Η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης και δεκάδες επιχειρηματίες ψυχαγωγίας και τουρισμού Chonburi πραγματοποιούν μεγάλη συνάντηση σχετικά με το νόμιμο άνοιγμα του τομέα της νυχτερινής ζωής

Τσονμπούρι –

Ο κυβερνήτης του TAT Yuthasak Supasorn σχεδιάζει να εισαγάγει χώρους ψυχαγωγίας στο Chonburi, ειδικά στην Pattaya, επίσημα ως τον 11ο τύπο επιχείρησης που είναι επιλέξιμος για πιστοποίηση SHA+ (Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας), με στόχο να ενισχύσει την πόλη ως «SHA+ City» και δοκιμαστική ζώνη. για τη ΝΟΜΙΜΗ επαναλειτουργία του κλάδου της νυχτερινής ζωής, που στην Πατάγια θεωρείται κρίσιμος για την τοπική οικονομία.

Αυτό θα επέτρεπε, ουσιαστικά, το νόμιμο άνοιγμα μπαρ, νυχτερινών κέντρων, παμπ, καραόκε, gogo και παρόμοιων χώρων που έχουν κλείσει τεχνικά σε εθνικό επίπεδο από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) από τις 10 Απριλίου 2021 για τα μέτρα «Covid-19». Οι χώροι είχαν επιτραπεί από τα μέσα Δεκεμβρίου του 2021 να ανοίξουν προσωρινά ως "εστιατόρια" με ορισμένους κανόνες και πιστοποιήσεις, αλλά αυτό πάντα προοριζόταν να είναι ένα προσωρινό μέτρο και οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων ψυχαγωγίας ζητούν τώρα νόμιμο άνοιγμα.

Οι επικριτές του τρέχοντος προγράμματος «εστιατόριου» ισχυρίζονται ότι προκαλεί σύγχυση στους πελάτες και κάποιοι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκαν ότι το όλο θέμα είναι ουσιαστικά μια γιγάντια παρωδία ή «σόου με σκύλους και πόνυ». Ορισμένοι επικριτές είπαν επίσης ότι η τρέχουσα «γκρίζα» κατάσταση της νυχτερινής ζωής και των μπαρ ενθαρρύνει μόνο τη διαφθορά και την παραβίαση των κανόνων.

Ο Κυβερνήτης προήδρευσε σε μια συνάντηση χθες το απόγευμα στην Πατάγια σε ένα μεγάλο ξενοδοχείο με δεκάδες τοπικές τουριστικές ενώσεις, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και κλαμπ κάτω από μια ενιαία ομάδα ομπρέλα που ονομάζεται «One Voice», χθες, 30 Ιανουαρίου, να αναζητήσει λύσεις για πιθανή νομική επαναλειτουργία για τους υπεύθυνους επιχειρήσεων ψυχαγωγίας στην τουριστική βιομηχανία στην Πατάγια και στο Τσονμπούρι.

Η σύσκεψη προέτρεψε να εξετάσει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο συμπερίληψης χώρων διασκέδασης, όπως παμπ, μπαρ, καραόκε lounge, νυχτερινά κέντρα κ.λπ. στην πιστοποίηση SHA+ καθώς οι χώροι θεωρήθηκαν επίσης μέρος της τουριστικής βιομηχανίας. Στην Πατάγια, σύμφωνα με την ομάδα One Voice, ο τομέας της ψυχαγωγίας θεωρείται «μαγνήτης» έλξης, που σημαίνει ότι προσελκύει την πλειονότητα των επισκεπτών στην πόλη, οι οποίοι στη συνέχεια ξοδεύουν χρήματα σε πολλές άλλες επιχειρήσεις και τομείς που δεν συνδέονται με τη βιομηχανία της νυχτερινής διασκέδασης. Η Πατάγια εξαρτάται από τον τουρισμό, μεγάλο μέρος του οποίου οδηγείται από τη νυχτερινή ζωή, για περίπου το 80-85 τοις εκατό του ΑΕΠ της σύμφωνα με τους ηγέτες της πόλης Pattaya.

