Καθώς οι διαδηλώσεις στην Μπανγκόκ συνεχίζονται, εξέχοντες ηγέτες διαδηλώσεων παραμένουν στη φυλακή, αρνούνται την εγγύηση και πολλά άλλα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Μπανγκόκ -

Το κίνημα υπέρ της δημοκρατίας στην Ταϊλάνδη, ειδικά στην Μπανγκόκ, έχει ενταθεί από τις αρχές του μήνα με πολλά σημαντικά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και ηγετών διαμαρτυρίας. Το TPN Media συνόψισε όσα είχαν περάσει πρόσφατα κατά τη διάρκεια του αγώνα τους για να επιτύχουν τα πολιτικά τους αιτήματα.

Την Κυριακή, τρεις ηγέτες διαδηλώσεων που κρατήθηκαν πρόσφατα, ο Parit "Penguin" Chiwarak, ο Sirichai "New" Nathuang και ο Promsorn "Fah" Veerathamjaree, βρέθηκαν θετικοί στον Covid-19. Πιστεύεται ότι είχαν μολυνθεί ενώ κρατούνταν στην Περιφερειακή Φυλακή Thanyaburi αφού κατηγορήθηκαν για παραβιάζοντας το Έκτακτο Διάταγμα για συγκέντρωση υπέρ της δημοκρατίας στις 2 Αυγούστου.

Οι υποστηρικτές της δημοκρατίας εξέφρασαν ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του Penguin καθώς έπασχε επίσης από άσθμα. Επιπλέον, οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι του αρνήθηκαν να μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Thammasat για θεραπεία, σύμφωνα με δήλωση του δικηγόρου του, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να αναφέρουν ανησυχίες για την ασφάλεια χωρίς να διευκρινίσουν.

ΦΩΤΟ: Daily News

Ο εκπρόσωπος του Τμήματος Διορθώσεων Thawatchai Chaiwat αποκάλυψε τα αποτελέσματα ακτινογραφίας πνευμόνων του Penguin που διεξήχθησαν τη Δευτέρα, 16 Αυγούστου, ότι υπήρχαν ελαφρές διηθήσεις στον δεξιό πνεύμονά του, με αποτέλεσμα η θεραπεία να είναι λιγότερο αποτελεσματική από το αναμενόμενο. Όσο για τη συγγενή του νόσο, μια συσκευή εισπνοής και ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται για το βασικό άσθμα του παρείχε ο δικός του γιατρός.

«Το Σωφρονιστικό Τμήμα και το Σωφρονιστικό Νοσοκομείο στοχεύουν στην παροχή ιατρικών και δημόσιας υγείας υπηρεσιών σε κρατούμενους με τυποποιημένη τεχνολογία και εξοπλισμό. Ως εκ τούτου, καλέσαμε το κοινό να έχει εμπιστοσύνη στη θεραπεία μας και στο σύστημα υγείας μας», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Επιπλέον, το Επαρχιακό Δικαστήριο του Thanyaburi την Τετάρτη 18 Αυγούστου αρνήθηκε και τους εννέα συλληφθέντες διαμαρτυρίας για δεύτερη φορά την εγγύηση, για παρόμοιους λόγους που ενήργησαν άφοβα κατά του νόμου και των δημοσίων τάξεων της Ταϊλάνδης για να αποτρέψουν την εξάπλωση του Covid-19 στο Βασίλειο.

Εν τω μεταξύ, πρώην υποστηρικτής της κυβέρνησης έγινε ακτιβιστής υπέρ της δημοκρατίας Tanat "Looknut" Thanakitamnuay ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο δεξί του μάτι από δακρυγόνο κατά τη διάρκεια της αστυνομικής καταστολής την περασμένη Παρασκευή, 13 Αυγούστου επρόκειτο να καταθέσει νομικές κατηγορίες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων αφού έχασε οριστικά την όρασή του, λέγοντας ότι οι αρχές απέτυχαν κρίσιμα να ακολουθήσουν το διεθνές πρότυπο της εκτόξευσης δακρυγόνων.

Η οικογένεια Thanakitamnuay ανακοίνωσε αργότερα ότι υποσχέθηκε να προβεί σε όλες τις ποινικές, αστικές και άλλες νομικές ενέργειες κατά οποιωνδήποτε υπεύθυνων ατόμων ή/και οργανώσεων που εμπλέκονται στην αντιεπαγγελματική διασπορά, όπως ισχυρίζεται η οικογένεια.

Δυστυχώς, ο Looknut δεν ήταν ο μόνος που τραυματίστηκε σοβαρά στις πρόσφατες διαδηλώσεις. Ένας 14χρονος διαδηλωτής βρισκόταν ακόμα σε κώμα στο νοσοκομείο Rajavithi αφού φέρεται να πυροβολήθηκε στην περιοχή του λαιμού/κεφαλιού του κατά τη διάρκεια της διασποράς τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, με μια σφαίρα που βρέθηκε στο εγκεφαλικό του στέλεχος.

Καθώς η αστυνομία αρνήθηκε τη χρήση πραγματικών σφαιρών, ο αναπληρωτής επίτροπος Piya Tawichai της αστυνομίας του μετρό πρόσθεσε ότι ένας άλλος νεαρός έφηβος που επίσης πυροβολήθηκε στο σημείο είπε στους αξιωματούχους ότι οι φερόμενοι ως πυροβολητές που φέρεται να χρησιμοποίησαν πραγματικές σφαίρες δεν ήταν αστυνομικοί αλλά προέρχονταν από άλλη ομάδα εφήβων που δεν γνώριζε. Το περιστατικό βρίσκεται ακόμη υπό διερεύνηση.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Για να αποτρέψει πιθανές βίαιες συγκρούσεις με τη δύναμη, το Γραφείο Διερεύνησης του Κυβερνοεγκλήματος (CCIB) χθες, 19 Αυγούστου, πραγματοποίησε μια μεγάλη καταστολή με κροτίδες και συνέλαβε τρεις υπόπτους που φέρεται να πούλησαν και μοίρασαν γιγαντιαία κροτίδες και χειροποίητες βόμβες στους διαδηλωτές για να εμποδίσουν και να τραυματίσουν το πλήθος- έλεγχος της αστυνομίας στη διασταύρωση Sam Liam Din Daeng για αρκετές ημέρες.

Πρόσφατα, οι διαμαρτυρίες υπέρ της δημοκρατίας πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα σχεδόν κάθε μέρα και θα πραγματοποιούνταν πιο συχνά, παρά τις τρέχουσες εφαρμογές του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης και του νόμου περί μεταδοτικών ασθενειών που απαγορεύουν κάθε μορφής συγκεντρώσεις, κυρίως για να ζητήσουν την παραίτηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του. καθώς, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, είχαν αποτύχει τρομερά να διαχειριστούν την κατάσταση του Covid-19 και τη διαχείριση του εμβολίου.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Ακολουθήστε μας στο Facebook,

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (2 ψήφους)
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.