Έλεγχος πληροφοριών: Η Πατάγια, η Μπανγκόκ και άλλα μέρη στην Ταϊλάνδη ανοίγουν πλήρως σε εμβολιασμένους ξένους τουρίστες τον Οκτώβριο;

Ενημερώθηκε: 10 Σεπτεμβρίου 2021

  Μπορεί να έχετε δει μερικούς μεγάλους τίτλους πρόσφατα σε διάφορους ιστότοπους και μέσα ενημέρωσης, ακόμη και σε δελτία τύπου της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης ή σε αυτά από την Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης.

Οι τίτλοι συνήθως έχουν κάπως έτσι:

  Η Ταϊλάνδη ανοίγει σε ξένους τουρίστες με καραντίνα τον Οκτώβριο!

Αυτό, φυσικά, έχει οδηγήσει σε πολλές κοινοποιήσεις και συζητήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όλα αυτά ακολουθούν μια δήλωση που έκανε ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Prayut Chan O'Cha τον Ιούνιο, δηλώνοντας ότι σχεδίαζε να ανοίξει ξανά τη χώρα εντός 120 ημερών, αν και αυτή η δήλωση παρερμηνεύτηκε από πολλούς καθώς δεν ήταν αντίστροφη μέτρηση ή εγγύηση ότι όλα θα ήταν ανοιχτό και θα επιτρεπόταν σε κάθε χώρα.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τη δήλωση κάνοντας κλικ σε αυτό το κείμενο εδώ.

Έτσι, εμείς εδώ στα μέσα ενημέρωσης TPN αποφασίσαμε να κάνουμε έναν έλεγχο γεγονότων σχετικά με αυτό το θέμα καθώς παρατηρήσαμε μια μεγάλη σύγχυση από το κοινό. Εδώ είναι τα γεγονότα, όπως συγκεντρώθηκαν από τη συντακτική μας ομάδα. Λάβετε υπόψη ότι η κατάσταση αλλάζει συνεχώς και είναι ρευστή στην Ταϊλάνδη και μπορεί να αλλάξει σε ώρες μερικές φορές, αλλά όλα αυτά είναι επίκαιρα από τη στιγμή της δημοσίευσης. Θα σας συμβουλεύαμε να παρακολουθείτε στενά τις ειδήσεις καθώς, και πάλι, οι αποφάσεις και οι προτάσεις αλλάζουν απίστευτα γρήγορα στην Ταϊλάνδη.

   Ε: Είναι η Ταϊλάνδη πλήρως ανοιχτή σε ξένους εμβολιασμένους τουρίστες κάποια στιγμή τον Οκτώβριο;

Α. Η σύντομη απάντηση είναι όχι, από την άποψη του ΠΛΗΡΩΣ Άνοιξε. Θα αναφερθούμε περαιτέρω σε αυτό παρακάτω.

  Ερ.: Όμως, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε 120 ημέρες για την επαναλειτουργία της χώρας!

Α. Ναι και όχι. Η δήλωσή του δεν προοριζόταν ποτέ ως μια σταθερή αντίστροφη μέτρηση για να «ανοίξει» πόσοι αναγνώστες και τουρίστες τη βλέπουν, που θα πετούσαν μέσα, θα κουνούσαν ένα διαβατήριο και την απόδειξη του εμβολιασμού και θα πήγαιναν όπου θέλετε και θα κάνουν ό,τι θέλετε. Αυτό θα είναι κάποια στιγμή μακριά, δυστυχώς, με βάση τις τρέχουσες προτάσεις και τα σχέδια της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης, η οποία εξακολουθεί να είναι υπερβολικά επιφυλακτική. Η δήλωσή του ήταν ότι η χώρα θα άνοιγε επαρχίες και τοποθεσίες που θα μπορούσαν να επιτύχουν τον στόχο του 70% του τοπικού πληθυσμού (με βάση την εγγραφή κατοικιών και τη μόνιμη κατοικία) σε ξένους εμβολιασμένους τουρίστες. Ωστόσο, κάθε επαρχία θα είχε διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους θα ήθελε να το χειριστεί και οι περισσότεροι (με εξαίρεση, προς το παρόν, το Πουκέτ και το Χούα Χιν) έχουν επιλέξει μια μέθοδο «φούσκας και φώκιας» για να αφήσουν τουρίστες, που μερικές φορές ονομάζεται επίσης «ασφαλής». και σφραγισμένο.» Εάν το χρησιμοποιήσετε ως μέτρο στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού, το πρόγραμμα προχωρά τον Οκτώβριο.

