Ο κυβερνήτης του Chonburi εκδίδει νέες επαρχιακές εντολές σχετικά με τους περιορισμούς Covid-19 πριν από το φεστιβάλ του νέου έτους

Chonburi, Ταϊλάνδη-

Ο Κυβερνήτης του Τσονμπούρι εξέδωσε νέα νομική διάταξη σήμερα το απόγευμα (16 Δεκεμβρίου) που αφορά τους περιορισμούς του Covid-19 που ισχύουν για ολόκληρη την επαρχία και ισχύει από τώρα μέχρι νεωτέρας.

Αυτοί οι επισημασμένοι κανόνες ισχύουν για ολόκληρη την επαρχία. Προσθέσαμε επίσης κάποιες αναλύσεις και δηλώσεις με πλάγιους χαρακτήρες δίπλα σε ορισμένες από τις παραγγελίες για σαφήνεια, αλλά όχι απόψεις:

-Όλο το Chonburi είναι μια μπλε ζώνη που ισχύει σήμερα, όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως από το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA). (Το μπλε σημαίνει Business, Leisure και Ultimate Experience. Στην ουσία, αυτό σημαίνει ότι η επαρχία πληροί τις προϋποθέσεις ως περιοχή sandbox για τουρίστες που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για test-and-go να εισέλθουν στην Ταϊλάνδη και να ταξιδέψουν όπου θέλουν αμέσως, καθώς και επιπλέον προνόμια και άδειες για την επαρχία, όπως τα συνεχιζόμενα φεστιβάλ σε Banglamung και Pattaya. Αυτές οι άδειες μπορεί να διαφέρουν από επαρχία σε επαρχία.)

-Μπαρ, παμπ, καραόκε, νυχτερινά κέντρα, χώροι διασκέδασης, σαπουνάδες, ουσιαστικά όλη η νυχτερινή οικονομία είναι ακόμα νομικά και επίσημα κλειστή. (Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως αναφέραμε, πραγματοποιήθηκε μια συνάντηση στην Πατάγια σχετικά με το να επιτραπεί νόμιμα να ανοίξουν τα μπαρ και οι χώροι διασκέδασης και υποβλήθηκε στο Center for Covid-19 Situation Administration, ή CCSA, για περαιτέρω έγκριση. Από αυτή τη διαταγή, ωστόσο, δεν έχει δοθεί επίσημα νόμιμη άδεια. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύεται, τα μπαρ και οι χώροι διασκέδασης παραμένουν νόμιμα κλειστά σε εθνικό επίπεδο και έχουν παραμείνει από τις 10 Απριλίου του τρέχοντος έτους, με την CCSA να δηλώνει ότι θα «εξεταστούν» μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου για νόμιμο άνοιγμα, αλλά όχι εγγυήσεις.)

-Τα εστιατόρια όλων των τύπων μπορούν να πουλήσουν αλκοόλ μόνο εάν είναι SHA+ (Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας, η οποία απαιτεί τη συμπλήρωση εντύπων και πιστοποιητικών και την υποβολή στην κυβέρνηση ηλεκτρονικά) και μια ρύθμιση χωρίς Covid (Ένα άλλο πιστοποιητικό/σύνολο οδηγιών και κανόνων, δείτε παρακάτω). Οι ώρες λειτουργίας είναι 11:00 π.μ. έως 2:00 και 5:00 μ.μ. έως 11:00 μ.μ. Οι πιστοποιήσεις πρέπει να τοποθετούνται σε ΠΟΛΥ εμφανή θέση στο κατάστημα για έλεγχο και για να τις δουν οι πελάτες. (Υπήρξαν μερικά ανάμεικτα μηνύματα στις 11:00 ώρα εξυπηρέτησης. Ουσιαστικά, φαίνεται ότι η εξυπηρέτηση θα πρέπει να σταματήσει αυτή την ώρα και όλοι οι πελάτες και το προσωπικό θα πρέπει να είναι έξω με τον χώρο τελείως κλειστό μέχρι τα μεσάνυχτα. Αυτό το μήνυμα έχει οδηγήσει σε σύγχυση, σημειώνει το TPN media, αλλά η εξυπηρέτηση και οι κάδοι θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τις 11:00.)

-Τα εστιατόρια SHA+ μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ μέχρι τη 1:00 π.μ. την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, 31 Δεκεμβρίου, αλλά πρέπει να είναι υπαίθρια/ανοιχτό περιβάλλον. (Υπήρξε κάποια σύγχυση και σε αυτό ή αν σημαίνει ότι τα κλειστά εστιατόρια δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν μέχρι αυτή την ώρα. Το κύριο μέλημα εδώ φαίνεται να είναι εκδηλώσεις/πάρτι και μεγάλες εκδηλώσεις.)

