Η Ένωση Ξενοδόχων της Eastern Thai συζητά το άνοιγμα για ξένους εμβολιασμένους τουρίστες χωρίς καραντίνα στην Πατάγια που πιθανόν να αναβληθεί για την 1η Νοεμβρίου

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Καλωδιακή τηλεόραση Sophon

Τσονμπούρι –

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Eastern Thai, σε συζήτηση με ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης χθες, 22 Σεπτεμβρίου, είπε ότι η ένωση είναι προετοιμασμένη για την πιθανή ανακοίνωση ότι το άνοιγμα για τους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες στην Πατάγια θα αναβληθεί για την 1η Νοεμβρίου.st.

Μια ανακεφαλαίωση ορισμένων από τα προηγούμενα άρθρα μας σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο είναι παρακάτω:

Η Pattaya Business and Tourism Association (PBTA) σχεδιάζει να επικεντρωθεί πρώτα στους Ινδούς και Ρώσους τουρίστες όταν η πόλη είναι ανοιχτή σε εμβολιασμένους ξένους τουρίστες.

Όταν η Pattaya ανοίξει σε ξένους τουρίστες, η πόλη σχεδιάζει να επικεντρωθεί πρώτα στους Ινδούς και τους Ρώσους επισκέπτες

Επέκταση του διατάγματος έκτακτης ανάγκης και άλλες προτάσεις μέτρων για τον Covid-19 που θα παρουσιαστούν στη μεγάλη συνεδρίαση της CCSA την επόμενη εβδομάδα

Ο κ. Pisoon Saekoo, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων της Ανατολικής Ταϊλάνδης, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Το άνοιγμα για τους ξένους τουρίστες σχεδόν σίγουρα θα αναβληθεί για την 1η Νοεμβρίουst. Αυτό ακολουθεί εσωτερικές συζητήσεις από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης και το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας που ζητούν περισσότερο χρόνο για να επιταχυνθεί περαιτέρω το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Βασίλειο πριν ανοίξει ξανά η χώρα και επιτραπεί σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς να ανοίξουν ξανά».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Καλωδιακή τηλεόραση Sophon

«Ως ξενοδοχειακή ένωση, δεν είμαστε έτοιμοι να κάνουμε το μάρκετινγκ. Το μάρκετινγκ γενικά στους τουρίστες στο εξωτερικό έχει αναβληθεί από τον Αύγουστο ξανά και ξανά. Αυτό έχει μειώσει την εμπιστοσύνη των τουριστικών φορέων και των ξένων τουριστών λόγω των μετρήσεων που πάντα αλλάζουν. Πρέπει να έχουμε αρκετές εβδομάδες για να προετοιμαστούμε, πολλά από τα ξενοδοχεία μας θα χρειαστούν αυτόν τον χρόνο μόνο για να ετοιμάσουν το προσωπικό τους να εργαστεί ξανά.» δήλωσε ο Πισούν.

«Πιστεύουμε ότι αυτή η ερχόμενη υψηλή περίοδος της Pattaya θα έχει ελάχιστους έως καθόλου ξένους τουρίστες όπως περιμέναμε προηγουμένως λόγω των συνεχών αλλαγών στις μετρήσεις, τους κανόνες και τις πολιτικές. Οι ξένοι πελάτες μας πιθανότατα θα είναι μόνο πρώην πατρίδες που ζουν στην Ταϊλάνδη». εξήγησε ο Πισούν.

«Ένας από τους κύριους λόγους που οι ξένοι τουρίστες δεν έρχονται αυτή την υψηλή περίοδο είναι ότι τα επίπεδα εμβολιασμού δεν έχουν φτάσει τους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση. Επιπλέον, οι στόχοι φαίνεται να αλλάζουν καθώς τώρα οι υγειονομικοί υπάλληλοι μιλούν για εμβολιασμό κατά 80% για ζώνες «Χωρίς Covid» όπως η Πατάγια και για να μπορέσουν να ανοίξουν τομείς υψηλού κινδύνου, όπως η νυχτερινή ζωή και η διασκέδαση, που είναι δημοφιλής στους τουρίστες. Η διατήρηση της βιομηχανίας της νυχτερινής ζωής κλειστή δεν θα είναι δημοφιλής σε πολλούς ξένους τουρίστες, αν και πολλοί εγχώριοι τουρίστες της Ταϊλάνδης δεν ενοχλούνται με αυτό, κυρίως με τα νησιά και τις παραλίες και τα εστιατόρια με θαλασσινά.» Ο Πισούν συνέχισε.

«Στην Μπανγκόκ, επί του παρόντος έχουν φτάσει περίπου το 90 τοις εκατό του πληθυσμού που εμβολιάζεται για την πρώτη τους δόση εμβολίου Covid-19. Ωστόσο, η δεύτερη δόση είναι σημαντικά χαμηλότερη και σύμφωνα με τον Κυβερνήτη της Μπανγκόκ χρειάζεται περίπου 4 με 6 εβδομάδες ακόμη για να φτάσει σε αποδεκτά επίπεδα όπου ο ίδιος και το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας θα αισθάνονται σίγουροι για το άνοιγμα σε ξένους τουρίστες χωρίς καραντίνα». πρόσθεσε ο Pisoon.

«Όσο για το Banglamung και το Sattahip, δεν έχουμε φτάσει ακόμη το 70% όσον αφορά τις δεύτερες δόσεις. Η πόλη Pattaya έχει κάνει σημαντική διαδικασία και έχει επιτύχει τον στόχο, αλλά οι αξιωματούχοι υγείας ανησυχούν για τη συνολική περιοχή καθώς και για το επίπεδο εμβολιασμού σε κοντινές περιοχές όπως η Μπανγκόκ». είπε ο Πισούν.

«Παρόλο που τα νέα κρούσματα του Covid-19 έχουν μειωθεί στο Chonburi και την Ταϊλάνδη, τα νέα cluster έχουν συνεχιστεί, ειδικά στον βιομηχανικό τομέα και την κοινότητα των μεταναστών», εξήγησε ο Pisoon.

«Η κατάσταση του Covid-19 στην Ταϊλάνδη δεν είναι σταθερή. Αυτός είναι ένας λόγος που η κυβέρνηση πρέπει να αναβάλει το σχέδιο για το άνοιγμα των πόλεων έναν μήνα ακόμη. Ελπίζουμε, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξουν περαιτέρω καθυστερήσεις, καθώς η ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει προειδοποιήσει συνεχώς ότι χωρίς σημαντική κρατική βοήθεια δεν μπορούμε να αντέξουμε την υψηλή περίοδο χωρίς τουλάχιστον να μπορούμε να υποδεχτούμε τον εγχώριο τουρισμό και οι άνθρωποι να έχουν αυτοπεποίθηση για τα ταξίδια με περιορισμένη ταλαιπωρία και γραφειοκρατία». κατέληξε ο Πισούν.

Η Pattaya News σημειώνει ότι η καθυστέρηση στο άνοιγμα δεν είναι ακόμη επίσημη, οι συναντήσεις πραγματοποιούνται τις επόμενες ημέρες, με μια μεγάλη συνεδρίαση του Κέντρου για τη Διαχείριση Κατάστασης Covid-19 (CCSA) να έχει προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, δεν υπήρξε ποτέ μια οριστική επίσημη πολιτική που θα ανοίξει ούτε την 1η Οκτωβρίου, σημειώνει το TPN.

Μείνετε συντονισμένοι τη Δευτέρα για τα αποτελέσματα από την επίσημη συνεδρίαση της CCSA στην Μπανγκόκ.

=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
2.5 (4 ψήφους)
Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.