  Ε. Ποια είναι η μέθοδος φυσαλίδας και σφράγισης/ασφαλής και σφραγισμένη;

Α. Πρώτον, αυτό είναι διαφορετικό από το Sandbox στο Πουκέτ ή προτείνεται για την Hua Hin (αλλά όχι ακόμη επίσημο!). Είναι περισσότερο παρόμοιο με το πρόγραμμα χρησιμοποιείται επί του παρόντος στο Koh Samui αλλά στην πραγματικότητα είναι κατά κάποιο τρόπο ακόμη πιο αυστηρή.

Το συζητήσαμε σε βάθος και εδώ πρόσφατα για το προτεινόμενο σχέδιο Pattaya.

Εδώ είναι αυτό που περιγράψαμε τη φούσκα και σφραγίσαμε όπως σε αυτό το προαναφερθέν άρθρο:

Ουσιαστικά, αυτό σημαίνει ότι ένας τουρίστας θα πρέπει να μείνει σε ένα θέρετρο που πληροί τα πρότυπα SHA (Διοίκηση Ασφάλειας και Υγείας) στην περιοχή Pattaya για 3-7 ημέρες. Θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τις εγκαταστάσεις και τις εγκαταστάσεις του θέρετρου, αλλά δεν μπορούσαν να εγκαταλείψουν τη συνολική περιοχή. Θα πρέπει επίσης να περάσουν από πολλά στεφάνια στο σπίτι για να φτάσουν εδώ, όπως τεστ Covid-19, απόδειξη εμβολιασμού και πιστοποιητικό έγκρισης από την πλησιέστερη πρεσβεία ή προξενείο της Ταϊλάνδης, καθώς και υποχρεωτική ασφάλιση.

Μετά από δύο τεστ Covid-19 τις πρώτες τρεις έως επτά ημέρες στο θέρετρο, Στη συνέχεια, ο τουρίστας θα μπορούσε να πραγματοποιήσει περιηγήσεις στην περιοχή Pattaya σε εγκεκριμένες τοποθεσίες. Τα πρώτα σημεία που ονομάστηκαν ήταν οι κήποι Nong Nooch, ο λόφος του Βούδα, νησιά, θαλάσσιες δραστηριότητες όπως καταδύσεις, Sanctuary of Truth, Wat Yansangwararam, Khao Kheow Open Zoo, η πλωτή αγορά, Rubber Land, Underwater World και άλλα αξιοθέατα που θα ήταν εύκολο για κάποιον να κοινωνική απόσταση με μικρό κίνδυνο εξάπλωσης του Covid-19. Καμία από αυτές τις εκδρομές δεν θα ήταν «υποχρεωτική» και κάποιος θα μπορούσε απλώς να μείνει στο θέρετρο αν το επιθυμούσε.

Μετά από ένα τελικό τεστ Covid-19, θα επιτρεπόταν κάποιος να ταξιδέψει όπου επιθυμούσε μετά από δεκατέσσερις ημέρες, σύμφωνα με την πρόταση. Αν και μερικοί άνθρωποι σίγουρα θα επέλεγαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ειδικά εκείνοι που μένουν μόνιμα στην εξοχή ή χιονοπουλάκια, πολλοί θα προτιμούσαν να μην μπουν καθόλου σε καραντίνα ή να μπορούν να επισκεφτούν τις τοποθεσίες και τους προορισμούς της επιλογής τους, όπως η διάσημη νυχτερινή ζωή ή τα μπαρ της Pattaya. που δεν έχουν καμία εγγύηση ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν τον Οκτώβριο και επί του παρόντος είναι κλειστά από τις 10 Απριλίου του τρέχοντος έτους.