-Μέρη όπως γήπεδα κοκορομαχίας, γήπεδα πυγμαχίας κ.λπ. όπου παίζονται τυχερά παιχνίδια (ανεπίσημα) συχνά λαμβάνει χώρα πρέπει να υποβάλετε αίτηση για πιστοποίηση ρύθμισης χωρίς Covid, όπως ένα εστιατόριο που θέλει να σερβίρει αλκοόλ.

 Μέτρηση Covid-19/Κανόνες/κατευθυντήριες οδηγίες ρύθμισης χωρίς Covid για επιχειρηματίες 

  1. Satffers σε εστιατόρια με περιβάλλον χωρίς Covid MUST έχουν ολοκληρώσει 100 τοις εκατό τους εμβολιασμούς τους κατά του Covid-19 ή έχουν μολυνθεί όχι περισσότερο από 3 μήνες πριν με απόδειξη τεκμηρίωσης. (Η Morprom, η εφαρμογή για κινητά γιατρούς, είναι η κύρια προτιμώμενη απόδειξη). Το προσωπικό που πληροί τις προϋποθέσεις θα πρέπει να εγγραφεί για αναμνηστικό, ειδικά εάν έχει πάρει στο παρελθόν Sinovac ή Sinopharm.
  2. Το προσωπικό των εστιατορίων πρέπει να υποβάλλεται σε ATK (Rapid antigen test) κάθε εβδομάδα.
  3. Εστιατόρια χωρίς Covid ΠΡΕΠΕΙ να εμφανίζει ξεκάθαρα μηνύματα για να ενημερώνονται οι πελάτες για τους αριθμούς ένα και δύο. (Θα πρέπει να τοποθετηθεί μια πινακίδα στην επιχείρηση που να ενημερώνει τους πελάτες ότι το προσωπικό είναι 100% εμβολιασμένο και ότι το προσωπικό ελέγχεται τακτικά σε εμφανές, εμφανές σημείο.)
  4. Ένα εστιατόριο στις πόρτες δεν πρέπει να είναι γεμάτο με περισσότερο από το 50% του συνολικού αριθμού θέσεων, οι άνθρωποι δεν πρέπει να κάθονται ακριβώς απέναντι ο ένας στον άλλο (Για παράδειγμα, καθίστε αντ' αυτού διαγώνια), θα πρέπει να υπάρχουν προφυλάξεις όπως το πλύσιμο των χεριών και το τζελ με αλκοόλ. Εάν δεν υπάρχει χώρος για τραπέζια να είναι κατά ένα μέτρο, θα πρέπει να υπάρχουν χωρίσματα.
  5. Τα εστιατόρια με κλιματισμό θα πρέπει να ανοίγουν την πόρτα τουλάχιστον μία φορά την ώρα για αερισμό. (Δεν ανέφερε πόσο θα πρέπει να είναι αυτή η περίοδος αερισμού.)

    Κανόνες μέτρησης Covid-19 για πελάτες

  1. Πελάτες ΠΡΕΠΕΙ ολοκληρώσουν τους εμβολιασμούς τους για τον Covid -19 ή έχουν μολυνθεί όχι περισσότερο από 3 μήνες με απόδειξη τεκμηρίωσης.
  2. Πελάτες ΠΡΕΠΕΙ κάντε ένα τεστ ATK εντός 72 ωρών από τη μετάβαση σε χώρους και χώρους χωρίς Covid.
  3. Πελάτες ΠΡΕΠΕΙ να εγγραφείτε στην εφαρμογή Thai Chana πριν εισέλθετε στον χώρο και αυτό το σημείο check-in θα πρέπει να είναι εμφανές στην επιχείρηση.
  4. Κάθε πελάτης ΠΡΕΠΕΙ να είστε σε ένα εστιατόριο για όχι περισσότερο από δύο ώρες.
  5. Οι πελάτες δεν πρέπει να μιλούν όταν δεν φορούν μάσκα προσώπου σε περιβάλλον χωρίς Covid. (Αυτά τα πέντε σημεία είναι κατευθυντήριες γραμμές, αλλά όχι σταθερές εντολές, σημειώνουμε.)

Για περαιτέρω ερωτήσεις ή διευκρινίσεις, σας συμβουλεύουμε να καλέσετε το Δημαρχείο της Pattaya στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή στο 1337.

 

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.