Ο Khon Kaen συνεχίζει την αμφιλεγόμενη απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ σε όλα τα εστιατόρια, επικαλούμενη υψηλές «περιπτώσεις» Covid-19

Kohn Kaen-

  Ο κυβερνήτης του Kohn Kaen, εκ μέρους της επαρχιακής επιτροπής ελέγχου ασθενειών, ανακοίνωσε σήμερα το απόγευμα, 9 Μαρτίου 2022, ότι η μη δημοφιλής και αμφιλεγόμενη απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ σε όλα τα εστιατόρια θα συνεχιστεί λόγω των υψηλών κρουσμάτων Covid-19.

Η απαγόρευση, η οποία δεν περιλαμβάνει τα παντοπωλεία, αλλά ουσιαστικά απαγορεύει σε όλα τα «εστιατόρια» (μετατρεπόμενα μπαρ) την επιχειρηματική δραστηριότητα, θεσπίστηκε αρχικά στις 23 Φεβρουαρίου από Επαρχιακός Κυβερνήτης Somsak Changtrakul. Η απαγόρευση ήταν σε 26 μεγάλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων τριών «μπλε» τουριστικών ζωνών, και ακολούθησε το Buriram που έκανε το ίδιο πράγμα, αναφέροντας υψηλά κρούσματα Covid-19.

Αρκετές εβδομάδες αργότερα, τα κρούσματα παραμένουν υψηλά με εκατοντάδες την ημέρα και παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πυρά από ιδιοκτήτες επιχειρήσεων που ισχυρίστηκαν ότι η απαγόρευση δεν σταματούσε την εξάπλωση του Covid-19 και φαινόταν να έχει ελάχιστη έως καθόλου επίδραση, δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης η απαγόρευση θα συνεχιστεί για τουλάχιστον άλλες δεκατέσσερις ημέρες και στη συνέχεια θα αξιολογηθεί για άλλη μια φορά. Δεν ήταν σαφές εάν θα δοθεί οικονομική υποστήριξη σε χώρους που επηρεάζονται από την απαγόρευση.

Η απαγόρευση, σημειώνει το TPN, δείχνει πώς οι μεμονωμένοι κυβερνήτες επαρχιών έχουν πολλά περιθώρια όσον αφορά τη θέσπιση αυστηρότερων κανόνων από αυτούς που ορίζονται σε εθνικό επίπεδο και πώς οι πολιτικές μπορεί να διαφέρουν δραματικά από τη μια επαρχία στην άλλη. Τα μπαρ και η νυχτερινή ζωή έχουν κλείσει νόμιμα στην Ταϊλάνδη από τον Απρίλιο του 2021, αν και η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης από τότε τους επέτρεψε να μετατραπούν σε προσωρινά εστιατόρια για να ανοίξουν. Αυτή η απαγόρευση κλείνει εντελώς αυτό το παραθυράκι για τον Khon Kaen.

Ο Κυβερνήτης είπε επίσης ότι τα όρια συγκέντρωσης θα παραμείνουν σε 50 ή λιγότερα και οποιεσδήποτε εκδηλώσεις ψυχαγωγικού τύπου παρέμειναν απαγορευμένες. Αρνήθηκε να σχολιάσει το Songkran, την Πρωτοχρονιά της Ταϊλάνδης και τη μεγαλύτερη γιορτή τον Απρίλιο, λέγοντας ότι η κατάσταση θα επανεξεταστεί πολύ νωρίτερα.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/