Η Ταϊλάνδη έχει πλέον επίσημα φτάσει τα 2,000 κρούσματα Omicron, αναφέρει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας

Δρ. Supakit Sirilak

Εθνική -

Συνολικά 2,062 κρούσματα Omicron αναφέρθηκαν σε 54 επαρχίες σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε σήμερα, 4 Ιανουαρίου, το υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης.

Από αυτό, η Μπανγκόκ κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων Omicron με 585, συμπεριλαμβανομένων επτά τοπικών μεταδόσεων, ακολουθούμενη από το Kalasin με 233 περιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων 231 τοπικές μεταδόσεις, το Roi Et με 180 τοπικές μεταδόσεις, το Πουκέτ με 175 περιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων 17 τοπικές μεταδόσεις, το Chon Buri με 162 περιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων 70 τοπικών εκπομπών και Samut Prakan με 106 περιπτώσεις συμπεριλαμβανομένων 18 τοπικών μεταδόσεων.

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να είναι υψηλότερος σύμφωνα με το υπουργείο, καθώς πολλοί άνθρωποι έκαναν τεστ με ταχεία τεστ στο σπίτι και δεν ανέφεραν επίσημα τα αποτελέσματά τους, ορισμένα για να αποφευχθεί η πιθανή υποχρεωτική καραντίνα.

Ο Δρ. Supakit Sirilak, ο γενικός διευθυντής του Τμήματος Ιατρικών Επιστημών, δήλωσε επίσης ότι η παραλλαγή Omicron έχει πλέον σχηματίσει τις υποπαραλλαγές της που είναι οι B.1.640.1 και B.1.640.2. Ωστόσο, η μετάλλαξη ήταν φυσιολογική, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας τα γνώριζε πλήρως και παρακολουθούσε πλέον προσεκτικά την κατάσταση.

Οι λοιμώξεις από το Omicron θα άρχιζαν να προκαλούν τοπική μετάδοση σε ορισμένες περιοχές, αλλά δεν επηρέασαν ακόμη τον αριθμό των θανάτων και ο Supakit τόνισε ότι σχεδόν κάθε κρούσμα ήταν ήπιο ή ασυμπτωματικό. Οι πρόσφατα νεκροί αναφέρθηκαν μεταξύ εκείνων που είχαν μολυνθεί στο παρελθόν πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες. Οι περισσότερες από τις μολύνσεις στην Ταϊλάνδη μέχρι στιγμής ήταν η παραλλαγή δέλτα, που ευθύνεται για το 70-80%, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή.

Ωστόσο, τα μέσα ενημέρωσης TPN αναφέρουν ότι πολλαπλές αναφορές για πολυσύχναστα νοσοκομεία έχουν κοινοποιηθεί στο προσωπικό μας στο Banglamung, αν και αυτό οφείλεται κυρίως στις υποχρεωτικές πολιτικές καραντίνας ακόμη και για ήπιους και ασυμπτωματικούς ασθενείς που δεσμεύουν νοσοκομειακούς πόρους με βαριά άρρωστους. Το Chonburi έχει αναφέρει μόνο δύο σοβαρά άρρωστα κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.