Ένας από τους εκπροσώπους του παρόχου One Voice αποκάλυψε ότι οι φορείς εκμετάλλευσης στην Pattaya και στο Chonburi είχαν συνεργαστεί καλά με την κυβέρνηση και τα μέτρα της σε όλες τις διαστάσεις, προκειμένου να επιταχύνουν την επαναλειτουργία της επιχείρησής τους αφού η πόλη Pattaya είχε επηρεαστεί για περισσότερα από 2 χρόνια. Η One Voice επεσήμανε ότι ο τομέας της νυχτερινής ζωής και της ψυχαγωγίας ήταν νόμιμα κλειστός επί του παρόντος για σχεδόν δέκα μήνες στην Ταϊλάνδη και για πέντε μήνες πριν από αυτό συνολικά το 2020 και στις αρχές του 2021 λόγω του Covid-19, πολύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα και με πολύ ελάχιστη έως καθόλου οικονομική βοήθεια ή αποζημίωση.

Η αίτηση για την τρέχουσα «τροποποιημένη» άδεια εστιατορίου σωστά για χώρους διασκέδασης θα μπορούσε να σημαίνει ότι κάποιος έπρεπε να περάσει από διάφορες διαδικασίες που διήρκεσαν μεγάλο χρονικό διάστημα και είχαν πρόσθετο κόστος και οικονομική επιβάρυνση για τους χειριστές, σύμφωνα με τοπικούς φορείς. Κάποια από αυτά παρέμειναν κλειστά καθώς οι επιχειρηματίες δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά το κόστος λειτουργίας των τροποποιημένων «εστιατορίων».

Στο τέλος της συνάντησης, ο Κυβερνήτης Yuthasak υποσχέθηκε στους τοπικούς επιχειρηματίες να προτείνουν στην CCSA οι χώροι ψυχαγωγίας να γίνουν ο 11ος τύπος εγκατάστασης που θα επιτρέπει αιτήματα αδειοδότησης του συμβόλου SHA+ όπως άλλες επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό. Αυτό θα επιτρέψει στη συνέχεια στον τομέα να ανοίξει νόμιμα, μετά από σχεδόν ένα χρόνο.

Το TPN σημειώνει, ωστόσο, ότι η περιβόητη επιφυλακτική CCSA, που διευθύνεται από γιατρούς που δεν ασχολούνται με τον τουρισμό ή τη νυχτερινή ζωή, ήταν αρνητική σε κάθε βήμα όσον αφορά το νόμιμο άνοιγμα του τομέα της ψυχαγωγίας και της νυχτερινής οικονομίας, δηλώνοντας συνεχώς ότι αποτελεί σημαντική απειλή για την εξάπλωση του Covid-19. Οι επικριτές, ωστόσο, ισχυρίστηκαν ότι το συνεχές κλείσιμο είναι πολιτικό και συνδέεται με ορισμένους εκπροσώπους στην κυβέρνηση και την CCSA που διαφωνούν γενικά με τη νυχτερινή ζωή, το αλκοόλ και τη βιομηχανία του μπαρ για διάφορους προσωπικούς, θρησκευτικούς και συντηρητικούς λόγους. Η CCSA ισχυρίζεται ότι αυτό δεν συμβαίνει και νοιάζονται μόνο για την εξάπλωση του Covid-19.

Ο Yuthasak δήλωσε: «Εν τω μεταξύ, θα θέλαμε ευγενικά να ζητήσουμε από τους επιχειρηματίες της Pattaya να συνεχίσουν να συμμορφώνονται με τα τρέχοντα προληπτικά μέτρα ως πρότυπο πρόληψης και ελέγχου μεταδοτικών ασθενειών, καθώς σχεδιάζουμε την Pattaya ως το πιλοτικό τουριστικό μοντέλο «SHA+City» που θα μπορούσαν οι επιχειρηματίες χρησιμοποιούν για να εγκρίνουν τις επιχειρήσεις τους σύμφωνα με το πρότυπο SHA+.»

«Ήταν πολύ σημαντικό να κάνουμε εκστρατεία για τα μέτρα επιταχύνοντας παράλληλα την 4η ενίσχυση των εμβολίων Covid-19 για όσους είναι επιλέξιμοι στην περιοχή. Όλα τα σημερινά συμπεράσματα θα συζητηθούν με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες για επείγουσα δράση». κατέληξε ο Yuthasak.

Επί του παρόντος, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης δεν έχει δώσει ημερομηνία για τη νόμιμη επαναλειτουργία της βιομηχανίας της ψυχαγωγίας και της νυχτερινής διασκέδασης, αφήνοντάς την στο τρέχον καθεστώς "γκρίζου" εστιατορίου. Οι προταθείσες ημερομηνίες για τα νόμιμα εγκαίνια του μπαρ τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο αναβλήθηκαν από την κυβέρνηση λόγω ανησυχιών σχετικά με την παραλλαγή Omicron Covid-19, σημειώνει το TPN media.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.