Τσιάνγκ Μάι Πλαίσιο Δράσης: Κυκλοφορεί εργαλειοθήκη για τον κατασκευαστικό τομέα για να βοηθήσει στη βελτίωση της ευημερίας των οικογενειών μεταναστών σε καταυλισμούς κατασκευών

ΜΠΑΝΓΚΟΚ, 10 Φεβρουαρίου 2022 – Με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σήμερα το Ίδρυμα Baan Dek και η UNICEF παρουσίασαν το Πλαίσιο Δράσης του Τσιάνγκ Μάι (CMFA), μια εργαλειοθήκη που παρέχει στις κατασκευαστικές εταιρείες και στους προγραμματιστές ακινήτων καθοδήγηση, ένα εργαλείο αυτοαξιολόγησης και πρακτικά βήματα για τη βελτίωση της συνθήκες διαβίωσης παιδιών και οικογενειών που ζουν σε εργοτάξια.

Η εργαλειοθήκη, που αναπτύχθηκε και δοκιμάστηκε σε συνεννόηση με τους ηγέτες του κατασκευαστικού κλάδου, τους εργαζομένους, τις οικογένειές τους και άλλους βασικούς ενδιαφερόμενους, στοχεύει να υποστηρίξει βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης και πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, συμπεριλαμβανομένης της υγειονομικής περίθαλψης και της εκπαίδευσης για παιδιά και οικογένειες που ζουν σε καταυλισμούς κατασκευής. οι οποίοι είναι μετανάστες. Προσφέρει ένα εύχρηστο εργαλείο αξιολόγησης για τους διαχειριστές του στρατοπέδου για τον εντοπισμό των αναγκών, τον σχεδιασμό δράσεων και την παρακολούθηση της προόδου στην ευημερία των κατοίκων του στρατοπέδου.

«Η εφαρμογή του πλαισίου δράσης του Τσιάνγκ Μάι στη διαχείριση του στρατοπέδου μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές επιπτώσεις για τους εργάτες των κατασκευών και τις οικογένειές τους», είπε. Nicola Crosta, Ιδρυτής του Ιδρύματος Baan Dek. «Η εργαλειοθήκη παρέχει μια κάρτα βαθμολογίας και καθοδήγηση σχετικά με τις υποδομές, την πρόνοια και τις υπηρεσίες, την υγεία και την εκπαίδευση για πιο αποτελεσματική και αποτελεσματική διαχείριση του στρατοπέδου. Έχουμε υπολογίσει ότι για κάθε μπατ που επενδύεται στις κοινότητες του στρατοπέδου, υπάρχει επιστροφή επτά μπατ για παιδιά και οικογένειες σε κοινωνική αξία. Αυτό μεταφράζεται στο ότι τα παιδιά ζουν σε ασφαλέστερα περιβάλλοντα, με μεγαλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη. Βοηθά επίσης στη βελτίωση της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διακυβέρνησης (ESG) απόδοσης των κατασκευαστικών εταιρειών και των κατασκευαστών ακινήτων».

Το CMFA αναπτύχθηκε με βάση τις συστάσεις του Κατασκευή συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ταϊλάνδη, μια έκθεση του 2018 που δημοσιεύθηκε από το Ίδρυμα Baan Dek και τη UNICEF Ταϊλάνδης. Σύμφωνα με την έκθεση, δεκάδες χιλιάδες παιδιά, κυρίως από οικογένειες μεταναστών, ζουν σε κακές συνθήκες διαβίωσης και έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης και υγειονομικής περίθαλψης καθώς και σε εμβόλια. Η έκθεση έχει προκαλέσει ενδιαφέρον και συνεργασία από πολλές κατασκευαστικές εταιρείες που έχουν ενταχθεί στο Ίδρυμα Baan Dek για την ανάπτυξη των εργαλείων για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων.

Kyungsun Kim, εκπρόσωπος της UNICEF στην Ταϊλάνδη, θεωρεί την εργαλειοθήκη ως win-win για όλους τους εμπλεκόμενους. και κινδύνους φήμης και ανεβάζουν τις αξιολογήσεις βιωσιμότητας. Αυτό αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για τις κατασκευαστικές εταιρείες να ενισχύσουν τον κοινωνικό τους αντίκτυπο και να ευθυγραμμιστούν με την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση για τις επιχειρήσεις να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Απαιτείται μια προσέγγιση ολόκληρης της κοινωνίας για την αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος. Το Πλαίσιο Δράσης του Τσιάνγκ Μάι είναι ένα καλό παράδειγμα που δείχνει μια εξαιρετική συνεργασία οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, ιδιωτικών τομέων και διεθνών φορέων. Ελπίζουμε ότι το CMFA θα ενεργοποιήσει βελτιωμένες συνθήκες διαβίωσης στα εργοτάξια των μεταναστών και των οικογενειών τους και ιδιαίτερα όσον αφορά την πρόσβαση στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη για τα παιδιά μεταναστών. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι περήφανη που χρηματοδοτεί αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία. Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μείνει πίσω» δήλωσε ο Α.Ε. David Daly, Πρέσβης της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ταϊλάνδη.

