15 ως επί το πλείστον «τουρίστες» χωρίς έγγραφα από αφρικανικές χώρες συνελήφθησαν για παράνομη συγκέντρωση και κατανάλωση αλκοόλ στην Μπανγκόκ

Μπανγκόκ -

Μια ομάδα Αφρικανών και Ταϊλανδών φερόμενων σε πάρτι συνελήφθη στην Μπανγκόκ τα ξημερώματα της Δευτέρας 13 Δεκεμβρίου, αφού φέρεται να μάζευε και ήπιαν αλκοολούχα ποτά, παραβιάζοντας τις εντολές για τη μεταδοτική ασθένεια της Μπανγκόκ.

Η αστυνομία μετανάστευσης έφτασε στο Nakhon Bar στην Μπανγκόκ στην περιοχή Ramkamhang για επιθεώρηση γύρω στη 1:45 π.μ. μετά από αναφορές ότι ο χώρος φέρεται να είχε οργανώσει παράνομη συγκέντρωση και σέρβιρε αλκοολούχα ποτά σε πελάτες. Από νομική άποψη, όλα τα μπαρ, οι παμπ και τα νυχτερινά κέντρα εξακολουθούν να είναι κλειστά σε εθνικό επίπεδο (επίσημα, ούτως ή άλλως) και μόνο τα εξειδικευμένα εστιατόρια μπορούν να σερβίρουν αλκοόλ μέχρι τις 11:00 στην Μπανγκόκ. Οι κανόνες για το αλκοόλ διαφέρουν από επαρχία σε επαρχία στην Ταϊλάνδη λόγω των εθνικών μέτρων Covid-19, σημειώνει το TPN media.

Κατά την άφιξη, περίπου 15 αλλοδαποί βρέθηκαν στο εστιατόριο που είχε σχεδιαστεί σε μετασκευασμένο κοντέινερ αποστολής. Μερικοί ντόπιοι πελάτες της Ταϊλάνδης ανακαλύφθηκαν επίσης στο σημείο με φαγητό και αλκοολούχα ποτά.

Από την αρχική εξέταση εγγράφων, οι περισσότεροι ξένοι πελάτες ήταν από αφρικανικές χώρες, όπως η Νιγηρία, το Κονγκό και το Καμερούν. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ήταν κάτοχοι διαβατηρίων ούτε είχαν νόμιμη σφραγίδα εισόδου μετανάστευσης στα διαβατήριά τους. Τα ΜΜΕ της Ταϊλάνδης περιέγραψαν την ομάδα ως τουρίστες, ωστόσο, αυτό είναι απίθανο σημειώσεις μέσων TPN χωρίς καμία κατάλληλη τεκμηρίωση ή σφραγίδες βίζας.

Μια γυναίκα από την Ταϊλάνδη, 41 ετών, το όνομα της οποίας δεν έγινε γνωστό από την αστυνομία και τη Μετανάστευση, ισχυρίστηκε στις αρχές καθώς ένας ιδιοκτήτης εστιατορίου είπε στους αξιωματούχους ότι το μέρος ήταν ένα διακριτικό μέρος συγκέντρωσης κυρίως τουριστών από αφρικανικές χώρες για περισσότερο από ένα μήνα. Το ίδιο το εστιατόριό της είχε ήδη κλείσει λόγω οικονομικών προβλημάτων στην κατάσταση του Covid-19, αλλά φέρεται να νοίκιασαν ένα κοντέινερ για να οργανώσουν ένα παράνομο πάρτι. Δήλωσε ότι ο χώρος ήλπιζε να παρακάμψει τους ισχύοντες κανόνες κλεισίματος υποστηρίζοντας ότι οι πελάτες αγόραζαν αλκοόλ μόνο για να το παραλάβουν στο κοντινό εμπορευματοκιβώτιο αποστολής, το οποίο στη συνέχεια ισχυρίστηκε ότι ήταν δημόσιος χώρος. Αυτή ήταν μια κοινή πρόσφατη τακτική για χώρους, συμπεριλαμβανομένης της Pattaya, σημειώνει το TPN media.

Ανεξάρτητα, οι πωλήσεις αλκοόλ αυτή την ώρα (1:00 π.μ.) εξακολουθούσαν να είναι παράνομες, όπως και οι συγκεντρώσεις για πάρτι και κοινωνικές εκδηλώσεις και η κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών στο κοινό, σύμφωνα με την αστυνομία της Μπανγκόκ.

Αρχικά, όλοι οι ξένοι πελάτες χωρίς τεκμηρίωση χρεώθηκαν για παράνομη είσοδο και διαμονή στο Βασίλειο, ενώ ο ιδιοκτήτης χρεώθηκε για διανομή αλκοολούχων ποτών χωρίς άδεια και χωρίς την έγκριση των προτύπων υγειονομικής ασφάλειας που παραβιάζει τις εντολές της Μπανγκόκ για μεταδοτική ασθένεια για την πρόληψη της εξάπλωσης του τον κορωνοϊό Covid-19. 

Ευγενική προσφορά φωτογραφίας: Daily News

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.