Ο Pongsakorn Paeyo κερδίζει το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ταϊλάνδης στον αγώνα με αναπηρικό καροτσάκι των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο την Κυριακή

Εθνική -

Ο Ταϊλανδός δρομέας με αναπηρικό αμαξίδιο Pongsakorn "Korn" Paeyo κέρδισε το χρυσό μετάλλιο μετά τη νίκη του στον αγώνα αναπηρικών αμαξιδίων 400 μέτρων T53 ανδρών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την Κυριακή 29 Αυγούστου.

Ο Πονγκσακόρν έφτασε επίσης στη γραμμή τερματισμού με νέο παραολυμπιακό ρεκόρ 46.61, σηματοδοτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο της Ταϊλάνδης και το τέταρτο μετάλλιο των Ταϊλανδών αθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο του 2020.

Ο Pichet Krungget, ο άλλος Ταϊλανδός δρομέας με αναπηρικό αμαξίδιο που συμμετείχε επίσης στον ίδιο διαγωνισμό, τερμάτισε στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 49.96.

Ο Pongsakorn θα συμμετάσχει σε δύο άλλα προγράμματα αγώνων αυτή την εβδομάδα. 100μ Τ53 την Τετάρτη και 800μ Τ53 την επόμενη μέρα.

Μέχρι στιγμής, η Ταϊλάνδη έχει κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο, ένα ασημένιο και τρία χάλκινα από την πρώτη μέρα των Παραολυμπιακών Αγώνων στις 24 Αυγούστου.

Ένας άλλος Ταϊλανδός δρομέας με αναπηρικό αμαξίδιο Athiwat Paeng-nuea κέρδισε ένα ασημένιο μετάλλιο στον αγώνα αναπηρικών αμαξιδίων T54 400m την ίδια μέρα, περνώντας τη γραμμή τερματισμού με 45.73, που ήταν μόλις 0.01 δευτερόλεπτα πίσω από τον Daniel Romanchuk των ΗΠΑ.

Η Zhou Jingjing από την Κίνα (αριστερά) συγχαίρει την Ταϊλανδή ξιφομάχο με αναπηρικό αμαξίδιο Saysunee Jana για τη νίκη της στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα ατομικής κατηγορίας Β στις γυναίκες epee στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο την Πέμπτη.

Η Ταϊλανδή ξιφομάχος με αναπηρικό αμαξίδιο Saysunee Jana κέρδισε το πρώτο μετάλλιο της Ταϊλάνδης την περασμένη Πέμπτη στον αγώνα για το χάλκινο μετάλλιο της ατομικής κατηγορίας Β των γυναικών epee.

Άλλα δύο χάλκινα μετάλλια κέρδισαν ο παίκτης της επιτραπέζιας αντισφαίρισης του Para Rungroj Thainiyom στον ημιτελικό της κατηγορίας 6 του απλού ανδρών την Παρασκευή και ο δρομέας Putaret Khongrak στον αγώνα ανδρών 5,000 μέτρων T54 με αμαξίδιο το Σάββατο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.