Η Pattaya παρουσιάζει την πενταετή στρατηγική της για την ανάπτυξη της πόλης ως «Τουριστική Πόλη του Μέλλοντος»

Πατάγια -

Οι αρχές της πόλης Pattaya και του Πανεπιστημίου Burapha συνέταξαν από κοινού το «Σχέδιο Ανάπτυξης της Πόλης Pattaya 2023-2027» για την ανάπτυξη της Pattaya σε μια τουριστική πόλη του μέλλοντος, αποκάλυψε ο δήμαρχος Sonthaya Klunplome χθες, 8 Δεκεμβρίου.

Το σχέδιο έχει σχεδιαστεί για να κάνει την Pattaya, σύμφωνα με αξιωματούχους, την «Τουριστική Πόλη του Μέλλοντος».

Η πενταετής στρατηγική θα επικεντρωθεί σε μια ισορροπία οικονομίας και περιβάλλοντος, ποιοτικές πτυχές της ζωής, συμπεριλαμβανομένης της υγείας, της εκπαίδευσης, της κοινωνίας και του περιβάλλοντος, και στην αύξηση εναλλακτικών δεξιοτήτων σταδιοδρομίας για τις νέες γενιές στην ψηφιακή εποχή μετά την πανδημία Covid-19 .

Ο Δήμαρχος είπε: «Λόγω περίπου δύο ετών της εγχώριας εξάπλωσης του Covid-19, η Ταϊλάνδη πρέπει να κάνει μια τεράστια ανάπτυξη με πολλούς τρόπους. Για την Πατάγια, η αλλαγή είναι κάπως σύμφωνη με το σχέδιο NEO PATTAYA που ξεκινήσαμε πριν από 3 χρόνια για τον αειφόρο τουρισμό στο μέλλον».

Ως εκ τούτου, αυτή η πενταετής αναπτυξιακή στρατηγική σχεδιάστηκε από όλους τους σχετικούς τομείς και έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τον τουριστικό κόμβο της ΕΟΚ (Ανατολικός Οικονομικός Διάδρομος) και τον τρέχοντα πολυπολιτισμικό τρόπο ζωής για να κάνει την Πατάγια μια πόλη διεθνών οικονομικών ευκαιριών για άλλη μια φορά».

Το σχέδιο θα προταθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πατάγια, εισάγοντας πέντε βασικά καθήκοντα που περιλαμβάνουν: 1. Βελτίωση της ποιότητας ζωής και της ασφάλειας. 2. Αναβάθμιση της αποτελεσματικότητας των υποδομών για την υποστήριξη της ΕΟΚ. 3. Προώθηση της οικονομικής και φιλικής προς το περιβάλλον καινοτομίας. 4. Αειφόρος διαχείριση των φυσικών πόρων και του περιβάλλοντος. 5. Αναβαθμίστε την πόλη Pattaya σε μια σύγχρονη και εξαιρετικά αποδοτική οργανωτική πόλη

​Το σχέδιο δράσης θα είναι υπό τη συνεργασία της Επιτροπής της ΕΟΚ, του Υπουργείου Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, του Τμήματος Δημοσίων Έργων και διαφόρων τοπικών κοινωνιών. Θα είναι τόσο προορατικό όσο και αντιδραστικό σύμφωνα με την Εθνική Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη, το Γενικό Σχέδιο Τουρισμού και τα επενδυτικά σχέδια επέκτασης στον Ανατολικό Οικονομικό Διάδρομο (EEC), συμπεριλαμβανομένων:

  1. Σχέδια οικονομικής ανάκαμψης: όπως η προώθηση του εγχώριου τουρισμού και των τοπικών αγορών, η ανάπτυξη μιας εύκολα προσβάσιμης πλατφόρμας μάρκετινγκ για όλους τους επιχειρηματίες, η ανάπτυξη της κοινοτικής αγοράς Naklua ως τόπος πολιτιστικού, κοινοτικού και φυσικού τουρισμού κ.λπ.
  2. Σχέδια ανάπτυξης δεξιοτήτων ατόμων: όπως πρόγραμμα κατάρτισης δεξιοτήτων για νέες γενιές σχετικά με το Wellness Business, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα προγράμματα κωδικοποίησης και τα προγράμματα ρομπότ, ενώ καθιερώνεται η ψηφιακή μάθηση σε τοπικά σχολεία και διεθνή ιατρικά κέντρα στην πόλη Pattaya, κ.λπ.
  3. Περιβαλλοντικά σχέδια: όπως η κατασκευή ενός «Pocket Park» για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, η ανάπτυξη του μοναδικού μαγκρόβου δάσους της Pattaya ως έλξης οικοτουρισμού, η φροντίδα μεγάλων δέντρων σε όλη την Pattaya κ.λπ.
  4. Τεχνολογικά σχέδια: όπως η δημιουργία «Big Data», η συλλογή ολοκληρωμένων δεδομένων για τη διαχείριση και την ασφάλεια της πόλης, την ψηφιακή δημόσια υγεία κ.λπ.
  5. Σχέδια υποδομής: όπως η κατασκευή ενός ελαφρού σιδηροδρόμου/τραμ για την υποστήριξη των μεταφορών της ΕΟΚ, η βιώσιμη επίλυση προβλημάτων νερού, η ανάπτυξη συστημάτων δημόσιας ασφάλειας και επιτήρησης κ.λπ.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.