Η Royal Gazette της Ταϊλάνδης ανακοινώνει αύξηση του φορολογικού συντελεστή για τα τσιγάρα, με ισχύ από τον Οκτώβριο

Εθνική -

Η Βασιλική Εφημερίδα σήμερα, 30 Σεπτεμβρίου, ανακοίνωσε την αύξηση του φορολογικού συντελεστή των τσιγάρων από 1.20 μπατ σε 1.25 μπατ ανά ρολό, με ισχύ από την 1η Οκτωβρίου.

Η ανακοίνωση περιγράφει ότι ο φόρος ανά μερίδα θα είναι από 1.20 μπατ ανά ρολό έως 1.25 μπατ ανά ρολό, ενώ η είσπραξη του ΦΠΑ θα εξακολουθεί να είναι διαφορετικοί συντελεστές, από 20 τοις εκατό για τη λιανική τιμή των 60 μπατ, 40 τοις εκατό για περισσότερα από 60 μπατ, 25. τοις εκατό για 72 μπατ και 42 τοις εκατό για τη λιανική τιμή άνω των 72 μπατ.

Ο Arkhom Termpittayapaisith, υπουργός Οικονομικών, δήλωσε ότι η ανατίμηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό δεν έχει καμία σχέση με την ανακοίνωση δανείου της κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα. Η αναδιάρθρωση δεν επικεντρώνεται μόνο στο εισόδημα, αλλά στοχεύει επίσης να ενθαρρύνει το κοινό να κόψει το κάπνισμα, καθώς παρόμοια εκστρατεία απαγόρευσης του καπνίσματος έχει αναπτυχθεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Απέρριψε την κριτική ότι η αύξηση προοριζόταν για να βγάλει περισσότερα χρήματα η κυβέρνηση.

«Το υπουργικό συμβούλιο εξέτασε την αντιτίμηση εστιάζοντας στη δημόσια υγεία και όχι σε οποιοδήποτε κρατικό εισόδημα, καθώς πραγματικά νοιαζόμαστε για την υγεία των ανθρώπων. Επομένως, σκεφτήκαμε ότι αν θέλαμε οι άνθρωποι να κόψουν το κάπνισμα, η τιμολόγηση είναι ένας μηχανισμός που μπορεί να βοηθήσει. Η αύξηση των τιμών λιανικής θα επηρεάσει το ποσοστό κατανάλωσης τσιγάρων. Αυτή η αναδιάρθρωση είχε εξεταστεί καλά από το Υπουργικό Συμβούλιο σε πολλές διαστάσεις για να γίνει η πιο κατάλληλη και δίκαιη για όλους», πρόσθεσε ο Arkhom.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.33 (3 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.