Τέταρτο πιθανό κρούσμα μόλυνσης από τον Covid-19 Omicron αναφέρθηκε στην Ταϊλάνδη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εθνική -

Το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ανέφερε το πιθανό τέταρτο κρούσμα μόλυνσης από το Omicron χθες το απόγευμα, 9 Δεκεμβρίου.

Ο Δρ. Supakit Sirilak, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ιατρικών Επιστημών (DMS), αποκάλυψε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ότι η νέα λοίμωξη από το Omicron ήταν ένας 41χρονος Ταϊλανδός υπάλληλος του ΟΗΕ που φέρεται να επέστρεφε από τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό στο Ταϊλάνδη μέσω του προγράμματος Test & Go.

Ήταν ήδη πλήρως εμβολιασμένος με δύο εμβόλια AstraZeneca, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η αρχική εξέταση υγείας ανίχνευσε το δυνητικό B.1.1529 της παραλλαγής Omicron.

Το άτομο που προκαλεί ανησυχία είναι τώρα απομονωμένο υπό στενή παρακολούθηση των αρχών, ενώ τα δείγματά του θα ελεγχθούν περαιτέρω για την ανίχνευση της αλληλουχίας ολόκληρου του γονιδιώματος (WGS) για ακρίβεια και επιβεβαίωση.

Εν τω μεταξύ, το επιβεβαίωσε και ο Γενικός Διευθυντής δύο γυναίκες που είχαν ταξιδέψει στη Νιγηρία και είχαν μολυνθεί από τον κορωνοϊό Covid-19 χθες επιβεβαιώθηκαν και με την παραλλαγή Omicron, σημειώνοντας μέχρι στιγμής τρία επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας παραλλαγής στην Ταϊλάνδη.

Και οι τέσσερις περιπτώσεις, ωστόσο, δεν ξεπέρασαν το αρχικό τεστ εισόδου για τον Covid-19 και ο Δρ Supakit τόνισε ότι οι επιστήμονες εξακολουθούν να μελετούν το Omicron και τις μεταλλάξεις του και τα τελικά δεδομένα που έχουν αξιολογηθεί από ομοτίμους για το αν ήταν πιο σοβαρό, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περισσότερα νοσηλεία ή πιθανή αποφυγή εμβολίων δεν επιβεβαιώθηκαν ακόμη και πιθανότατα θα χρειαστούν αρκετές ακόμη εβδομάδες. Ο Δρ Supakit συμβούλεψε τους πολίτες και τους κατοίκους της Ταϊλάνδης να συνεχίσουν τακτικά μέτρα προφύλαξης, όπως η κοινωνική απόσταση και το πλύσιμο των χεριών, να εμβολιαστούν και να μην πανικοβληθούν.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

 

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.