Δύο ηγέτες διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, ο «Pai Daodin» και ο «Mike Rayong», έλαβαν προσωρινή εγγύηση χθες

ΦΩΤΟ: Ταϊλανδοί Δικηγόροι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (TLHR)

Μπανγκόκ -

Δύο κρατούμενοι ηγέτες διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας, οι Jatupat "Pai Daodin" Boonpattararaksa και Panupong "Mike Rayong" Jadnok, έλαβαν προσωρινή εγγύηση χθες το απόγευμα, 9 Φεβρουαρίου, αλλά πρέπει να μείνουν σπίτι κατά τις καθορισμένες ώρες απαγόρευσης κυκλοφορίας και να φορούν βραχιόλια EM (ηλεκτρονική παρακολούθηση) στο όλες τις εποχές.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους τους από το Ταϊλανδικό Κέντρο Δικηγόρων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατέθεσαν αίτημα για προσωρινή εγγύηση κατά των δύο ακτιβιστών σε όλες τις υποθέσεις που αφορούν το Ποινικό Δικαστήριο, συμπεριλαμβανομένων των υποθέσεων εξέγερσης και lese majeste του άρθρου 112.

Η αίτηση για την εγγύηση αιτιολογούσε ότι η μητέρα του Jatupat τραυματίστηκε σε ατύχημα με σπασμένο πόδι, οπότε οι δικηγόροι ζήτησαν προσωρινή αποφυλάκιση για να του επιτραπεί να δει τη μητέρα του. Όσο για τον Panupong, η μητέρα του δεν μπορούσε λειτουργικά να κάνει τη δουλειά της οικογένειας με τηγανητά durian για να ταΐσει την οικογένεια. Ως εκ τούτου, οι δικηγόροι ζήτησαν προσωρινή αποφυλάκιση για να μπορέσει να αναλάβει το βάρος της μητέρας.

Στη συνέχεια, το Δικαστήριο χορήγησε προσωρινή εγγύηση υπό τον όρο ότι δεν πρέπει να συμμετέχουν σε κανένα πολιτικό κίνημα που απειλεί το νόμο, δεν μπορούν να κάνουν ενέργειες που προσβάλλουν τη μοναρχία και δεν μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα. Απαγορεύεται επίσης να βγαίνουν από τα σπίτια τους από τις 6:00 μ.μ. έως τις 6:00 π.μ. της επόμενης ημέρας και πρέπει να φορούν βραχιόλια EM για να παρακολουθούν την τρέχουσα θέση τους ανά πάσα στιγμή.

Ωστόσο, και οι δύο δεν απελευθερώθηκαν ακόμη από σήμερα το πρωί, καθώς υπήρχαν εντάλματα κράτησης για τον Jatupat στο Επαρχιακό Δικαστήριο του Phu Khieo στο Chaiyaphum και το Southern Criminal Court στην Μπανγκόκ και τον Panupong στο δικαστήριο του Phu Khieo. Η δικηγορική ομάδα θα ζητούσε τότε εγγύηση για αυτούς και στα δύο δικαστήρια σήμερα, 10 Φεβρουαρίου.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.