Ομάδα 32 Ταϊλανδών υπηκόων που διασώθηκαν από τις αρχές της Καμπότζης αφού φέρεται να κρατούνταν παράνομα σε δωμάτια ενώ μεταφέρονταν λαθραία για δουλειά στην Καμπότζη

Καμπότζη -

Καμποτζιανοί στρατιώτες και αστυνομικοί διέσωσαν 32 Ταϊλανδούς εργάτες στην πόλη Sihanoukville της Καμπότζης σήμερα, 18 Φεβρουαρίου, αφού φέρεται να κρατούνταν σε δωμάτια ενώ μεταφέρονταν λαθραία για παράνομη εργασία στη χώρα.

Η αναφορά ακολούθησε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε από μια σελίδα της Ταϊλάνδης στο Facebook, η οποία αποκάλυψε φωτογραφίες και ένα βίντεο από μια ομάδα Ταϊλανδών, που ισχυρίζονταν ότι εξαπατήθηκαν για να εργαστούν και κρατούνταν επί του παρόντος στην Καμπότζη και χρειάζονταν επείγουσα βοήθεια.

Το status ανέφερε ότι περισσότεροι από 30 άνθρωποι της Ταϊλάνδης κρατούνταν παράνομα μέσα σε ένα δωμάτιο και αφέθηκαν να πεινάσουν για μια μέρα. Η ομάδα πίστευε ότι τους απάτησαν και ότι σύντομα θα τους διακινούνταν.

Ένα θύμα στο βίντεο δήλωσε ότι τους είπαν να εργαστούν σε μια πόλη της Κίνας που βρίσκεται στην πόλη Sihanoukville. Όταν είπαν ότι ήθελαν να πάνε σπίτι τους, ο Κινέζος υπάλληλος τους είπε να πληρώσουν 3,000 USD, ή περίπου 100,000 μπατ ανά άτομο, διαφορετικά θα πωλούνταν την επόμενη μέρα σε άγνωστη εργασία.

Τα θύματα αποκάλυψαν επίσης ότι φέρεται να υπήρχαν φρουροί ασφαλείας που κρατούσαν ηλεκτρικά ρόπαλα και κάποιοι φορούσαν όπλα μπροστά από τα δωμάτια. Συνολικά 32 Ταϊλανδοί ήταν κλειδωμένοι σε δύο δωμάτια που βρίσκονται στον δεύτερο όροφο του κτιρίου, το πρώτο δωμάτιο είχε 14 άτομα και το δεύτερο 18 άτομα.

Το Κέντρο για τα παιδιά, τις γυναίκες, την προστασία της οικογένειας και την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης ξεκίνησε έρευνα και συγκέντρωσε πληροφορίες. Όλοι οι συλληφθέντες είπαν ότι είχαν προηγουμένως υποβάλει αίτηση για δουλειά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εργαστούν ως διαδικτυακή διοίκηση στην Καμπότζη.

Είπαν στους αξιωματούχους ότι, στην αρχή, ο εργοδότης των επιχειρήσεων φέρεται να είπε ότι θα εργάζονταν στη χώρα μόνο στην περιοχή Aranyaprathet της επαρχίας Sa Kaeo. Ωστόσο, όταν έφτασαν στο Sa Kaeo, μεταφέρθηκαν λαθραία στα σύνορα στο Sihanoukville για παράνομη εργασία. Είπαν ότι ήταν ανίκανοι να εργαστούν και έτσι κρατήθηκαν για διακίνηση σε άλλους.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες της Καμπότζης διέσωσαν με ασφάλεια την ομάδα των Ταϊλανδών και τους μετέφεραν στο Μεταναστευτικό Σιχανούκ για να επιστρέψουν στην Ταϊλάνδη.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.