Λάβετε υπόψη ότι αυτή είναι απλώς η πρόταση της Πατάγια και άλλες προτάσεις επαρχίας θα είναι εντελώς διαφορετικές. Η Pattaya εξετάζει επίσης ένα "Sandbox" για το Koh Larn, αλλά και πάλι, είναι μια πολύ πρώιμη προκαταρκτική πρόταση. Το Koh Samui σκέφτεται επίσης να γίνει ένα αληθινό Sandbox, κάτι που είναι πιθανό να συμβεί, ενδεχομένως και τον Οκτώβριο.

  Ε. Είναι αυτά τα σχέδια με φυσαλίδες και σφραγισμένα σχέδια, όπως το παραπάνω Pattaya, οριστικά και σταθερά και εγγυημένα;

Α. Απολύτως όχι. Είναι μια πρόταση, όπως και τα σχέδια που έχουν γίνει από το Τσιάνγκ Μάι, τη Χούα Χιν και πολλές άλλες περιοχές. Η πρόταση κάθε επαρχίας είναι διαφορετική και έχει εγκριθεί από επιτροπές μεταδοτικών ασθενειών, δημάρχους, κυβερνήτες, αξιωματούχους της Αρχής Τουρισμού της Ταϊλάνδης κ.λπ. Ωστόσο, περιμένουν έγκριση από το Κέντρο Διαχείρισης Κατάστασης Covid-19 (CCSA) και το Υπουργικό Συμβούλιο της Ταϊλάνδης, Το τέλος της ημέρας είναι υπεύθυνο για όλες τις αποφάσεις σχετικά με τα τουριστικά προγράμματα. Πρόκειται να συζητήσουν αυτές τις προτάσεις κάποια στιγμή αργότερα αυτόν τον μήνα σε προγραμματισμένες συναντήσεις στην Μπανγκόκ και να δώσουν αλλαγές ή περαιτέρω έγκριση. Κανένα από αυτά τα σχέδια δεν είναι ακόμη επίσημο, γι' αυτό και υπάρχουν τόσο λίγες πληροφορίες στο διαδίκτυο για αυτά…με εξαίρεση τα ήδη εγκεκριμένα και σε ισχύ σχέδια για το Πουκέτ και το Σαμούι όπως αναφέρθηκε παραπάνω. Από τις 10 Σεπτεμβρίου 2021, όλα τα σχέδια για την Μπανγκόκ, την Πατάγια, τη Χούα Χιν κ.λπ. εξακολουθούν να είναι προτάσεις και δεν έχουν οριστικοποιηθεί με λεπτομέρειες που έχουν δημοσιευθεί και «σταθεί σε πέτρα». Ωστόσο, η κυβέρνηση συνεχίζει να τις ανακοινώνει όπως π.χ ΕΔΏ πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα προχωρήσουν με κάποια μορφή.

  Ερ. Γιατί η Ταϊλάνδη κάνει όλα αυτά τα διαφορετικά σχέδια; Γιατί όχι ένα μόνο σχέδιο για να καλωσορίσουμε πίσω τους εμβολιασμένους τουρίστες;

Α. Καλή ερώτηση. Η σύντομη απάντηση δεν είναι ακόμα έτοιμοι με λίγο περισσότερο από το 17% του πληθυσμού να είναι πλήρως εμβολιασμένο, αν και τώρα γίνεται βαριά δουλειά με 800,000 εμβολιασμούς κατά μέσο όρο την ημέρα τις καθημερινές. Το μεγαλύτερο μέρος του εμβολιασμένου πληθυσμού, ωστόσο, εξακολουθεί να βρίσκεται στις τουριστικές περιοχές της Μπανγκόκ και πολλές επαρχίες, ειδικά οι αγροτικές, μόλις και μετά βίας έχουν αρχίσει. Έως ότου αυτό προχωρήσει περαιτέρω, πιθανότατα μέχρι το τέλος του έτους, δεν θα εφαρμοστεί ένα ενιαίο πρόγραμμα που θα επιτρέπει σε εμβολιασμένους ξένους τουρίστες σε ολόκληρη τη χώρα, καθώς έχουν σημαντικές ανησυχίες για άτομα που ταξιδεύουν σε λιγότερο εμβολιασμένες περιοχές, ειδικά με ηλικιωμένους και ευάλωτους πληθυσμούς όπως στα βορειοανατολικά που δεν έχουν εμβολιαστεί πολύ.

