Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης θα προτείνει την ανάκληση "Test & Go", ανακοινώνει την πρώτη τοπική μετάδοση της παραλλαγής Omicron

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Manager Online

Εθνική -

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ετοιμάζεται να προτείνει την επανεξέταση του τουριστικού προγράμματος «Test & Go» και την επαναφορά της καραντίνας για όλους τους ταξιδιώτες, μετά την ταχεία ανακάλυψη κρουσμάτων Omicron μεταξύ των αφίξεων στην Ταϊλάνδη.

Το TPN media θέλει να καταστήσει απολύτως σαφές ότι αυτή τη στιγμή αυτή είναι μόνο μια πρόταση προς το Κέντρο Διαχείρισης Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19. Προς το παρόν δεν υπάρχει τίποτα οριστικό και δεν έχει διευκρινιστεί πότε θα ληφθούν αποφάσεις.

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul δήλωσε σήμερα το πρωί, 20 Δεκεμβρίου, μέσω τηλεοπτικής εκπομπής ότι το Υπουργείο Υγείας και η επιτροπή του εξετάζουν την επανεφαρμογή του συστήματος Κρατικής Καραντίνας για ταξιδιώτες, Ταϊλανδούς και αλλοδαπούς, όταν εισέρχονται στη χώρα.

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα προτείνει επίσης την ακύρωση του προγράμματος μη καραντίνας «Test & Go» στο Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) σε προσεχή συνεδρίαση λόγω της σοβαρής κατάστασης των λοιμώξεων Omicron σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι σήμερα, η Ταϊλάνδη εντόπισε 63 περιπτώσεις Omicron και 20 από αυτά επιβεβαιώθηκαν με πλήρη γενετική ανάλυση. Ως εκ τούτου, η επαναφορά της καραντίνας είναι να αυξήσει τις δυνατότητες χειρισμού της Omicron στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός.

นาย๠พทย์จัภรรัภพิทยาภ§à¸‡à¸¨à¹Œà¸à¸²à¸™à¸™à¸—์
Jakrat Pittayawong-anon

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε επίσης την πρώτη τοπική μετάδοση της παραλλαγής Omicron στην Ταϊλάνδη κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου. Η ασθενής είναι μια Ταϊλανδή παντρεμένη με έναν Κολομβιανό πιλότο που είχε επιστρέψει από τη Νιγηρία στις 26 Νοεμβρίου και έφτασε στην Ταϊλάνδη μέσω ενός προγράμματος sandbox στην Μπανγκόκ.

Ήταν αρχικά αρνητικός για τον ιό μέσω RT-PCR κατά την άφιξη και σε όλο το πρόγραμμα sandbox. Είχε ήδη πυροβοληθεί με δύο δόσεις AstraZeneca και μόλις είχε λάβει ένα ενισχυτικό εμβόλιο Pfizer την 1η Δεκεμβρίου.

Ωστόσο, φέρεται να αρρώστησε με ύποπτα συμπτώματα αφού επέστρεψε στο σπίτι της συζύγου του στο Pathum Thani στις 7 Δεκεμβρίου πριν επιβεβαιωθεί με θετικά αποτελέσματα σε τοπικό νοσοκομείο στις 10 Δεκεμβρίου.

Η σύζυγός του βρέθηκε επίσης θετική στην παραλλαγή Omicron και είναι η πρώτη γνωστή τοπική μετάδοση της παραλλαγής Omicron στην Ταϊλάνδη, σύμφωνα με τον Jakrat Pittayawong-anon, διευθυντή της Μεταδοτικής Ασθένειας του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Ο σύζυγος βρέθηκε τώρα με πνευμονική λοίμωξη αλλά δεν βρίσκεται σε αναπνευστήρα. Η κατάστασή του βελτιώνεται. Η σύζυγος έχει ήδη λάβει δύο δόσεις AstraZeneca και μέχρι στιγμής δεν έχει σοβαρά συμπτώματα.

Η εκπρόσωπος της CCSA δήλωσε στην καθημερινή τους συνέντευξη Τύπου την τελευταία ώρα ότι «οι αλλαγές στο πρόγραμμα εισόδου σίγουρα έρχονται» ως απάντηση στην πρόταση του MOPH, αλλά ότι, και πάλι, δεν υπήρξε καμία eta και καμία οριστική ενημέρωση αυτή τη στιγμή. .

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.