Το "Bangkok Sandbox" και ο τουρισμός χωρίς καραντίνα δεν έχουν ακόμη εγκριθεί από κυβερνητικές υπηρεσίες, λέει το Κέντρο Covid-19 της Ταϊλάνδης

Μπανγκόκ -

Το Κέντρο Διαχείρισης Καταστάσεων Covid-19 (CCSA) δεν ενέκρινε επίσημα το έργο «Bangkok Sandbox» και τον τουρισμό χωρίς καραντίνα, αποκάλυψε σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου, ο βοηθός εκπρόσωπος του CCSA, Apisamai Srirangsan.

Ο βοηθός εκπρόσωπος είπε ότι η CCSA είχε αναγνωρίσει την πρόταση να ανοίξουν ξανά πιλοτικές περιοχές και να υποδεχθούν εμβολιασμένοι τουρίστες στην Μπανγκόκ και σε άλλες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων του Τσονμπούρι και της Πατάγια, έως τα μέσα Οκτωβρίου, μετά τη συζήτηση μεταξύ της Μητροπολιτικής Διοίκησης της Μπανγκόκ και του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού την Τετάρτη.

Ωστόσο, το θέμα δεν έχει ακόμη εξεταστεί και εγκριθεί από την CCSA, το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και την Υπουργική Επιτροπή. Πρέπει να συζητηθεί με τις αρμόδιες υπηρεσίες και να παρουσιαστεί αρχικά μέσω του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας για να γίνει προσεκτική και αυστηρή εξέταση των μέτρων καθώς η Μπανγκόκ, ειδικότερα, είναι μεγάλη περιοχή και πρέπει να εξεταστεί διεξοδικά και λεπτομερώς.

«Η εξέταση θα απαιτήσει μια αυτοαξιολόγηση της περιοχής από τις κρατικές υπηρεσίες δημόσιας υγείας και τους ιδιωτικούς τομείς εάν η περιοχή είναι έτοιμη να οριστεί για το Sandbox. Το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να είναι έτοιμο εκ των προτέρων εάν εντοπιστεί ένας ανησυχητικός αριθμός λοιμώξεων», δήλωσε ο Δρ Apisamai.

ΦΩΤΟ: TNN Ταϊλάνδη

Από σήμερα, Ο κυβερνήτης της Μπανγκόκ Aswin Kwanmuang απέρριψε επίσης το πρόγραμμα Bangkok Sandbox καθώς λιγότερο από το 70 τοις εκατό του πληθυσμού της πρωτεύουσας είναι πλήρως εμβολιασμένο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα κατανομής του εμβολίου, το 70 τοις εκατό του πληθυσμού της Μπανγκόκ θα λάβει τη δεύτερη δόση έως τις 22 Οκτωβρίου. Εάν όμως το εμβόλιο διανεμηθεί νωρίς, εκτιμάται ότι η δεύτερη κατανομή θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 10 Οκτωβρίου.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη, το σχέδιο επαναλειτουργίας δεν θα εφαρμοστεί σύντομα καθώς οι αρχές εστιάζουν πλέον περισσότερο στην επιτάχυνση των εμβολίων καθώς και στην τρέχουσα εξάπλωση του κορωνοϊού Covid-19 στην περιοχή. Τόνισε ότι δεν «απέρριπτε το σχέδιο για πάντα και ότι κατανοούσε τον πόνο των ιδιοκτητών επιχειρήσεων», αλλά θα το επαναξιολογούσε κάθε λίγες εβδομάδες με βάση τη θέση της Μπανγκόκ.

Όσον αφορά το Chonburi, το Cha-am, το Hua Hin και το Chiang Mai, η πρόταση για το άνοιγμα αυτών των περιοχών θα συζητηθεί περαιτέρω από την CCSA και τις αρμόδιες υπηρεσίες στο «εγγύς μέλλον», αλλά η τελική απόφαση ενδέχεται να μην ληφθεί πριν από μια μεγάλη συνάντηση που έχει προγραμματιστεί για την τέλος του μήνα, το οποίο θα αφορά επίσης τους περιορισμούς συνολικά, τους κωδικούς ζώνης για τις επαρχίες και την απαγόρευση κυκλοφορίας στις σκούροκόκκινες ζώνες. Προς το παρόν, ωστόσο, η Τουριστική Αρχή της Ταϊλάνδης και αυτές οι περιοχές υποστηρίζουν την πρόταση να προχωρήσει τον Οκτώβριο, με το Chonburi (Pattaya) να λέει συγκεκριμένα ότι θα είναι έτοιμοι να ανοίξουν εάν τους δοθεί άδεια, τον επόμενο μήνα.

Το Koh Samui εξετάζεται επίσης να γίνει Sandbox, παρόμοιο με το Πουκέτ, και να απαλλαγεί από το τρέχον μη δημοφιλές πρόγραμμα σφραγισμένων διαδρομών «Samui Plus» που ουσιαστικά συνδέει τους τουρίστες με ένα θέρετρο και επιλεγμένες περιηγήσεις σε περιορισμένα αξιοθέατα. Αυτό θα απαιτήσει περαιτέρω συζήτηση και τελικές αποφάσεις και από την CCSA.

Η CCSA που ζητά περισσότερο χρόνο για να αξιολογήσει τις προτάσεις, παρά την προθυμία της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης, δεν θα πρέπει να εκπλήξει πολλούς ανθρώπους, καθώς τις τελευταίες μέρες οι εξέχοντες ιατρικοί σύμβουλοι με την CCSA έχουν προειδοποιήσει ενάντια στο σχέδιο επαναλειτουργίας, τονίζοντας ότι πιστεύουν ότι είναι πολύ νωρίς για να το κάνουν.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πρόταση κάντε κλικ εδώ. Λάβετε υπόψη ότι είναι μόνο μια πρόταση και χρειάζεται πολλά επίπεδα έγκρισης. Η CCSA δεν έδωσε συγκεκριμένη, σταθερή ημερομηνία για το πότε θα καταλήξουν σε τελική απόφαση σχετικά με τις προτάσεις για επαναλειτουργία.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
4 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.