  Ε. Πότε θα ανοίξει πραγματικά η Ταϊλάνδη στους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες, IE. να πετάξουν μέσα, να δείξουν διαβατήριο και απόδειξη εμβολιασμού και να μπορούν να πάνε όπου θέλουν με μηδενική καραντίνα, καραντίνα σε νησί, καραντίνα σε θέρετρο, οποιονδήποτε τύπο ψευδοκαραντίνας, περιορισμούς στις περιοχές ταξιδιού κ.λπ.;

Α. Δεν υπάρχει επίσημη ημερομηνία. Το νωρίτερο είναι πιθανόν τον Ιανουάριο του 2022, αλλά θα μπορούσε να είναι τόσο αργά όσο το Songkran (Απρίλιος 2022). Η Ταϊλάνδη έχει αυξήσει σημαντικά το πρόγραμμα εμβολιασμού της, όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αλλά έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει, ειδικά για επαρχίες εκτός των κανονικών τουριστικών περιοχών. Ο δήμαρχος της Πατάγια δήλωσε πρόσφατα ότι η πρώτη που πιστεύει ότι μια πραγματική επίσκεψη μηδενικής καραντίνας στην Πατάγια θα ήταν επίσης τον Ιανουάριο του 2022. Η Pattaya, ως αποτέλεσμα, εστιάζει κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό για το υπόλοιπο αυτού του οικονομικού έτους και εξετάζει τον διεθνή τουρισμό για το επόμενο έτος.

  Ερ. Θα επιτραπεί να ανοίξουν μπαρ, διασκέδαση, νυχτερινή ζωή, gogos, κλαμπ, συναυλίες, ποτά σε εστιατόρια, τουριστικά αξιοθέατα κ.λπ. όλα αυτά τον Οκτώβριο σε αυτά τα μέρη που «ανοίγουν» όπως η Πατάγια και η Μπανγκόκ;

Α. Αυτή είναι μια απόφαση που πρέπει να λάβει η CCSA. Επί του παρόντος, τα μπαρ και τα κέντρα διασκέδασης παραμένουν κλειστά σε όλη τη χώρα (αν και τα επίπεδα επιβολής ποικίλλουν, ειδικά στα νησιά, αλλά επιβάλλονται αρκετά αυστηρά στην Πατάγια και την Μπανγκόκ.) Έχουν κλείσει από τις 10 Απριλίου του τρέχοντος έτους. Η CCSA ορίζει χρωματικά κωδικοποιημένες ζώνες στην Ταϊλάνδη με βάση αυτό που θεωρούν ως το τρέχον επίπεδο κινδύνου σε μια επαρχία. Αυτό ΔΕΝ βασίζεται μόνο στα κρούσματα, αλλά και στα επίπεδα εμβολιασμού, τη χωρητικότητα του νοσοκομείου, τα τρέχοντα επίπεδα νοσηλείας, τα επίπεδα ΜΕΘ κ.λπ. Μέχρι στιγμής, η CCSA έχει λάβει μια πολύ συντηρητική και προσεκτική στάση σε αυτούς τους τύπους χώρων. Το Πουκέτ είναι πολύ εμβολιασμένο και όμως αυτοί οι χώροι είναι επίσης κλειστοί (νομικά, πάλι, δεν μιλάμε για μη επιβολή/παράνομο).

  Ε. Θα πρέπει να φοράω μάσκα;

Α. Προς το παρόν, αυτή η απάντηση φαίνεται να είναι ναι. Ναι, αυτό περιλαμβάνει εκτός και τεχνικά στην παραλία ή οδήγηση με περισσότερα από ένα άτομα. Ναι, έστω και εμβολιασμένος. Η επιβολή, όπως πάντα, μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την περιοχή.

