Διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας «Thalu Fah» συγκεντρώθηκαν ξανά σήμερα στην Μπανγκόκ για να απαιτήσουν την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Μπανγκόκ -

Οι διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας υπό το κίνημα «Thalu Fah» συγκεντρώθηκαν ξανά στο Μνημείο της Νίκης της Μπανγκόκ σήμερα το απόγευμα, 13 Αυγούστου, για να απαιτήσουν την άμεση παραίτηση του πρωθυπουργού Prayuth Chan-O'Cha.

Ακολουθεί η ανακεφαλαίωση της σημερινής μας διαμαρτυρίας.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε γύρω στις 3:30. με ομιλίες και συμβολική παράσταση πετώντας φρούτα στο δρόμο και πυρπολώντας τους για να δείξουν πώς οι αγρότες φέρεται να είχαν επηρεαστεί από μια κακή και ασταθή οικονομία λόγω της υποτιθέμενης κακής διαχείρισης της κατάστασης του Covid-19 από την κυβέρνηση καθώς δεν μπορούν να πουλήσουν τα εποχιακά τους προϊόντα.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Από σήμερα, ο Πρωθυπουργός Prayut κατηγορούνταν επίσης από μέλη του κοινού και το πολιτικό κόμμα «Thai-Sang-Thai» του Sudarat Keyuraphan μαζί με τον Δικηγορικό Σύλλογο της Ταϊλάνδης για τις αποτυχημένες πολιτικές του και τη διαχείριση της κατάστασης Covid-19 στην Ταϊλάνδη. Πάνω από 700,000 υπογραφές συγκεντρώθηκαν από τις ομάδες για να συγκεντρώσουν μια προσπάθεια να ασκήσουν νομική αγωγή κατά του Πρωθυπουργού για φερόμενη κακοδιαχείριση της κρίσης Covid-19.

Δεν ήταν παρόντες αστυνομικοί ούτε αξιωματούχοι ελέγχου του πλήθους την ώρα της αρχικής συγκέντρωσης της διαδήλωσης στις 3:00 μ.μ. Ωστόσο, οδοφράγματα και συρματοπλέγματα τοποθετήθηκαν στη διασταύρωση Ντιν Ντιάνγκ, όπου οι διαδηλωτές σχεδίαζαν να πραγματοποιήσουν πορεία προς την πρωθυπουργία. Στρατιωτική στέγαση Υπουργού στο Α' Σύνταγμα Πεζικού. Αυτό ήταν επίσης ο τόπος πολλών άλλων συγκρούσεων και συγκρούσεων μεταξύ των αρχών επιβολής του νόμου και των διαδηλωτών την περασμένη εβδομάδα, καθώς αυτή ήταν η τέταρτη διαμαρτυρία σε λιγότερο από μια εβδομάδα.

Μπορείτε να δείτε την πλήρη πρόσφατη κάλυψη για τις διαμαρτυρίες της περασμένης εβδομάδας στην πολιτική μας ενότητα κάνοντας κλικ εδώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Από τις 4:30 μ.μ., το μεγάλο πλήθος των διαδηλωτών παρατάχθηκε για μια πορεία προς τον προορισμό τους. Κρατήθηκαν πανό και συνθήματα, ένα από αυτά καλούσε όλους τους διαδηλωτές να μην ενεργήσουν επιθετικά και να μην πετάξουν μπουκάλια ή βλήματα στις αστυνομικές δυνάμεις, καθώς ήρθαν εδώ μόνο για να ρίξουν τον Πρωθυπουργό. Αυτή ήταν μια προσπάθεια των διοργανωτών διαμαρτυρίας να αποφύγουν τη βία και τη σύγκρουση των τελευταίων πολλών διαδηλώσεων, τονίζοντας ότι δεν ήταν εδώ για να διαμαρτυρηθούν κατά της αστυνομίας ή να πολεμήσουν την επιβολή του νόμου, αλλά για να στοχοποιήσουν τον Πρωθυπουργό.

Οι δρόμοι προς το σπίτι του πρωθυπουργού είχαν αποκλειστεί από βαριές σειρές εμπορευματοκιβωτίων μόλις οι εμπροσθοφυλακές έφτασαν στη διασταύρωση Σαμ Λίαμ Ντιν Νταένγκ, όπου είχε σημειωθεί τελευταία βίαιη σύγκρουση την Τετάρτη.