Το Ίδρυμα Baan Dek και η UNICEF Ταϊλάνδης συνεργάζονται από το 2017 για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των παιδιών σε καταυλισμούς κατασκευών. Ξεκινώντας με το Κατασκευή συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης στην Ταϊλάνδη έκθεση, η UNICEF Ταϊλάνδη έχει υποστηρίξει το Ίδρυμα Baan Dek στην ανάπτυξη και τη δοκιμή του CMFA. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επίσης υποστηρίξει την ανάπτυξή της μέσω του έργου της: Προστασία των παιδιών που πλήττονται από τη μετανάστευση στη Νοτιοανατολική, Νότια και Κεντρική Ασία.

Το CMFA, συμπεριλαμβανομένου ενός διαδικτυακού Εργαλείου Αυτοαξιολόγησης, Οδηγιών Κοινωνικών Επιπτώσεων και ενός Πακέτο Αναφοράς για τους διαχειριστές και τους κατοίκους κατασκήνωσης για να σχεδιάσουν και να εφαρμόσουν δράσεις στις κατασκηνώσεις τους, είναι πλέον διαθέσιμο στη διεύθυνση https://www.buildingsocialimpact.org/.

###

πιστώσεις Φωτογραφία:

  1. Ladawan Tachaiyot
  2. Nurama Taleh
  3. Ladawan Tachaiyot

Σχετικά με το Ίδρυμα Baan Dek

Το Ίδρυμα Baan Dek ιδρύθηκε το 2002 και είναι ένα ίδρυμα εγγεγραμμένο στην Ταϊλάνδη με αποστολή να παρέχει πρόσβαση σε υπηρεσίες εκπαίδευσης, υγείας και ασφάλειας στα πιο ευάλωτα παιδιά που ζουν σε αστικές φτωχογειτονιές και κατασκηνώσεις εργοταξίων στην Ταϊλάνδη. Κάθε χρόνο, το Ίδρυμα Baan Dek υποστηρίζει πάνω από 1,400 παιδιά στο Τσιάνγκ Μάι και την Μπανγκόκ μέσω συμπληρωματικών προγραμμάτων που παρέχουν διαχείριση έκτακτης ανάγκης, ανάπτυξη παιδιών και ενδυνάμωση της κοινότητας. Για να επιτύχει συστημικό αντίκτυπο και να διατηρήσει τη μακροπρόθεσμη αλλαγή, το Ίδρυμα Baan Dek συνεργάζεται στενά με τον κατασκευαστικό τομέα της Ταϊλάνδης και με δημόσιους φορείς (δημόσια σχολεία, Υπουργεία Υγείας και Παιδείας) για την υποστήριξη των παιδιών μεταναστών στην πρόσβαση σε δημόσιες υπηρεσίες και ασφαλέστερα περιβάλλοντα διαβίωσης.

σχετικά με τη UNICEF
Η UNICEF εργάζεται σε μερικά από τα πιο δύσκολα μέρη του κόσμου, για να προσεγγίσει τα πιο μειονεκτούντα παιδιά του κόσμου. Σε περισσότερες από 190 χώρες και περιοχές, εργαζόμαστε για κάθε παιδί, παντού, για να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για όλους.

Σχετικά η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ)

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει συνεισφέρει σχεδόν 11 εκατομμύρια ευρώ (περίπου 417 εκατομμύρια μπατ) για να υποστηρίξει το έργο της UNICEF για την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών που πλήττονται από τη μετανάστευση σε οκτώ χώρες στη Νοτιοανατολική, Νότια και Κεντρική Ασία. Οι οκτώ χώρες που περιλαμβάνονται στο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα της ΕΕ και της UNICEF είναι το Μπαγκλαντές, το Καζακστάν, το Κιργιστάν, η Μαλαισία, η Μιανμάρ, το Τατζικιστάν, η Ταϊλάνδη και το Ουζμπεκιστάν. Από το 2018 έως το 2022, η συνεισφορά στοχεύει στη στήριξη παιδιών που μεταναστεύουν ή έχουν εκτοπιστεί βίαια εντός των χωρών τους ή πέρα ​​από τα σύνορα ή που μένουν πίσω όταν οι γονείς τους μεταναστεύουν μακριά.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου που δημοσιεύεται με πλήρη άδεια και εξουσιοδότηση από τον οργανισμό ή τους οργανισμούς που αναφέρονται στο υλικό δημοσίων σχέσεων και στα μέσα TPN. Οι δηλώσεις, οι σκέψεις και οι απόψεις του οργανισμού που εμπλέκονται στο δελτίο τύπου είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και ενδέχεται να μην αντιπροσωπεύουν απαραίτητα εκείνες του TPN media και του προσωπικού του.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/