  Ερ. Μπορούν ακόμα να επισκέπτονται ανεμβολίαστοι τουρίστες;

Α. Ναι. Ωστόσο, πρέπει να περάσουν, από τώρα, μια δεκατεσσάρων ημερών καραντίνα, κυρίως στην Μπανγκόκ και την Πατάγια, σε ένα ξενοδοχείο καραντίνας και διάφορα άλλα χαρτιά και κρίκους. Υπάρχει κάποια πρώιμη συζήτηση για μείωση του αριθμού των ημερών καραντίνας, αλλά τίποτα οριστικό αυτή τη στιγμή. Αυτή είναι, αυτή τη στιγμή, μια αυστηρή καραντίνα «στο δωμάτιο» χωρίς ελευθερία κινήσεων.

  Ε. Χρειάζομαι ακόμα πιστοποιητικό εισόδου για επίσκεψη;

Α. Προς το παρόν, ναι, και αυτό είναι ένα σημαντικό εμπόδιο για πολλούς ανθρώπους, καθώς απαιτεί έγγραφα, επίσκεψη/επαφή με πρεσβείες, προξενεία κ.λπ. μέρος για την Ταϊλάνδη. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια σταθερή συζήτηση για να αρθεί αυτό και να αντικατασταθεί με νόμους για τις μεταδοτικές ασθένειες στο κάπως εγγύς μέλλον, αλλά χωρίς καμία σταθερή εγγυημένη ημερομηνία. Μόλις απορριφθεί, θα γίνει πολύ πιο εύκολη η άφιξη, αν και οι άνθρωποι θα πρέπει να πληρούν άλλες απαιτήσεις.

 Ερ. Χρειάζομαι ακόμα ασφάλεια, τεστ πριν φτάσω κ.λπ.;

Α. Ναι, αν και αυτά τα μέτρα εξετάζονται και αλλάζουν συνεχώς.

  Ε. Πρέπει ακόμα να κάνω πολλαπλά τεστ Covid-19 με δικά μου έξοδα κατά τη διάρκεια του sandbox/ασφαλούς και σφραγισμένου/κλπ. πρόγραμμα?

Α. Ναι. Προς το παρόν. Αυτό θα μπορούσε επίσης να αλλάξει και υπάρχουν συζητήσεις γύρω από αυτό επίσης. Τα δεδομένα από το Phuket Sandbox δείχνουν ότι οι ξένοι εμβολιασμένοι τουρίστες είναι απίστευτα χαμηλού κινδύνου όσον αφορά τη μεταφορά και τη διάδοση του ιού. Εξετάζουν το ενδεχόμενο αλλαγής ορισμένων από αυτές από πιο ακριβές δοκιμές RT-PCR σε γρήγορες δοκιμές αντιγόνου, οι οποίες θα είναι σημαντικές εξοικονομήσεις για έναν πιθανό επισκέπτη/τουριστή.

  Ε. Πρέπει να πληρώσω εκ των προτέρων για το ξενοδοχείο μου, την ασφάλιση, τις εξετάσεις κ.λπ.;

Α. Ναι, εφόσον το COE παραμένει σε ισχύ. Ορισμένα από αυτά, όπως η ασφάλιση, πιθανότατα θα παραμείνουν ως απαίτηση ακόμη και μετά την κατάργηση του COE.

  Ε. Εάν βγω θετικός στον Covid-19, πρέπει να πάω σε νοσοκομείο/τομείο υπαίθρου/απομόνωση/νοσοκομείο/κλπ με δικά μου έξοδα.;

Α. Ναι. Αυτό είναι άλλο ένα εμπόδιο για τους ταξιδιώτες που γνωρίζουν ότι θα πρέπει να κάνουν πολλαπλά τεστ Covid-19 σύμφωνα με τα τρέχοντα σχέδια και ότι εάν είναι θετικοί θα πρέπει να απομονωθούν, ενδεχομένως σε νοσοκομείο, με δικά τους έξοδα (ή ασφάλιση). Στο 0.32 τοις εκατό των τουριστών στο Πουκέτ που επισκέπτονται το sandbox είναι θετικοί, η πιθανότητα είναι απίστευτα χαμηλή για τους εμβολιασμένους ξένους τουρίστες να το κάνουν αφού έχουν ήδη κάνει δοκιμές και προετοιμάζονται στη χώρα τους για να έρθουν, αλλά είναι δυνατό.

