Η Ταϊλάνδη ανακοινώνει τον πρώτο γνωστό θάνατο από παραλλαγή Omicron Covid-19, 86χρονος κατάκοιτος ασθενής με παθήσεις

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Workpoint News

Εθνική -

Η Ταϊλάνδη ανέφερε τον πρώτο γνωστό θάνατο μόλυνσης από το Omicron από τη νότια επαρχία Songkhla χθες, 16 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το Επαρχιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας της Songkhla, το θύμα ήταν μια 86χρονη κατάκοιτη γυναίκα που καταγράφηκε με κατάσταση υγείας Αλτσχάιμερ. Έχει ήδη λάβει δύο δόσεις Pfizer, σύμφωνα με τα αρχεία εμβολιασμού της.

Η ασθενής φέρεται να αποδείχθηκε θετική με τεστ ATK (Rapid antigen) στις 6 Ιανουαρίου, πιθανώς μολυσμένη από τον εγγονό της που είχε προηγουμένως βρεθεί μολυσμένος με την παραλλαγή Omicron μετά την επιστροφή από το Πουκέτ. Μεταφέρθηκε και απομονώθηκε στο νοσοκομείο Χατ Γιάι.

Το τεστ RT-PCR της επιβεβαίωσε επίσης θετικό στον ιό στις 7. Η κατάσταση της υγείας της χειροτέρευε με σοβαρή πνευμονία και τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός της στις 12 Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που ο ιός της επιβεβαιώθηκε ως παραλλαγή Omicron.

Το κρούσμα σηματοδοτεί τον πρώτο γνωστό θάνατο ασθενούς μολυσμένου από το Omicron από τοπική μετάδοση στην Ταϊλάνδη. Ωστόσο, το TPN media σημειώνει ότι ΔΕΝ κάθε μεμονωμένο κρούσμα Covid-19 στη χώρα ταξινομείται ξεχωριστά για τον προσδιορισμό της παραλλαγής.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.