Ο υφυπουργός Γεωργίας της Ταϊλάνδης, Θαμανάτ Προμπάο, αποχωρεί από την υπουργική του θέση, συζητείται εάν παραιτήθηκε ή απολύθηκε

ΦΩΤΟ: Ταϊλανδικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Εθνική -

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας Ταμμανάτ Προμπαό ανακοίνωσε την παραίτησή του σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου, αλλά ήδη ισχύει χθες, μετά από εικαζόμενες εσωτερικές παραβιάσεις εντός του Κόμματος Palang Pracharat κατά την ψηφοφορία μομφής την περασμένη εβδομάδα.

Η Βασιλική Εφημερίδα εξέδωσε επίσης μια ανακοίνωση ότι ο Ταμανάτ Προμπάο και ο Ναρουμόν Πινιοσινβάτ επρόκειτο να εγκαταλείψουν τις υπουργικές θέσεις τους ως αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας και υφυπουργός Εργασίας αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τη σημερινή δήλωση του Θαμανά στο κοινοβούλιο, αποφάσισε να παραιτηθεί λόγω εσωτερικών ρήξεων και διαφορετικών πολιτικών ιδεολογιών με τον πρωθυπουργό Πραγιούτ Τσαν-Ο'Τσα και το Κόμμα Παλάνγκ Πραχαράτ.

Ωστόσο, η επιστολή παραίτησής του που εκδόθηκε την Τετάρτη σημάδεψε την ίδια ημερομηνία με ανακοίνωση της Βασιλικής Εφημερίδας, δηλώνοντας ότι οι δύο υπουργοί θα πρέπει να αποχωρήσουν από τις θέσεις που πρότεινε στην Αυτού Μεγαλειότητα τον Βασιλιά ο Πρωθυπουργός, δηλώνοντας φαινομενικά ότι οι δύο απολύθηκαν.

Είναι συζητήσιμο αν ο πρώην υφυπουργός Γεωργίας παραιτήθηκε ή απομακρύνθηκε από τη θέση.

Ο Thammanat είναι από καιρό αναμφισβήτητα το πιο αμφιλεγόμενο μέλος του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης λόγω μιας αυστραλιανής καταδίκης για ναρκωτικά, τις συνθήκες της οποίας αμφισβητεί. Μπορείτε να κάνετε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό.

Εικόνα

Εικόνα

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.