Δεν βρέθηκε δεύτερη γνωστή περίπτωση παραλλαγής Omicron στην Ταϊλάνδη, λέει το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας

Εθνική -

Το Υπουργείο Ελέγχου Νοσημάτων (DDC) της Ταϊλάνδης επιβεβαίωσε σήμερα, 7 Δεκεμβρίου, ότι η Ταϊλάνδη δεν έχει βρει ακόμη δεύτερο κρούσμα μόλυνσης από το Omicron.

Αυτό ακολούθησε την πρώτη περίπτωση, την οποία καλύψαμε εδώ, στις αρχές αυτού του μήνα.

Ένας από τους 17 επαφές υψηλού κινδύνου, ο οποίος εργαζόταν ως σερβιτόρος ξενοδοχείου και φέρεται να παρέδιδε φαγητό σε έναν μολυσμένο ταξιδιώτη, βρέθηκε αρχικά θετικός χθες, αλλά μόλις αποδείχθηκε αρνητικός στο δεύτερο τεστ σήμερα, σύμφωνα με τον Διευθυντή του Τμήματος Επιδημιολογίας του DDC, Δρ. Chakkarat Pittayawong. -ανοντ.

Η έρευνα της νόσου αποκάλυψε ότι η πιθανή μόλυνση ήταν ένας 44χρονος υπήκοος Ταϊλάνδης, ο οποίος φέρεται να παρέδιδε έγγραφα και να σέρβιρε φαγητό στον μολυσμένο υπήκοο των ΗΠΑ, ταϊλανδικής καταγωγής, ο οποίος ταξίδευε από την Ισπανία, στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του την 1η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, και οι δύο φέρεται να φορούσαν μάσκες όταν επικοινωνούσαν. Μετά από αυτό, ο ξενοδόχος επέστρεψε στη γενέτειρά του με τα πέντε μέλη της οικογένειάς του.

Το πρώτο του τεστ για τον Covid-19 έγινε στις 5 και το αποτέλεσμά του ήταν πιθανό να αποδειχθεί θετικό την επόμενη μέρα. Ωστόσο, το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό από σήμερα το απόγευμα, αποκάλυψε ο Διευθυντής.

ΦΩΤΟ: BMA Health

Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας Anutin Charnvirakul δήλωσε περαιτέρω ότι η πρώτη μόλυνση Omicron βρίσκεται τώρα υπό παρακολούθηση και θεραπεία από αξιωματούχους δημόσιας υγείας. Όλες οι ανιχνεύσιμες επαφές κινδύνου από την επεκτεινόμενη διερεύνηση της νόσου απομονώνονται επίσης μετά τα μέτρα ελέγχου της νόσου. Το μολυσμένο άτομο φέρεται να είναι εντελώς ασυμπτωματικό.

Εν τω μεταξύ, τα δείγματα δοκιμής του φερόμενου μολυσμένου προσωπικού του ξενοδοχείου θα εξεταστούν περαιτέρω για επιβεβαίωση και πιθανώς για ανίχνευση του Omicron. Τώρα βρίσκεται στη διαδικασία του Τμήματος Ιατρικών Επιστημών, η οποία θα διαρκέσει περίπου 3 ημέρες, δήλωσε ο Anutin.

«Αργά ή γρήγορα, κάθε χώρα θα έχει την παραλλαγή Omicron επειδή οι άνθρωποι ταξιδεύουν συνεχώς. Ωστόσο, η Ταϊλάνδη έχει σχέδια να χειριστεί αποτελεσματικά την παραλλαγή εφαρμόζοντας πιο προληπτικούς ελέγχους και περιορίζοντας τις αφίξεις από χώρες κινδύνου για την είσοδο στην Ταϊλάνδη. Το Υπουργείο Εξωτερικών απαγορεύει επίσης την έκδοση πιστοποιητικών εισόδου και εγγράφων Fit to Fly σε ταξιδιώτες από αφρικανικές χώρες, γεγονός που συμβάλλει στον περιορισμό του αριθμού των ταξιδιωτών», δήλωσε ο Anutin.

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης έχει επίσης δηλώσει πολλές φορές σήμερα μόνο για τους ανθρώπους «να μην πανικοβάλλονται» για την παραλλαγή Omicron και ότι, παρόλο που επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εξακολουθούσαν να μελετούν την παραλλαγή ότι δεν υπάρχει ακόμα οριστική απόδειξη ότι η παραλλαγή θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες νοσηλείες, μεταδόσεις, εμβολιοδιαφυγή ή σοβαρότητα. Ωστόσο, ο αριθμός των μεταλλάξεων της παραλλαγής εξακολουθεί να απασχολεί τους επιδημιολόγους που τη μελετούν. Πιθανότατα θα χρειαστούν τουλάχιστον αρκετές ακόμη εβδομάδες μέχρι να ολοκληρωθούν οριστικά, αξιολογημένα από ομοτίμους, επιστημονικά δεδομένα για την παραλλαγή.

Νευρικοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, ειδικά στον κλάδο της φιλοξενίας, έχουν ήδη κυκλοφορήσει δημόσιες δηλώσεις παρακαλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση της Ταϊλάνδης να μην προβαίνουν σε αντιδράσεις «από το γόνατο» σχετικά με την παραλλαγή που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες διακοπές λειτουργίας ή περιορισμούς για τον τομέα τους που είχε ήδη αντιμετωπίσει σχεδόν δύο χρόνια κανόνων, κανονισμών, lockdown και παύσης λειτουργίας.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Χρειάζεστε ασφάλιση Covid-19 για το επόμενο ταξίδι σας στην Ταϊλάνδη; Κάντε κλικ ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.