Συνελήφθησαν 35 διαδηλωτές, τραυματίστηκαν 2 αξιωματούχοι κατά τη διάρκεια έντονης σύγκρουσης στο Ντιν Ντενγκ, η αστυνομία καλεί 118 διαδηλωτές για νομικές ενέργειες

ΦΩΤΟ: Ταϊλανδοί Δικηγόροι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (TLHR)

Μπανγκόκ -

Περίπου 35 διαδηλωτές συνελήφθησαν και εκδόθηκαν 118 κλήσεις για διαδηλωτές και ηγέτες μετά από έντονη σύγκρουση στην οδό Vibhavadi Rangsit, χθες, 22 Αυγούστου, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας (MPB).

Σήμερα, 23 Αυγούστου 2021, ήταν η πρώτη μέρα σε οκτώ ημέρες που δεν είχε προγραμματιστεί διαμαρτυρία στην Μπανγκόκ, αν και μια μικρή ομάδα διαδηλωτών συνέχισε να αντιμετωπίζει την αστυνομία αργά το βράδυ της Δευτέρας.

Ο αναπληρωτής επίτροπος και εκπρόσωπος του MPB, Piya Tawichai, είπε στους δημοσιογράφους σήμερα το πρωί ότι μια ομάδα διαδηλωτών που αυτοαποκαλούνταν «Thalu Gas» άρχισε να συγκεντρώνεται στο Sam Liam Din Daeng Junction γύρω στις 5:00 μ.μ. Αυτή η ομάδα δεν έχει παρουσιάσει κανένα σημαντικό αίτημα, σύμφωνα με την αστυνομία, και δεν φαίνεται να θέλει να διαπραγματευτεί με την αστυνομία.

Η αστυνομία τους προειδοποίησε να σταματήσουν τέτοιες ενέργειες καθώς παραβιάζουν το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης της χώρας για τον έλεγχο του κορωνοϊού Covid-19, το οποίο περιορίζει όλες τις συγκεντρώσεις σε πέντε άτομα ή λιγότερο, οι διαδηλωτές, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να πετούν βίαια κροτίδες, βόμβες πινγκ πονγκ και χειροποίητοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στους αξιωματούχους. Στη συνέχεια, η αστυνομία έπρεπε να προχωρήσει στην ομάδα για να διατηρήσει την ειρήνη και την τάξη, σύμφωνα με τη συνέντευξη Τύπου.

Συνολικά 35 διαδηλωτές αιχμαλωτίστηκαν στον χώρο διαμαρτυρίας, κατασχέθηκαν 20 μοτοσικλέτες, μαζί με έναν αριθμό πυροβόλων όπλων, εκρηκτικών και άλλων όπλων. Την ίδια ώρα, περίπου δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν ενώ αρκετές δημόσιες και ιδιωτικές περιουσίες και ο ιδιωτικός τομέας υπέστησαν μερικές ζημιές.

«Τέτοιες συμπεριφορές των διαδηλωτών θεωρείται ότι παραβιάζουν το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης και τον Νόμο για τις Μεταδοτικές Ασθένειες για την πρόληψη της εγχώριας εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19», πρόσθεσε ο Piya.

Εικόνα
ΦΩΤΟ: Ταϊλανδοί Δικηγόροι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (TLHR)

Επί του παρόντος, το Γραφείο Μητροπολιτικής Αστυνομίας έχει εκδώσει τώρα 118 πρόσθετες κλήσεις για διαδηλωτές από τον Ιούλιο έως τον Αύγουστο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο. 16 από αυτά εκδόθηκαν για ηγέτες διαμαρτυρίας για παραβίαση του νόμου περί έκτακτης ανάγκης, του νόμου περί μεταδοτικών ασθενειών, του νόμου περί οδικής κυκλοφορίας, του νόμου καθαριότητας και του νόμου για τον ενισχυτή. Άλλες 102 κλήσεις αφορούσαν διαδηλωτές που κατηγορήθηκαν για παράβαση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης.

«Για τους βίαιους διαδηλωτές, οι αξιωματούχοι θα ζητούσαν από το δικαστήριο εντάλματα σύλληψης με τις κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών, εμπρησμού, διάπραξης μυστικής εταιρείας και εγκληματικής ένωσης, συγκεντρώσεων 10 ή περισσότερων ατόμων και πρόκλησης χάους στη χώρα», κατέληξε.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
3 (2 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.