RECAP: Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές πραγματοποιούν πορείες, συγκεντρώσεις, σύγκρουση με τις αρχές επιβολής του νόμου στην Μπανγκόκ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Μπανγκόκ -

Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας του «Thalu Fah» οργάνωσαν άλλη μια συγκέντρωση στο Μνημείο της Νίκης στην Μπανγκόκ και αρχικά σχεδίασαν μια πορεία προς το σπίτι του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης για να ασκήσουν πίεση στην παραίτησή του για δύο συνεχόμενες ημέρες σήμερα το απόγευμα, 16 Αυγούστου.

Το πλήθος των διαδηλωτών συνέρρευσε στον δρόμο Phayathai γύρω στις 3:00 μ.μ. και διοργανώνουν αντικυβερνητικές ομιλίες και συμβολικές παραστάσεις προτού σχεδιάσουν να βαδίσουν προς την κατοικία του πρωθυπουργού στο Α' Σύνταγμα Πεζικού.

Εν τω μεταξύ, στη διασταύρωση Sam Liam Din Deang, κοντέινερ φορτίου και φράχτες από συρματοπλέγματα τοποθετήθηκαν στη διασταύρωση για να εμποδίσουν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν στον προορισμό τους. Εδώ σημειώθηκαν πολλαπλές αντιπαραθέσεις μεταξύ της αστυνομίας και μιας μικρής ομάδας επιθετικών διαδηλωτών την περασμένη εβδομάδα.

Εικόνα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Από τις 4:15, οι διοργανωτές διαμαρτυρίας «Thalu Fah» είχαν ανακοινώσει έναν νέο προορισμό-έκπληξη και ξεκίνησαν μια προγραμματισμένη πορεία προς το Κυβερνητικό Μέγαρο προκειμένου να αποφευχθεί η πιθανή σύγκρουση με τις ένοπλες δυνάμεις της αστυνομίας κοντά στο σπίτι του Πρωθυπουργού.

Εικόνα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Η ομάδα φέρεται να έφτασε στη γέφυρα Chamai Maruchet κοντά στο Κυβερνητικό Μέγαρο, όπου είχαν ήδη τοποθετηθεί οδοφράγματα, βαριές αστυνομικές δυνάμεις και φορτηγά με κανόνια νερού, καθώς η αστυνομία φαινομενικά περίμενε την κίνηση και παρέμενε ένα βήμα πριν από τους διαδηλωτές. Η αστυνομία τους είχε ζητήσει να διαλυθούν μέσα σε πέντε λεπτά καθώς παραβίαζαν το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης και τον Νόμο για τις Μεταδοτικές Ασθένειες.

Λόγω του Covid-19, όλες οι συγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις, συγκεντρώσεις και διαμαρτυρίες άνω των 5 ατόμων απαγορεύονται στην Μπανγκόκ. Οι αρχές ισχυρίζονται ότι αυτό δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική, αλλά για να σταματήσει την εξάπλωση του ιού Covid-19. Οι διαδηλωτές διαφωνούν, ισχυριζόμενοι ότι έχουν το δικαίωμα να ακούγεται η φωνή τους και λαμβάνουν προφυλάξεις για τον Covid-19, όπως να φορούν μάσκες και να χρησιμοποιούν απολυμαντικό χεριών.

Από τις 5:51 μ.μ., αναφέρθηκε η πρώτη χρήση δακρυγόνων στον χώρο διαμαρτυρίας μετά από αυτό που περιγράφεται από μάρτυρες ως μια μικρή ομάδα διαδηλωτών που προσπάθησε να καταρρίψει οδοφράγματα της αστυνομίας. Αυτό συνέβη παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές διαμαρτυρίας καλούσαν συνεχώς για ειρήνη και τους διαδηλωτές να μην εμπλακούν με την αστυνομία. Ως εκ τούτου, ο διοργανωτής του Thalu Fah είχε ακυρώσει τη διαδήλωση λίγο αργότερα. Μερικοί από τους εναπομείναντες διαδηλωτές προσπάθησαν να φτάσουν στην πρώτη γραμμή της αστυνομίας και να αντεπιτεθούν, ενώ κάποιοι προσπαθούσαν να τους πουν να διαλυθούν καθώς είχε ήδη τελειώσει η διαδήλωση.

Εικόνα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Περισσότερες βαριές δυνάμεις έφτασαν στη διασταύρωση Sam Liam Din Deang όπου συγκεντρώνονταν ορισμένοι ανεξάρτητοι διαδηλωτές μετά το τέλος της διαδήλωσης Thalu Fah. Από τις 7:13 μ.μ., φέρεται να εκτοξεύτηκαν κανόνια νερού υψηλής πίεσης με δεμένα δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών από την οδό Din Daeng, ενώ φέρεται να αντεπιτίθενται πετώντας κροτίδες και πυροβολώντας συσκευές flashbang.

Ταϊλανδικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας νεαρός Ταϊλανδός τραυματίστηκε από βλήμα στην περιοχή του λαιμού του αργά σήμερα το βράδυ γύρω στις 10:00, πιθανότατα από πυροβολισμό, αν και αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Υπάρχουν μικτές αναφορές σχετικά με το περιστατικό και το τι συνέβη, συμπεριλαμβανομένης της κατάστασης του θύματος, θα παράσχουμε περαιτέρω ενημερώσεις αύριο το πρωί, καθώς αυτή είναι μια ιστορία που εξελίσσεται. Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Rajavithi για ιατρική βοήθεια. Η αστυνομία του Ντιν Ντενγκ έχει ήδη δηλώσει ότι, σύμφωνα με τους ίδιους, δεν πυροβόλησαν ζωντανές σφαίρες και μόνο σφαίρες από καουτσούκ.

Αυτό το περιστατικό συνέβη κοντά στο αστυνομικό τμήμα Din Daeng, σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, καθώς διαδηλωτές και αστυνομία συνέχισαν να έρχονται αντιμέτωποι παρά την υποχρεωτική απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 4:00 π.μ.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.