Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες στην Ταϊλάνδη αρχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικές συναλλαγές και προβλήματα ταξιδιού λόγω κυρώσεων, εισβολής

Surat Thani -

Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες στο Surat Thani, στο Πουκέτ, στην Πατάγια και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς αρχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικές συναλλαγές ή/και ταξιδιωτικά προβλήματα μετά την απαγόρευση επιλεγμένων μεγάλων ρωσικών εθνικών τραπεζών χθες, 28 Φεβρουαρίου.

Ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας έχει επηρεάσει πλέον το οικονομικό σύστημα και τις τουριστικές επιχειρήσεις σε πολλές περιοχές της Ταϊλάνδης που επικεντρώνονται στον τουρισμό, συμπεριλαμβανομένου του Samui, μετά τα δυτικά έθνη και τους συμμάχους τους, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αυστραλίας, του Καναδά, και η Ιαπωνία έχουν επεκτείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με αποτέλεσμα την απαγόρευση πολλών διεθνών οικονομικών συναλλαγών.

Από σήμερα, 1η Μαρτίου, τόσο οι Ουκρανοί και οι Ρώσοι τουρίστες όσο και οι τουριστικές εταιρείες που οργανώνουν τουρίστες και από τις δύο χώρες αντιμετώπιζαν δυσκολίες στην πραγματοποίηση και λήψη πληρωμών μέσω πιστωτικών καρτών και διεθνών μεταφορών ή στη λήψη πτήσεων. Διαπιστώθηκε ότι οι πληρωμές δωματίων ξενοδοχείου και άλλα έξοδα που πραγματοποιήθηκαν μέσω πιστωτικής κάρτας δεν ήταν δυνατές για πολλούς Ρώσους τουρίστες, ενώ οι Ουκρανοί τουρίστες στο Koh Samui ήθελαν να μείνουν περισσότερο και να πληρώσουν για επεκτάσεις για να παρακολουθήσουν και να παρακολουθήσουν στενά την κατάσταση της χώρας τους. Επιπλέον, ορισμένοι πολίτες και των δύο χωρών ήταν πλέον «κολλημένοι» λόγω των απαγορεύσεων πτήσεων και ορισμένοι Ρώσοι περιορίστηκαν σε κεφάλαια, κάτι που έγινε πιο δύσκολο από τις νέες κυρώσεις.

Ο Ratchaporn Poolsawat, Πρόεδρος του Συνδέσμου Προώθησης Τουρισμού του Κο Σαμούι, είπε ότι ο σύλλογος είχε ήδη αναγνωρίσει το πρόβλημα επειδή πολλά ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες τουριστικές επιχειρήσεις επλήγησαν.

Είπε: «Αυτή τη στιγμή, οι Ουκρανοί στο Κο Σαμούι δεν μπορούσαν πλέον να πετάξουν πίσω καθώς ο εναέριος χώρος ήταν κυρίως κλειστός και πολλοί Ρώσοι δεν μπορούσαν να πληρώσουν για υπηρεσίες όπως φαγητό, ταξίδια, διαμονή κ.λπ. Οι Ρώσοι ταξιδιώτες δεν μπορούσαν να βγάλουν διεθνή χρήματα είτε οι μεταφορές, και πολλοί είναι επίσης τώρα κολλημένοι και δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε κεφάλαια, κάτι που κατηφορίζει ως προβλήματα για τις τουριστικές επιχειρήσεις».

Ο πρόεδρος προέτρεψε τους τοπικούς επιχειρηματίες να ενημερώσουν για παρόμοια προβλήματα με την ένωση και θα αναφέρει τα προβλήματα που θα συζητηθούν με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες για την επίλυση προβλημάτων για Ρώσους και Ουκρανούς τουρίστες στο Κο Σαμούι, το Πουκέτ και την Πατάγια ειδικά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης αναζητούν πιθανές λύσεις για όσους επηρεάζονται από την τρέχουσα κατάσταση, τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.

Στο Κο Σαμούι, ο αθροιστικός αριθμός τουριστών από πέρυσι έχει καταγραφεί σε 20,929 άτομα. Από τους οποίους, 2,398 είναι Ρώσοι υπήκοοι, κατατάσσοντας την τρίτη πιο επισκεπτόμενη εθνικότητα ή το 10 τοις εκατό του συνόλου των τουριστών, ενώ οι Ουκρανοί τουρίστες κατατάχθηκαν στην έκτη θέση με 750 άτομα ή 3.5 τοις εκατό. Περίπου 2,000 Ρώσοι τουρίστες, σύμφωνα με τον πρόεδρο, βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην περιοχή Σαμούι και πολλοί αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα.

Φωτογραφία ευγενική προσφορά: Naewna

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.