  Ε. Εάν κάποιος κοντά μου στο αεροπλάνο βγει θετικός, πρέπει επίσης να απομονωθώ/να πάω σε νοσοκομείο/νοσοκομείο/κ.λπ. ακόμα κι αν είμαι αρνητικός;

Α. Αυτό είναι πιο δύσκολο να απαντηθεί και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από πολλούς παράγοντες, σύμφωνα με τις αρχές της Ταϊλάνδης. Αλλά εξακολουθεί να είναι ένας κίνδυνος, αν και πολύ, πολύ μικρός, και συνέβη σε μερικούς ανθρώπους στο Sandbox του Πουκέτ.

  Ε. Τα τρέχοντα σχέδια απαιτούν παρακολούθηση των κινήσεών μου;

Α. Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Η μακροσκελής απάντηση είναι ότι εξαρτάται από την πρόταση της επαρχίας και της τοποθεσίας, αλλά θα χρειαστεί να έχετε εγκατεστημένη μια από τις πλατφόρμες της Ταϊλάνδης στο τηλέφωνό σας τουλάχιστον για την πρώτη περίοδο της επίσκεψής σας.

  Ε. Μπορώ να ταξιδέψω ελεύθερα σε άλλες επαρχίες χωρίς καραντίνα αφού έχω περάσει τις δεκατέσσερις μέρες μου στην Πατάγια, την Μπανγκόκ, το Πουκέτ κ.λπ.;

Α. Κάθε επαρχία έχει τους δικούς της μοναδικούς κανόνες και με βάση την κατάσταση με τον Covid-19 σε κάθε επαρχία μπορεί να διαφέρουν. Μερικοί, δυστυχώς, μπορεί να χρειαστούν περαιτέρω δοκιμές ή ακόμα και καραντίνα, ανεξάρτητα από το αν μόλις είχατε ολοκληρώσει μια παρόμοια διαδικασία σε άλλη επαρχία. Το Chonburi, ωστόσο, επί του παρόντος δεν έχει απαιτήσεις για καραντίνα ή περιορισμούς εισόδου.

  Ερ. Όλα αυτά είναι τόσο απογοητευτικά. Τι πιστεύετε για όλα αυτά;

Καλύψαμε τις δικές μας σκέψεις σε ένα άρθρο εδώ.

Αυτό ολοκληρώνει αυτόν τον έλεγχο στοιχείων. Καταλαβαίνουμε ότι οι απαντήσεις που δίνονται εδώ είναι πιθανό να μην ήθελαν να ακούσουν εκείνοι οι άνθρωποι, ωστόσο, είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός που ανοίγουν πολλοί περισσότεροι τομείς και είναι ένα ακόμη βήμα (αν και μικρότερο από ό,τι πολλοί επιθυμούν) προς μεγαλύτερα ανοίγματα και αυτό που θα σκεφτόταν ο μέσος άνθρωπος μια «πλήρη» επαναλειτουργία με ελάχιστη ταλαιπωρία, γραφειοκρατία, περιορισμούς και κανόνες. Λάβετε υπόψη ότι ένα σημαντικό μέρος της χώρας εξακολουθεί να μην έχει εμβολιαστεί, επομένως προσπαθούν να ανοίξουν μόνο τις περιοχές που είναι, ενώ έχετε κατά νου ότι η χώρα εξακολουθεί επίσης να καταγράφει χιλιάδες κρούσματα Covid-19 την ημέρα, με δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μπανγκόκ και το Chonburi εξακολουθούν να είναι πηγές υψηλής μόλυνσης. Φροντίστε τον εαυτό σας και ελπίζουμε να σας δούμε σύντομα!

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3.86 (7 ψήφους)
Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/