Ο Chanthaburi απελευθερώνει παραγγελία για μη πωλήσεις αλκοόλ πουθενά

Chanthaburi -

Όπως δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στα κανάλια μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σήμερα το απόγευμα, ο Chanthaburi απαγόρευσε όλες τις πωλήσεις αλκοόλ.

Ο κυβερνήτης Chanthaburi δήλωσε ότι αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, θα βοηθήσει να σταματήσει ο Covid-19 περιορίζοντας τα πάρτι και τις συγκεντρώσεις γύρω από το αλκοόλ. Το Chanthaburi είναι μια ανατολική επαρχία στην Ταϊλάνδη, που βρίσκεται περίπου νότια και ανατολικά του Chonburi.

Ο Κυβερνήτης του Chanthaburi κ. Sutee Thongyam εξέδωσε μια εντολή χθες (6 Οκτωβρίου) που έχει απαγορεύσει όλες τις πωλήσεις αλκοόλ οπουδήποτε στην επαρχία, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών κέντρων, των τοπικών παντοπωλείων, των ψιλικών και των εστιατορίων. Τα μπαρ είναι κλειστά σε όλη τη χώρα, τεχνικά, από τον Απρίλιο. Αυτή η παραγγελία, ωστόσο, σταματά όλες τις πωλήσεις αλκοόλ περιόδου.

Η εντολή αναφέρει ότι ο Chanthaburi συνέχισε να αναφέρει νέα κρούσματα Covid-19, με 450 νέα κρούσματα μόνο σήμερα, 7 Οκτωβρίου, και δεν έχει δείξει σημάδια μείωσης.

Πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19, σύμφωνα με τον Κυβερνήτη, βρέθηκαν σε ομάδες που ήταν σε πάρτι, τοπικές παραδόσεις, μπουφέδες και τελετές με αλκοόλ.

Σύμφωνα με τον Κυβερνήτη, η κατανάλωση αλκοόλ, ειδικά οι άνθρωποι που το χρησιμοποιούν ως κοινωνική ευκαιρία για να συγκεντρωθούν και να κάνουν ένα πάρτι, φέρνει συστάδες μόλυνσης και είναι δύσκολο να ελεγχθεί. Αυτό έχει επηρεάσει τη δημόσια υγεία και την κοινοτική οικονομία της επαρχίας, εφόσον ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων δεν μειώνεται. Ο Κυβερνήτης πρόσθεσε ότι πολλοί άνθρωποι έχουν αφήσει την επιφυλακή τους και διοργανώνουν ιδιωτικά πάρτι και εκδηλώσεις αφού οι χώροι διασκέδασης έχουν κλείσει εδώ και μισό χρόνο.

Η εντολή τίθεται σε ισχύ από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2021. Οι ποινές είναι αυστηρές με την πιθανότητα τεράστιας πρόστιμα και πιθανή φυλάκιση βάσει του νόμου περί μεταδοτικών ασθενειών και του έκτακτου διατάγματος για τον έλεγχο του Covid-19.

Το TPN media σημειώνει ότι η online αντίδραση στην παραγγελία ήταν σχεδόν 100% παγκοσμίως αρνητική. Πολλοί «δικτυακοί χρήστες» αμφισβήτησαν γιατί οι αγορές, τα εργοστάσια και παρόμοια μέρη θα μπορούσαν να έχουν εκατοντάδες ή ακόμα και χιλιάδες ανθρώπους να αναμειγνύονται και να αλληλεπιδρούν, αλλά ότι η επιβολή επικεντρώνεται συνεχώς στο αλκοόλ.

Η παραγγελία είναι στα ταϊλανδικά παρακάτω.

 

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

 

 

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.