Για όγδοη συνεχόμενη ημέρα συνεχίζονται οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Matichon Online

Μπανγκόκ -

Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα, 22 Αυγούστου, για μια διαδήλωση υπό την ηγεσία της ομάδας «Thalu Fah» και αντικυβερνητικών δραστηριοτήτων από τη διασταύρωση Kok Woa μέχρι το μνημείο της Δημοκρατίας στην Μπανγκόκ. Αυτή ήταν η όγδοη συνεχόμενη ημέρα διαδηλώσεων στην πρωτεύουσα.

Η ομάδα παρατάχθηκε στη διασταύρωση Kok Wua γύρω στις 3:00 μ.μ. πριν βαδίσουν 400 μέτρα στη λεωφόρο Ratchadamnoen, όπου θα πραγματοποιούσαν διαμαρτυρία υπέρ της δημοκρατίας «Ημέρα του αθλητισμού» και συμβολικές δραστηριότητες για να ζητήσουν την παραίτηση του Πρωθυπουργού ως απάντηση στην αποτυχία του, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, όσον αφορά την κατάσταση του Covid-19 διαχείριση στην Ταϊλάνδη.

Πριν από την προγραμματισμένη ώρα διαμαρτυρίας, εγκαταστάθηκαν βαριές γραμμές εμπορευματοκιβωτίων στη διασταύρωση της γέφυρας Phan Phiphop Lila, που οδηγεί στο Grand Palace. Οι δρόμοι κατά μήκος του Ratchadamnoen Nok έκλεισαν και παρατηρήθηκαν αστυνομικές δυνάμεις να σταθμεύουν στην περιοχή.

Εικόνα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Ο πρώην υποστηρικτής της κυβέρνησης, ο οποίος έγινε ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας, Tanat "Looknut" Thanakitamnuay ήταν επίσης παρών στον σημερινό χώρο διαμαρτυρίας μετά τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του μάτι από, όπως είπε, δακρυγόνο κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταστολής την περασμένη εβδομάδα. Παρά το γεγονός ότι έχασε οριστικά την όρασή του, είπε στους δημοσιογράφους ότι θα συνεχίσει να συμμετέχει στη διαμαρτυρία και να υποστηρίζει τις ιδεολογίες υπέρ της δημοκρατίας μέχρι τέλους.

Στο χώρο διοργανώθηκαν πολλοί αθλητικοί και παραδοσιακοί αγώνες όπως διελκυστίνδα, ποδόσφαιρο, χτύπημα γλάστρας με τα μάτια, κ.λπ. με εικόνες κοροϊδίας του Πρωθυπουργού και άλλων μελών της κυβέρνησης. Οι αγώνες και η συγκέντρωση διακόπηκαν γύρω στις 7:26. αφού άναψαν πυροτεχνήματα στον ουρανό πίσω από το Μνημείο της Δημοκρατίας. Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική, παρά το γεγονός ότι σύμφωνα με την αστυνομία της Μπανγκόκ αντιτίθεται στο ισχύον Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης και στις Διαταγές Μεταδοτικών Ασθενειών που απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις περισσότερων από πέντε ατόμων στην Μπανγκόκ, λόγω του Covid-19. Το TPN media δεν υπολογίζει το μέγεθος του πλήθους, αλλά το πλήθος είχε περισσότερα από πέντε άτομα παρόντα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Matichon Online

Εν τω μεταξύ, μια άλλη ομάδα διαδηλωτών, που αυτοαποκαλούνταν «Thalu Gas», συγκεντρωνόταν στη διασταύρωση Sam Liam Din Daeng και στην οδό Vibhavadi Rangsit από τις 4:40 μ.μ. Εδώ σημειώθηκαν τις τελευταίες οκτώ ημέρες συνεχιζόμενες συγκρούσεις μεταξύ αυτής της ομάδας και της αστυνομίας. Ο Thalu Fah και άλλες ομάδες διαμαρτυρίας υπέρ της δημοκρατίας έχουν αποστασιοποιηθεί από αυτήν την ομάδα διαδηλωτών που συνεχίζουν να τηρούν μια πιο σκληρή, επιθετική στάση κατά των αρχών επιβολής του νόμου.

Η αρχική σύγκρουση σημειώθηκε όταν οι διαδηλωτές, σύμφωνα με πληροφορίες, άρχισαν να πετούν κροτίδες και χειροποίητες εκρήξεις σε εμπορευματοκιβώτια φορτίου που ήταν εγκατεστημένα μπροστά από το Πρώτο Σύνταγμα Πεζικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, έριξαν επίσης μερικές κροτίδες στο τμήμα μπάντας του Βασιλικού Στρατού της Ταϊλάνδης.

Από τις 5:26 μ.μ., ένας από τους διαδηλωτές φέρεται να πυροβολήθηκε με σφαίρα από καουτσούκ στο κεφάλι του, με αποτέλεσμα ορισμένοι από αυτούς να επιστρέψουν. Παρόλα αυτά, περισσότερες σφαίρες από καουτσούκ και κανόνια νερού εκτοξεύτηκαν κατά των διαδηλωτών καθώς η αστυνομία προσπαθούσε να καταλάβει την περιοχή. Ορισμένοι διαδηλωτές φέρεται να αντέδρασαν πετώντας περισσότερες βόμβες πινγκ-πονγκ. Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε, με τις δύο πλευρές να κατηγορούν την άλλη για κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Εικόνα
ΦΩΤΟ: Ταϊλανδοί Δικηγόροι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (TLHR)

Από τις 6:27 μ.μ., η αστυνομία απέκλεισε το κεφάλι και το τέλος του δρόμου και περικύκλωσε την περιοχή πριν αιχμαλωτίσει τουλάχιστον 25 διαδηλωτές, άνδρες και γυναίκες, στο σημείο. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη σειρά συλλήψεων σε μια διαδήλωση μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία της Μπανγκόκ. Αυτό περιελάμβανε την αστυνομία, με βάση το βίντεο που εμφανίστηκε, να σταματά βίαια μοτοσυκλέτες με ομάδες διαδηλωτών να προσπαθούν να αποφύγουν την επιβολή του νόμου.

Από τις 7:00 μ.μ., περισσότεροι διαδηλωτές έφτασαν στη διασταύρωση Din Daeng για να αντιμετωπίσουν την αστυνομία. Στη συνέχεια, η αστυνομία χρησιμοποίησε τα φορτηγά με κανόνια νερού και το LRAD (ηχητικός θόρυβος) για να διαλύσει την ομάδα. Ωστόσο, οι διαδηλωτές δεν έδειξαν σημάδια υποχώρησης και συνέχισαν να πετούν αντικείμενα προς τη δύναμη.

Από τις 10:00 μ.μ., η αστυνομία με φορτηγά και φορτηγά συνέχισε να συγκεντρώνει διαδηλωτές στην περιοχή Ντιν Ντενγκ, μία ώρα μετά την υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας που σχετίζεται με τον Covid-19 στην πρωτεύουσα. Η συντριπτική πλειονότητα των διαμαρτυριών, ωστόσο, είχε τελειώσει για την ημέρα. Αυτό ακολούθησε μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που άναψαν φωτιές και χρησιμοποίησαν βόμβες μολότοφ στην περιοχή.

Θα παρέχουμε οποιεσδήποτε περαιτέρω ενημερώσεις και θα συνοψίσουμε τα γεγονότα της σημερινής βραδιάς, όσον αφορά οποιονδήποτε συλληφθεί ή τραυματιστεί, αύριο.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.