Γνώμη: Going Green the New Economic Strategy for ASEAN

Το παρακάτω είναι ένα editorial γνώμης επισκεπτών. Οι δηλώσεις τους είναι δικές τους και ενδέχεται να μην αντικατοπτρίζουν αυτές των μέσων ενημέρωσης TPN. Το βιογραφικό και οι πληροφορίες τους βρίσκονται κάτω από το άρθρο.

Το κοινοτικό όραμα ASEAN 2025 επαναλαμβάνει την ύψιστη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος και της διασφάλισης βιώσιμων οικονομιών στη Νοτιοανατολική Ασία. Αυτό είναι σε συγχρονισμό με την Ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, η οποία δίνει έμφαση στην πρόληψη της υποβάθμισης του περιβάλλοντος και στον μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Τα κράτη της ASEAN μπορούν να εξασφαλίσουν πράσινη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη δίνοντας προτεραιότητα στη βιώσιμη χρηματοδότηση και βιώσιμες υποδομές και ανακυκλώνοντας τα απόβλητα. Ενώ πραγματοποιούν ταχεία οικονομική ανάκαμψη εν μέσω της πανδημίας, οι χώρες μπορούν να επωφεληθούν από την αυξανόμενη εστίαση στη βιωσιμότητα, δημιουργώντας πράσινες θέσεις εργασίας.

Η έκθεση ASEAN Sustainable Finance State of the Market 2020 δημοσίευσε τονίζει ότι η χρηματοδότηση χρέους πράσινης, κοινωνικής και βιωσιμότητας (GSS) στη Νοτιοανατολική Ασία έφτασε τα 12.1 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020.

Η τράπεζα CIMB της Μαλαισίας έχει δεσμευτεί να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και να ανακουφίσει την κλιματική αλλαγή.

Κατά τη διάρκεια της Ημέρας Επενδυτών Αειφορίας της CIMB, αναφέρθηκε ότι η τράπεζα της Μαλαισίας θα διαθέσει 30 δισεκατομμύρια RM για βιώσιμη χρηματοδότηση εντός των επόμενων τριών ετών. Η βιώσιμη χρηματοδότηση της CIMB περιλαμβάνει ομόλογα, προϊόντα περιουσίας, χονδρική και εμπορική τραπεζική.

Ως μέρος των στόχων βιωσιμότητας της, η τράπεζα ελπίζει να επιτύχει μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το έτος 2050.

Αυτό ευθυγραμμίζεται με το 12ο Σχέδιο Μαλαισίας της κυβέρνησης της Μαλαισίας που ανακοινώθηκε πρόσφατα. Η νέα κυβέρνηση της Μαλαισίας ελπίζει ότι η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας μπορεί να μειώσει την ένταση των εκπομπών του θερμοκηπίου κατά 45 τοις εκατό πριν από το 2030 και να επιτύχει ουδετερότητα άνθρακα έως το 2050.

Για τη μείωση των εκπομπών άνθρακα, η διοίκηση της Μαλαισίας θα θεσπίσει φόρο άνθρακα και εμπορία άνθρακα.

Η Μαλαισία έχει επίσης αρχίσει να δίνει προτεραιότητα στη βιώσιμη υποδομή.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι στη χερσόνησο της Μαλαισίας, τα εργοστάσια που κινούνται με άνθρακα θα αντικατασταθούν από εργοστάσια που κινούνται με φυσικό αέριο. Η μελλοντική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στη Μαλαισία θα προέρχεται από άλλες ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ενέργεια, το βιοαέριο και η βιομάζα.

Η χώρα θα προωθήσει επίσης ενεργειακά αποδοτικά οχήματα, ιδιαίτερα ηλεκτρικά οχήματα. Υπάρχουν σχέδια για την εγκατάσταση περιπτέρων φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα.

Ομοίως, η Ινδονησία έχει αρχίσει να κατασκευάζει βιώσιμες υποδομές, ελπίζοντας να επιτύχει στόχους βιωσιμότητας και μείωσης των εκπομπών.

Η Τζακάρτα τιμήθηκε με το Βραβείο Αειφόρων Μεταφορών 2021 ως αναγνώριση των προσπαθειών της πόλης για τη δημιουργία βιώσιμων υποδομών δημόσιων μεταφορών.

