Η δημόσια υγεία της Rayong επιβεβαιώνει ότι δεν βρέθηκε μολυσμένο λάδι σε θαλάσσια ζώα, λέει ότι τα θαλασσινά είναι ασφαλή στο Rayong

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Γραφείο δημοσίων σχέσεων Rayong

Rayong -

Το Γραφείο Δημόσιας Υγείας της Rayong επιβεβαίωσε αυτή τη στιγμή ότι δεν έχει βρεθεί μολυσμένο λάδι σε θαλάσσια ζώα προς πώληση σε αγορές και αλιεία και ότι, σύμφωνα με αυτά, τα θαλασσινά στο Rayong είναι ασφαλή για κατανάλωση από το κοινό.

Πρώτον, ως αναφορά στην τρέχουσα κατάσταση στο Rayong:

Ο Athapol Charoenshunsa, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ελέγχου Ρύπανσης (PCD), αποκάλυψε στο Associated Press την περασμένη εβδομάδα ότι η πυκνή μόλυνση πετρελαίου από διαρροή σωλήνων από την Star Petroleum Refining Public Company Limited την Τρίτη είχε σαρώσει σταδιακά σε 51 τετραγωνικά χιλιόμετρα Η παραλία Ao Prao στο Koh Samet, σύμφωνα με την έρευνα δορυφορικών εικόνων. Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε περισσότερα!

Οι τοπικές αρχές εντείνουν την αντιμετώπιση της κατάστασης πετρελαιοκηλίδων στο Rayong γύρω από τουριστικά νησιά και παραλίες

Τώρα, για την ενημέρωση μας:

Χθες (2 Φεβρουαρίουnd) Ο επικεφαλής γιατρός του Γραφείου Δημόσιας Υγείας της Επαρχίας Rayong, Soonthorn Reanpoomkarnkit είπε στον εθνικό Τύπο της Ταϊλάνδης, «Έχουν διεξαχθεί τυχαίες δοκιμές σε θαλάσσια ζώα σε όλη την περιοχή Rayong. Αυτή τη στιγμή, δεν βρέθηκε μολυσμένο λάδι σε θαλάσσια ζώα που πωλούνται σε τοπικές αγορές και αλιεία. Ωστόσο, εάν βρεθούν νεκρά θαλάσσια ζώα ή κάποιος έχει πιάσει θαλάσσια ζώα εγκλωβισμένα με λάδι, πρέπει να το αναφέρει στους αρμόδιους αξιωματούχους».

Ο αντικυβερνήτης της Rayong κ. Anan Nakniyom πρόσθεσε: «Περισσότεροι από 700 άνθρωποι, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι ντόπιοι ψαράδες και πωλητές, έχουν υποβάλει επίσημες καταγγελίες σχετικά με τις επιπτώσεις της διαρροής πετρελαίου σε ένα κέντρο κοντά στην παραλία Ramphueng.. Αναζητούν οικονομική αποζημίωση και υποστήριξη από την κυβέρνηση ή/και την εταιρεία που ευθύνεται για τη διαρροή ως αποτέλεσμα της πετρελαιοκηλίδας. Εργαζόμαστε με αρμόδιους φορείς και αξιωματούχους για να επισπεύσουμε αυτή τη διαδικασία και να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη».

Ο Αντικυβερνήτης δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν ισχυροί άνεμοι και κύματα στα ανοιχτά της παραλίας Ramphueng. Ωστόσο, κανένα νέο δεν έχει ξεβράσει πετρέλαιο σε πέντε ημέρες, σύμφωνα με τον ίδιο, δίνοντας από νωρίς ελπίδα ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί γρήγορα.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2022!

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.