Εννέα ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας αρνήθηκαν την καταβολή εγγύησης και κρατήθηκαν στην Περιφερειακή Φυλακή Thanyaburi αφού κατηγορήθηκαν για παράνομη συγκέντρωση, παραβίαση του διατάγματος έκτακτης ανάγκης

ΦΩΤΟ: Daily News

Μπανγκόκ -

Ο προεξέχων ηγέτης των διαδηλωτών υπέρ της δημοκρατίας Parit "Penguin" Chiwarak και άλλοι οκτώ ακτιβιστές αρνήθηκαν να αποδοθούν εγγύηση χθες το βράδυ, 9 Αυγούστου, αφού κατηγορήθηκαν για φερόμενη παραβίαση του Διατάγματος Έκτακτης Ανάγκης.

Τέσσερις ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας, οι Parit "Penguin" Chiwarak, Sirichai "New" Nathuang, Nutchanon Pairote και Promsorn "Fah" Veerathamjaree, συνελήφθησαν το Σάββατο. μετά το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Επαρχιακό Δικαστήριο του Thanyaburi για τις κατηγορίες για παράνομη συγκέντρωση στο Γραφείο Συνοριακής Αστυνομίας Περιφέρειας 1 στις 2 Αυγούστου, το οποίο παραβίασε το Διάταγμα Έκτακτης Ανάγκης και τον Νόμο Ελέγχου Μεταδοτικών Ασθενειών για την πρόληψη της εξάπλωσης του Covid-19.

Σύμφωνα με αυστηρούς κανόνες σχετικά με τον Covid-19 που ισχύουν επί του παρόντος στην Ταϊλάνδη, οι συγκεντρώσεις περισσότερων από 5 ατόμων είναι αντίθετες με το νόμο σε 29 μεγάλες επαρχίες, συμπεριλαμβανομένης της Μπανγκόκ. Οι συγκεντρώσεις ή οι μαζικές συγκεντρώσεις οποιουδήποτε τύπου, συμπεριλαμβανομένων των διαμαρτυριών, είναι παράνομες. Η συγκέντρωση γύρω από το αλκοόλ ή για συναναστροφές/πάρτι με περισσότερα από ένα άτομα είναι αντίθετη με το νόμο και σε αυτές τις ζώνες μέγιστου ελέγχου. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης λέει ότι αυτοί οι κανόνες έχουν σκοπό να αποτρέψουν την εξάπλωση του Covid-19, αλλά οι διαδηλωτές λένε ότι οι κανόνες εμποδίζουν τους ανθρώπους να εκφράσουν τις απόψεις τους, ακόμη και όταν αποστασιοποιούνται κοινωνικά, φορούν μάσκες ή χρησιμοποιούν οχήματα σε ράλι αυτοκινήτων για να αποφύγουν τη συγκέντρωση σε ομάδες.

Και οι οκτώ κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Γραφείο Συνοριακής Αστυνομίας Περιφέρειας 1 για περαιτέρω ανάκριση στο τέλος της ημέρας.

Εικόνα
ΦΩΤΟ: Ταϊλανδοί Δικηγόροι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (TLHR)

Από χθες, πέντε ακόμη ακτιβιστές - Panupong "Mike" Jadnok, Tanapat "Poon" Kapheng, Chatchai "Boy" Kaedum και "Tong" Panatda - παραδόθηκαν επίσης στην αστυνομία του Khlong Ha στο Khlong Luang για παρόμοιες κατηγορίες.

Αργότερα οδηγήθηκαν στο Γραφείο Συνοριακής Αστυνομίας Περιφέρειας 1 για ανάκριση και κράτηση για μία νύχτα, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Από τις 9:40 μ.μ., το Επαρχιακό Δικαστήριο του Thanyaburi είχε αρνηθεί την εγγύηση εννέα κρατουμένων, με το σκεπτικό ότι όλοι οι κατηγορούμενοι είχαν ενεργήσει άφοβα κατά της νομοθεσίας της Ταϊλάνδης και κατά της δημόσιας ασφάλειας και τάξης κατά τη διάρκεια μιας εκτεταμένης επιδημίας του κορωνοϊού Covid-19. Όλοι οι ύποπτοι πρέπει να τεθούν υπό κράτηση στην Περιφερειακή Φυλακή Thanyaburi αμέσως μετά την ανάγνωση.

Από τις 10:10 αρνήθηκαν να μπουν στο αστυνομικό όχημα ως πράξη πολιτικής ανυπακοής κατά της διαταγής. Στη συνέχεια, η αστυνομία ελέγχου του πλήθους ανέλαβε την ευθύνη για την κράτηση. Κατά τη διάρκεια της κράτησης αναφέρθηκε επίσης μια πράξη σωματικής βλάβης, σύμφωνα με παρατηρητές υπέρ της δημοκρατίας.

Όλοι οι κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους εξέχοντες ηγέτες διαμαρτυρίας όπως ο Anon Nampha, παραμένουν υπό κράτηση από σήμερα.  

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Βοηθήστε στην υποστήριξη του The Pattaya News το 2021!

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, Youtube, Pinterest, Flipboard, ή tumblr

Ελάτε μαζί μας στη LINE για σπασίματα ειδοποιήσεων!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση στην ομάδα μας στο Facebook https://www.facebook.com/groups/438849630140035/ή στα παρακάτω σχόλια.

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Pattayanewseditor@gmail.com

 

Αποστολή
Αξιολόγηση χρήστη
0 (0 ψήφους)
Εγγραφείτε
Όχι Meechukhun
Συντάκτης National News στο The Pattaya News από τον Σεπτέμβριο του 2020 έως τον Οκτώβριο του 2022. Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Μπανγκόκ, η Νοπ απολαμβάνει να αφηγείται ιστορίες για την πόλη της μέσω των λέξεων και των εικόνων της. Η εκπαιδευτική της εμπειρία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το πάθος της για τη δημοσιογραφία έχουν διαμορφώσει τα γνήσια ενδιαφέροντά της για την κοινωνία, την πολιτική, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.