Η πρωτεύουσα της Ινδονησίας είναι φιλική προς το ποδήλατο με τη διοίκηση της πρωτεύουσας να έχει 63 χιλιόμετρα ποδηλατόδρομων.

Επιπλέον, η διοίκηση της Τζακάρτα ελπίζει να μετατρέψει 10,000 δημόσια λεωφορεία σε ηλεκτρικά, πριν από το 2030.

Η κυβέρνηση της Ινδονησίας σκοπεύει να κατασκευάσει ηλιακούς συλλέκτες αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε στέγες κτιρίων σε όλη την Ινδονησία.

Το Υπουργείο Ενέργειας του Μπρουνέι συνέλαβε ένα πενταετές σχέδιο για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της ηλιακής ενέργειας.

Το έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας ελπίζει να αποκτήσει το 30% των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας πριν από το 2035.

Τον Απρίλιο του 2021, η Brunei Shell Petroleum είχε εγκαταστήσει μια ηλιακή φωτοβολταϊκή μονάδα, η οποία θα παρέχει ηλεκτρική ενέργεια, ενώ θα μειώνει τις εκπομπές άνθρακα ετησίως.

Το Μπρουνέι θα νομοθετήσει το Διάταγμα Ενεργειακής Απόδοσης του 2021, για να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να χρησιμοποιούν ενεργειακά αποδοτικές συσκευές.

Η Καμπότζη συνεργάζεται επί του παρόντος με τον μακροχρόνιο περιβαλλοντικό εταίρο Αυστραλία για να εξερευνήσει το καθαρό καύσιμο υδρογόνου ως ανανεώσιμη πηγή ενέργειας.

Αυτό είναι προς υποστήριξη της Στρατηγικής Αξιολόγησης και Ενσωμάτωσης Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας της Καμπότζης για τη δημιουργία περισσότερων πράσινων και βιώσιμων πηγών ενέργειας και τη μείωση των εκπομπών του θερμοκηπίου.

Για να επιτύχουν μια κυκλική και βιώσιμη οικονομία στη Νοτιοανατολική Ασία, τα κράτη της ASEAN πρέπει να ανακυκλώνουν και να επαναχρησιμοποιούν υλικά απόβλητα, ιδιαίτερα πλαστικά.

Η Ένωση Ανακύκλωσης Πλαστικών της Σιγκαπούρης (PRAS) εγκαινιάστηκε τον Αύγουστο του 2021, με στόχο την ανάλυση καινοτόμων λύσεων και την ενίσχυση της ικανότητας της Σιγκαπούρης στην ανακύκλωση και τη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων.

Ο πρόεδρος της PRAS ελπίζει ότι η ανακύκλωση πλαστικών στη Σιγκαπούρη θα φτάσει το 70 τοις εκατό μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Ο Υπουργός Αειφορίας και Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης σχολίασε πρόσφατα ότι μεταξύ των λύσεων στη Σιγκαπούρη είναι το πρόγραμμα επιστροφής φιαλών ποτών, η κατασκευή ενός εξοπλισμού ανακύκλωσης φιαλών PET και η διύλιση μικτών πλαστικών απορριμμάτων σε δομικά υλικά.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η βιομηχανία μόδας και ένδυσης είναι γνωστό ότι είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ρυπαντής διεθνώς. Η Συμμαχία του ΟΗΕ για τη Βιώσιμη Μόδα τονίζει ότι απούλητα ρούχα αξίας 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων απορρίπτονται σε χωματερές ετησίως.

Για την επίλυση αυτού του προβλήματος, οι επωνυμίες μόδας στο Βιετνάμ έχουν αποτολμήσει στη βιώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον μόδα.

Η Uniqlo είχε συγκεντρώσει μεταχειρισμένα ρούχα γύρω από το Βιετνάμ και τα μετέτρεψε σε φορετά ρούχα.

Η βιετναμέζικη μάρκα μόδας Leinné ειδικεύεται σε βιώσιμα και φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα πολυτελείας, χρησιμοποιώντας βιώσιμα υλικά.