Οι περισσότεροι από τους διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας έφτασαν στη διασταύρωση γύρω στις 4:55 μ.μ. Ένας αρχηγός διαμαρτυρίας υπενθύμισε σε όλους τους διαδηλωτές μέσω τηλεβόου να μην χρησιμοποιούν βία και να διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να συγκρούονται με τη δύναμη. Αλλά, αν η αστυνομία άρχιζε να πυροβολεί λαστιχένιες σφαίρες και δακρυγόνα, θα απαντούσε πετώντας έγχρωμη μπογιά.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Ωστόσο, ο πρώτος πυροβολισμός δακρυγόνων φέρεται να εκτοξεύτηκε κατά της πρώτης γραμμής των διαδηλώσεων στις 5:13 μ.μ. Ο αρχηγός των διαδηλώσεων επέμεινε σε ειρηνική διαμαρτυρία και προέτρεψε όλους τους διαδηλωτές να μην χρησιμοποιήσουν κανένα όπλο και να μην απαντήσουν. Αυτό συνέβη καθώς διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν γύρω από κοντέινερ πλοίων που μπλοκάρουν τη διαδρομή προς το σπίτι του Πρωθυπουργού και φέρεται να αναζητούν τρόπους να ξεφύγουν από το οδόφραγμα.

Από τις 5:26 μ.μ., οι διοργανωτές του Thalu Fah διέκοψαν τη συγκέντρωση, ζητώντας από τους διαδηλωτές να πάνε στα σπίτια τους, δηλώνοντας ότι η κατάσταση ήταν πολύ τεταμένη εν μέσω αστυνομικής διασποράς. Οι εναπομείναντες διαδηλωτές στη διασταύρωση Sam Liam Din Daeng φέρεται να αντιμετώπισαν πυροβολισμούς δακρυγόνων, που εκτοξεύτηκαν από την αστυνομία ταραχών που αναπτύχθηκε στην οδό Din Daeng. Ακούγονταν συνεχώς αρκετοί πυροβολισμοί, πιθανώς από λαστιχένιες σφαίρες. Ζητήθηκε από τους διαδηλωτές να διαφύγουν στην περιοχή της οδού Ratchaprarop.

Ο πρώην υποστηρικτής της κυβέρνησης και διαδηλωτής υπέρ της δημοκρατίας Tanat "Looknat" Thanakitamnuay, ο οποίος επίσης παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σήμερα στη διαδήλωση, φέρεται να τραυματίστηκε στο μάτι του από ένα δακρυγόνο κατά τη διάρκεια της διασποράς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο πλησιέστερο νοσοκομείο για χειρουργική επέμβαση. Είναι πρώην υπερβασιλικός/κυβερνητικός υποστηρικτής με ιστορικό προηγούμενων συγκρούσεων και επεισοδίων που πρόσφατα άλλαξαν πλευρά. Αργότερα διαβεβαίωσε τους υποστηρικτές του μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν «καλά» και ότι σύντομα θα υποβληθεί σε επέμβαση για την κόγχη του ματιού του.

Από τις 6:08 μ.μ., η διαμαρτυρία διεκόπη λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Ωστόσο, ορισμένοι από τους διαδηλωτές δεν εγκατέλειψαν τον χώρο παρά τη βροχόπτωση, συνεχίστηκαν οι εκκλήσεις των διοργανωτών της διαμαρτυρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να πάνε σπίτι τους και οι προειδοποιήσεις από την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιήθηκε ένα φορτηγό με κανόνια νερού για να χρησιμοποιηθεί κατά των διαδηλωτών.

Η αστυνομία μαζί με την Ομάδα Ταχείας Αντίδρασης άρχισαν να καταφθάνουν στον χώρο διαμαρτυρίας για να απωθήσουν και να συλλάβουν τους υπόλοιπους διαδηλωτές. Μερικοί από τους διαδηλωτές σκορπίστηκαν σε κοντινά κτίρια για καταφύγιο και διαφυγή πιθανής σύλληψης.

Η διαμαρτυρία τελικά έληξε με την επιβολή του νόμου, εν μέρει με τη βοήθεια της συνεχιζόμενης δυνατής βροχόπτωσης, ασφαλίζοντας πλήρως τον χώρο διαμαρτυρίας γύρω από το Din Daeng και καθαρίζοντας όλους τους διαδηλωτές γύρω στις 7:30 μ.μ.

Ένας εκπρόσωπος της Βασιλικής Αστυνομίας της Ταϊλάνδης υπερασπίστηκε αργότερα τη χρήση από καουτσούκ, κανόνια νερού και δακρυγόνα, ισχυριζόμενος ότι δέχονταν συνεχείς επιθέσεις από διαδηλωτές χρησιμοποιώντας διάφορα αντικείμενα, κροτίδες, πυροτεχνήματα, σφεντόνες με πέτρες και άλλα υλικά. Αυτό ήρθε μετά από ευρεία κριτική στο διαδίκτυο, ειδικά όταν οι φωτογραφίες του τραυματισμού του Looknat έγιναν viral.

Μια άλλη μεγάλη διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για αργότερα αυτή την Κυριακή με μια συγκέντρωση αυτοκινήτων με διαδηλωτές αποφασισμένους να μην εγκαταλείψουν την πίεση στην κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και στον Πρωθυπουργό ειδικότερα.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
5 (1 ψήφος)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.