικές ενώσεις για να βρουν λύσεις για να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.