Η επωνυμία αξεσουάρ θα προωθήσει επίσης την περιβαλλοντική συνείδηση ​​με τη διεξαγωγή περιβαλλοντικών εκστρατειών. Για παράδειγμα, η καμπάνια της Refinity Community θα συλλέξει παλιά ρούχα και θα τα μετατρέψει σε επαναχρησιμοποιήσιμα καθημερινά είδη.

Εκτός από τη μείωση της σπατάλης ρούχων, το Βιετνάμ επιδιώκει επίσης να μειώσει τα απόβλητα συσκευασίας.

Το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος του Βιετνάμ εξετάζει το ενδεχόμενο να νομοθετήσει νόμο που θα καθιστά υπεύθυνους τους κατασκευαστές και τους εισαγωγείς συσκευασιών στο Βιετνάμ για τη διαχείριση των απορριμμάτων συσκευασίας.

Ως μέρος της οικονομικής ανάκαμψης εν μέσω της πανδημίας, τα έθνη της Νοτιοανατολικής Ασίας μπορούν να αξιοποιήσουν την αυξανόμενη εστίαση στη βιωσιμότητα, εντοπίζοντας και δημιουργώντας περισσότερες πράσινες θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι ρόλοι των πράσινων είναι κρίσιμοι για τη δημιουργία βιώσιμων και φιλικών προς το περιβάλλον οικονομιών.

Σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), υπάρχουν πράσινοι ρόλοι σε βιομηχανίες όπως η γεωργία, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και οι κατασκευές, που θα συμβάλουν στη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος και στον μετριασμό των κλιματικών κινδύνων.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων νομοθέτησε τον νόμο για τις πράσινες θέσεις εργασίας το 2016, για να ενθαρρύνει τις εταιρείες των Φιλιππίνων να δημιουργήσουν πράσινες θέσεις εργασίας, παρέχοντας κίνητρα για τις επιχειρήσεις.

Το Τμήμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων της Ταϊλάνδης έχει αρχίσει να συνεργάζεται με επιχειρήσεις για να αναπτύξει ικανότητες και ομάδες δεξιοτήτων στον τομέα της βιωσιμότητας και να δημιουργήσει περισσότερες πράσινες θέσεις εργασίας.

Το άρθρο της Bain and Company «Η Πράσινη Οικονομία της Νοτιοανατολικής Ασίας: Πορεία προς το πλήρες δυναμικό» που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο του 2020 υπογραμμίζει ότι η πράσινη βιομηχανία και η βιομηχανία βιωσιμότητας θα προσθέσουν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια στο ΑΕΠ της Νοτιοανατολικής Ασίας έως το 2030.

Επιπλέον, πόλεις της ASEAN όπως η Μπανγκόκ, η πόλη Χο Τσι Μινχ και η Τζακάρτα θα επηρεαστούν σε μεγάλο βαθμό από την κλιματική αλλαγή.

Είναι μια κατάλληλη στιγμή για τα έθνη της Νοτιοανατολικής Ασίας να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που παρουσιάζει ο τομέας της βιωσιμότητας και να εκπληρώσουν τις περιβαλλοντικές δεσμεύσεις τους, προκειμένου να μετριάσουν την κλιματική αλλαγή γρήγορα.

Όνομα συγγραφέα: Ong Bo Yang

Προφίλ: http://www.linkedin.com/in/ongboyang

Βιογραφία

Αυτήν τη στιγμή είμαι διπλός μεταπτυχιακός φοιτητής, με ειδικότητα Master of Science στη Διοίκηση Προγραμμάτων και Έργων στο Πανεπιστήμιο του Warwick και ειδικεύομαι στο Master of Business Administration (MBA) στο Quantic School of Business and Technology.

Έχω γράψει 17 Op-Eds για 12 εφημερίδες ASEAN, συγκεκριμένα τις The Phnom Penh Post της Καμπότζης, τις Daily Express της Μαλαισίας, Malaysiakini και The Sun Daily, The Myanmar Times της Μιανμάρ, Daily Tribune των Φιλιππίνων, The Business Times της Σιγκαπούρης, Bangkok Post της Ταϊλάνδης, Chiang Ran Times, The Pattaya News και TPN National και VnExpress του Βιετνάμ.

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.75 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/