Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης διατηρεί «ουδέτερη» θέση στη σύγκρουση Ουκρανίας-Ρωσίας

Ταϊλάνδη (NNT)-

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε την ουδετερότητα της Ταϊλάνδης στην κρίση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Οι παρατηρήσεις διατυπώθηκαν την Τρίτη (1 Μαρτίου) κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης για την αξιολόγηση της εκτυλισσόμενης κρίσης, ως απάντηση σε αιτήματα περισσότερων από 25 διπλωμάτες στην Ταϊλάνδη να μιλήσει η κυβέρνηση εναντίον της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Πρωθυπουργός στρατηγός Prayut Chan-o-cha είπε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ότι πρέπει να ληφθεί υπόψη η μακροχρόνια σχέση της Ταϊλάνδης με τη Ρωσία και ότι το Βασίλειο πρέπει να περπατήσει προσεκτικά. Σημείωσε ότι η Ταϊλάνδη θα τηρήσει τη στάση του ASEAN στη διαμάχη Ρωσίας-Ουκρανίας, καθώς ο όμιλος έχει υποστηρίξει για συζητήσεις μεταξύ των αντιμαχόμενων μερών.
Όταν ρωτήθηκε συγκεκριμένα από το υπουργικό συμβούλιο ποια μέτρα θα ληφθούν για να μετριαστεί ο αντίκτυπος της σύγκρουσης στην Ταϊλάνδη, ο στρατηγός Πράγιοτ είπε ότι συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση με τους βουλευτές του για να τους κατευθύνει να επινοήσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
Ταϊλανδοί και Ρώσοι αξιωματούχοι συναντήθηκαν τον περασμένο μήνα για να συζητήσουν μια σειρά από ζητήματα διμερών σχέσεων, συμπεριλαμβανομένων των σχεδίων για τον εορτασμό της 125ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο εθνών φέτος.
Η Ταϊλάνδη έχει επίσης επιστρατεύσει τη βοήθεια της Ρωσίας στην προσπάθειά της να ενταχθεί στη ζώνη ελεύθερου εμπορίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης. Επιπλέον, η κυβέρνηση κάλεσε τη Ρωσία να στείλει αντιπροσώπους στη διάσκεψη Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού της Ταϊλάνδης το 2022.
Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/